Spatie's in form

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

John De Zon

John De Zon

21/06/2014 23:06:43
Quote Anchor link
Beste,

Ik krijg spatie's tussen mijn tekst en het tekstvak zie het in werking op http://www.teamcrafted.tk/account/.
Wat doe ik fout?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
                    <td height="345">
                        <table width="600" align="center" cellpadding="5">
  <form action="join_form.php" method="post" enctype="multipart/form-data">
    <tr>
      <td colspan="2"><font color="#FF0000"><?php echo "$errorMsg"; ?></font></td>
    </tr>
    <h1>Registreren</h1>
    <tr>
      <td width="163"><div align="right">Gebruikersnaam:</div></td>
      <td width="409"><input name="username" type="text" value="<?php echo "$username"; ?>" /></td>
    </tr>
    <tr>
      <td><div align="right">Land:</div></td>
      <td><select name="country">
      <option value="<?php echo "$country"; ?>"><?php echo "$country"; ?></option>
      <option value="Australia">Australia</option>
      <option value="Canada">Canada</option>
      <option value="Belgium">Belgium</option>
      <option value="United Kingdom">United Kingdom</option>
      <option value="United States">United States</option>
      <option value="Netherlands">Netherlands</option>
      </select></td>
    </tr>
    <tr>
      <td><div align="right">Provincie: </div></td>
      <td><input name="state" type="text" value="<?php echo "$state"; ?>" /></td>
    </tr>
    <tr>
      <td><div align="right">Stad: </div></td>
      <td>
        <input name="city" type="text" value="<?php echo "$city"; ?>" />
      </td>
    </tr>
    <tr>
      <td><div align="right">Type account: </div></td>
      <td><select name="accounttype">
        <option value="<?php echo "$accounttype"; ?>"><?php echo "$accounttype"; ?></option>
        <option value="a">Normale User</option>
        <option value="b">Expert User</option>
        <option value="c">Super User</option>
      </select></td>
    </tr>
    <tr>
      <td><div align="right">Email: </div></td>
      <td><input name="email" type="text" value="<?php echo "$email"; ?>" /></td>
    </tr>
    <tr>
      <td><div align="right"> Wachtwoord: </div></td>
      <td><input name="password" type="password" value="<?php echo "$password"; ?>" />
      <font size="-2" color="#006600">(letters or numbers only, no spaces no symbols)</font></td>
    </tr>
    <tr>
      <td><div align="right"> Captcha: </div></td>
      <td>Not working atm.</td>
    </tr>    
    <tr>
      <td><div align="right"></div></td>
      <td><input type="submit" name="Submit" value="Registreer" class="button_register"></td>
    </tr>
  </form>
</table>
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 06:57:01
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/06/2014 23:08:14
Quote Anchor link
Gebruik geen tabellen, maar CSS:
http://www.dailycoding.com/Posts/layout_form_without_tables_with_css_trick.aspx

Los daarvan horen variabelen buiten de quotes.
En gezien je password in je value meegeeft, ik neem aan dat dit een foutje is? Passwords horen encrypted te zijn met het liefst bcrypt()
Gewijzigd op 21/06/2014 23:09:46 door - Ariën -
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

21/06/2014 23:56:58
Quote Anchor link
hmmm alhoewel Aar een punt heeft werken tabellen ook. Je centreert nu je formuliervelden in plaats van dat je ze links uitlijnt.

Al die inline styling is niet van deze tijd. zet dat in een apart CSS bestand.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
td {
   text-align: left;
}
Gewijzigd op 21/06/2014 23:58:38 door Frank Nietbelangrijk
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/06/2014 23:58:11
Quote Anchor link
Verder is het text-align
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

21/06/2014 23:58:51
Quote Anchor link
aangepast.
 
John De Zon

John De Zon

22/06/2014 09:36:43
Quote Anchor link
Het td script helpt niet

Toevoeging op 22/06/2014 09:38:16:

Het past niets aan!
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/06/2014 09:56:32
Quote Anchor link
Haal die divjes met align="right" allemaal weg.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

22/06/2014 10:29:55
Quote Anchor link
Dat zijn geen spaties.

Dit soort vragen kun je zelf zo makkelijk oplossen door te gaan testen.
Begin met alleen een lege tabel
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<table>
<td>
    <tr>test</tr>
    <tr>test</tr>
</td>
</table>

en breidt die steeds verder uit.
Op een gegeven moment zie je dan waar het fout gaat.

In je code geef je breedte op aan zowel de tabel als cel.
Verder gooit die opmerking bij het wachtwoord roet in het eten (bepaalt de breedte van de twee kolom).
Als ik die opmerking en breedtes weg haal, lijnt e.e.a mooi uit zonder ruimte.
Mede daarom zijn tabellen niet het meest ideaal om formulieren (en opmaak) mee te maken.

Verder vraag ik me af waarom je niet alle opmaak in het css-bestand zet, maar ook nog inline css gebruikt.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<div class="right">
                <table>
                    <tr>
                    <form method="post" style="position:fixed;">
                        <td><label><a href=http://www.teamcrafted.tk/account/login.php>Klik hier</a> om in te loggen. </label></td>
                    </form>
                    </tr>
                </table>
            </div>

begrijp ik ook niet goed.
Waarom daar een tabel?
Waarom een form? Het is alleen maar een hyperlink.

Als ik klik op join_form.php zie ik in de broncode 2x html, head en body staan. Dat is niet goed ;-)

edit: code-tag afgesloten.
Gewijzigd op 22/06/2014 22:06:23 door Obelix Idefix
 
John De Zon

John De Zon

22/06/2014 12:53:08
Quote Anchor link
Heb alle divjes weggehaald! maar het werkt niet als ik diezelfde tabel op http://www.teamcrafted.tk/account/join_form.php.
 
Joakim Broden

Joakim Broden

22/06/2014 13:25:03
Quote Anchor link
Verwijder de tabellen, niet de divjes. Een website maak je niet op met tabellen maar met div's etc. Tabellen is voor het tonen van gegevens.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

22/06/2014 14:13:01
Quote Anchor link
Volgens mij is dit gewoon een puntje 'weten waar je mee bezig bent'.

Verdiep je in CSS en haal al die inline rotzooi uit je HTML.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/06/2014 21:48:30
Quote Anchor link
Er klopt niks van je HTML, ik zie DOCTYPES halverwege opduiken en nog veel meer.
Zoals Frank hierboven al zegt: 'Weet waar je mee bezig bent', en begin met een cursusje HTML + CSS3
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

22/06/2014 22:08:10
Quote Anchor link
Als het ene wel werkt en het andere niet, dan ga je toch kijken waar de verschillen zitten?

Heb je mijn vorige post nog wat mee gedaan?

Sluit me overigens aan bij de bovenstaande drie reacties. Zorg voor goede basis(kennis) en bouw op basis van die kennis je pagina's op de juiste wijze op.
 
John De Zon

John De Zon

29/06/2014 23:08:10
Quote Anchor link
Dit werkt nu!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.