spatie in $_GET

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Orhan T

Orhan T

25/07/2008 12:27:00
Quote Anchor link
Wanneer er een spatie in $_GET is , (%20). Dan wordt dit niet gezien door php. Stel dit is de url. www.test.nl?x=bla test . En dan voer ik een query op $_GET['x'] , of ik echo het. Krijg ik alleen het stukje tot bla te zien.

Weet iemand wat het precieze probleem is en oplossing?

EDIT: zie mijn laatste post onderaan!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Orhan T
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 11:25:26
 
Jacco Engel

Jacco Engel

25/07/2008 12:29:00
Quote Anchor link
probleem is dat jij denk ik probeerd de verkeerde dingen in GET te zetten.

Wat doe je. Wat wil je doen. Hoe doe je het op dit moment?
 
Orhan T

Orhan T

25/07/2008 12:36:00
Quote Anchor link
Dat maakt op zich niet veel uit, ik wil graag een antwoord op mijn vraag. (Ik snap dat je het goed bedoelt. )
 
Douwe

Douwe

25/07/2008 12:45:00
Quote Anchor link
Ik begrijp wat je bedoelt, maar hier werkt het wel:
Ga naar https://secure18.easycgi.com/phpinfo.php?test=abc%20abc
Scroll naar 'PHP Variables' en zoals je bij '_GET["test"]' ziet heeft $_GET["test"] de waarde 'abc abc'.
 
Orhan T

Orhan T

25/07/2008 12:46:00
Quote Anchor link
@Douwe M,

Bedankt voor je reactie. Bij mij werkt het vreemd genoeg niet. Weet jij misschien met welke instelling dit te maken heeft?
 
Aron K

Aron K

25/07/2008 12:47:00
Quote Anchor link
Je kan toch gewoon een spatie vervangen door een _ of een + en dan vervolgens deze weer in je script te vervangen door een spatie.
str_replace
 
Douwe

Douwe

25/07/2008 12:52:00
Quote Anchor link
@Orhan,
Geen idee...
@Aron,
Ja dat kan, maar je weet niet waarvoor de TS het wil gebruiken.
 
Gerben Jacobs

Gerben Jacobs

25/07/2008 13:53:00
Quote Anchor link
Laat je code eens zien, 99% kans dat daar de fout zit.
 
Onbekend Onbekend

Onbekend Onbekend

25/07/2008 13:59:00
Quote Anchor link
Ik zou sowieso geen spatie in een URL doen. Ook niet %20. Ik zou het altijd oplossen met een -, _ of +.
 
Orhan T

Orhan T

25/07/2008 14:23:00
Quote Anchor link
Ok, bedankt voor de antwoorden.
Ik kan Aron's manier gebruiken, door %20 te vervangen voor een spatie met een replace functie.

Of ik gebruik urlencode.
Voor mij is het makkelijkst om de replace functie te gebruiken.
 
GaMer B

GaMer B

25/07/2008 14:27:00
 
Orhan T

Orhan T

25/07/2008 16:49:00
Quote Anchor link
@GaMer13,
Zie mijn post daar boven . :)

Ik gebruik nu dus urlencode, maar ik gebruik toch liever %20. Ik zie net dat hier lokaal %20 ook werkt!

Weet iemand door welke configuratie dit niet werkt? Of weet iemand waar ik op moet zoeken. Ik heb al zitten zoeken maar niks gevonden.
 
Orhan T

Orhan T

27/07/2008 19:19:00
Quote Anchor link
Ok, ik heb nu urlencode en urldecode gebruikt. Mijn urls werken!

Alleen nu heb ik mod_rewrite toegepast, en mijn urls waar er procent tekens gebruikt worden werken niet. Hoe komt dit? Ik heb in de flags NE gezet maar dat hielp ook niet.

Weet iemand de oplossing/probleem?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.