Spaties in variabele vervangen door + teken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Mark Bijker

Mark Bijker

14/06/2010 18:56:57
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb een variabele waarin een tekst staat met spaties erin.
Nu moeten die spaties eigenlijk vervangen worden door het + teken.

Ik heb zo'n idee dat dit met str_replace moet, maar snap niet helemaal hoe dit werkt.

Iemand die mij hier mee op weg kan helpen?

Alvast bedankt.

Gr,
Mark
www.mbmotor.nl
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 09:24:10
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

14/06/2010 19:02:12
Quote Anchor link
Als je dan toch weet dat je het met str_replace kan doen dan kan je toch op http://www.php.net/str_replace kijken hoe je het kan toepassen
 
- Mark -

- Mark -

14/06/2010 19:02:13
Quote Anchor link
Je zit al goed met de functie, is het dan zo moeilijk om deze te gebruiken?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php

    #| De string met de spaties.
    
        $string = 'de string met de spaties.';
        
        
    #| De spaties in de string met de spaties vervangen door een + tekentje.
    
        $string = str_replace(' ', '+', $string);

?>
Gewijzigd op 14/06/2010 19:05:48 door - Mark -
 
Milo S

Milo S

14/06/2010 19:02:22
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
$blaat = 'mijn naam is jan';
$blaat = str_replace(' ', '+', $blaat);
echo $blaat;

// mijn+naam+is+jan
// zo moet het denk wel lukken :P
 
Mark Bijker

Mark Bijker

14/06/2010 19:08:37
Quote Anchor link
Helemaal top! het werkt. Tnx!
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

14/06/2010 19:47:59
Quote Anchor link
Ik ruik hier een mooie vorm van SEO. Kijk eens hier. Is dat niet precies wat je zoekt? Op die +'jes na dan, maar dat kun je simpel omzetten.
 
Afra ca

Afra ca

14/06/2010 19:52:31
Quote Anchor link
Weet je wat trouwens leuk is. php.net heeft mijn inziens een prachtige documentatie. Het is echt bijzonder overzichtelijk, en de voorbeelden die daar genoemd worden zijn goed te volgen, en de verwachte uitkomst word ook vaak genoemd. Dus hierbij:

http://nl.php.net/manual/en/function.str-replace.php
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.