Speciale karakters

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Software Developer

Functie omschrijving PHP Software Developer gezocht! Voor een organisatie in de regio Zeist die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in een scrumteam aan de ontwikkeling van een medicatiebewakingssysteem; Meedenken over de mogelijkheden en onmogelijkheden van projecten;

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Hilversum! Voor een leuk bedrijf in de omgeving van Hilversum zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. Ben jij iemand die graag aan verschillende projecten werkt en het ook leuk vindt om bij klanten op bezoek te gaan? Dan ben jij de perfecte kandidaat! Deze functie is erg divers, je moet dus goed kunnen schakelen. Je komt te werken in een klein team van developers. Binnen het bedrijf hangt er een gemoedelijke informele

Bekijk vacature »

Senior Java Developer

Als Senior Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde Java professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfs kritische systemen voor onze klanten in regio Noordoost zoals DUO, ING, CJIB en Tendernet. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meetups en doen veel aan kennisdeling. Sogetisten hebben plezier in hun werk en

Bekijk vacature »

Informeel bureau zoekt Senior PHP developer

Functie Als senior PHP developer neem je het voortouw in ontwikkeltrajecten en ben je in staat werk uit te leggen aan collega’s om zo je kennis met hen te delen. Je deinst niet terug voor ingewikkelde projecten. Deze zie jij alleen maar als uit uitdaging. Je werkt doorlopend aan klantcases (en hierdoor je klant echt leert kennen), maar toch ben je afwisselend bezig. Dit alles in een vrije en ontspannen werksfeer, met een team van gelijkgestemde. Binnen de development teams werken ze met o.a. PHP, Laravel, React, Node, Elastic, Amazon AWS, JIRA, Solid, Domain-driven-design, Doctrine, Redis, docker, Kubernetes, CI, PHP

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

APEX Ontwikkelaar in een team van Oracle Developer

Bedrijfsomschrijving Wij zijn op zoek naar een APEX Ontwikkelaar om onze opdrachtgever in Den Haag te versterken. In deze rol zul je verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen en onderhouden van de front-end van onze applicaties met behulp van Oracle Application Express (APEX). Je werkt aan zowel inhouse als externe projecten. De sfeer binnen het Oracle team is gemoedelijk en men probeert elkaar te helpen én van elkaar te leren. Zo ontstaat er een prettige en plezierige werksfeer waar ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Er wordt gewerkt met de meest nieuwe technologieën waardoor je kennis up-to-date blijft. Het bedrijf

Bekijk vacature »

Java Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Senior Software Developer C++

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Vacature ID: 13342 Introductie Do you want to work for one of the most innovative companies located in the region of Eindhoven. Currently Due to growth we are looking for a Senior Software Developer. Our client is a high-tech company with international roots and can provide you with a challenging opportunity. Functieomschrijving Responsibilities: Design, develop, and maintain high-quality software applications in C++ Collaborate with other engineers, product managers, and stakeholders to understand requirements and develop solutions Write clean, maintainable, and efficient code Conduct thorough testing and debugging to ensure high-quality software Optimize applications for

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij recent jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een erkende werkgever in regio Waalwijk zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om ze

Bekijk vacature »

Grafisch vormgever

Standplaats: Maasland Aantal uren: 32 – 40 uur per week Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij een ambitieuze grafisch vormgever met een passie voor creativiteit en oog voor detail? Vind jij het daarnaast leuk om ook marketingactiviteiten op te pakken? Dan zijn wij op zoek naar jou! Bedrijfsinformatie Westacc Group BV is het zusterbedrijf van HABA en specialiseert zich in (maatwerk) oplossingen voor (elektro) techniek en verlichting in de kampeerbranche. Zij produceren en assembleren onderdelen voor caravans, campers en boten. Voor een groot aantal caravan- en campermerken leveren wij producten als zekeringkasten, invoerdozen, acculaders, schakelmateriaal en verlichting. De producten

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Junior Software developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een compact team met drie ervaren .NET ontwikkelaars. Wij werken op projectbasis en begeleiden zelf het hele traject van A tot Z. Wij bieden jou dan ook een brede functie aan met veel technische uitdaging! Ons traject ziet er als volgt uit: 1) Wij analyseren de behoefte van onze klant 2) Wij werken de behoefte uit en vertalen dit naar technische werkzaamheden en maken een uren/kosten schatting; 3) Wij gaan aan de slag met het ontwikkelen van het product met directe feedback van de klant, zodat datgene gerealiseerd wordt, wat gewenst is;

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »
Daan Vee

Daan Vee

06/04/2018 10:12:03
Quote Anchor link
Ik wil in een tekst die uit de database gevist wordt speciale karakters omzetten voor een rtf-bestand.

Nu schrijf ik bijvoorbeeld: In Israël heeft Hamid familie.
Als ik in mijn database kijk, wordt dat opgeslagen als: In Israël heeft Hamid familie.

Nu komt de vraag. Ik gebruik al de volgende code voor het omzetten van spaties:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$html = preg_replace("/ /",' ',$html);


Mocht ik die e met puntjes om willen zetten van ë naar \'eb
Hoe zorg ik er dan voor dat mijn code niet met het teken ' in de knoei komt?
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 10:14:20
 
Jan te Pas

Jan te Pas

06/04/2018 10:34:03
Quote Anchor link
Vragen: staat jouw database codering goed ingesteld? En jouw htmlpagina?
Kijk hier even voor een basis. Want de e umlaut kan gewoon gebruikt worden, :http://www.atto.nl/utf8/index.php
 
Ivo P

Ivo P

06/04/2018 10:45:04
Quote Anchor link
Daan Vee op 06/04/2018 10:12:03:
Als ik in mijn database kijk, wordt dat opgeslagen als: In Israël heeft Hamid familie.


Dan gaat het daar dus al mis: je vervormt je invoer kennelijk al bij het opslaan. Dat is nergens voor nodig en zoals nu blijkt, onwenselijk.

je gebruikt dus kennelijk als een soort escaping htmlentities() bij je insert-query. Haal dat weg, en in je database zal gewoon ë komen ipv. ë

(daarbij kan het wel van belang zijn, om overal dezelfde karakterset te gebruiken)



Toevoeging op 06/04/2018 11:00:25:

en dan kun je de karaktercode van de ë gebruiken om de juiste (hex) waarde te vinden:

ord() werkt alleen bij ascii code. Hier zul je waarschijnlijk mb_ord() nodig hebben.
Dat zou dan 00eb moeten leveren.

alternatief: mogelijk kun je middels html_entities() met de juiste flags op ë uitkomen
http://www.fileformat.info/info/unicode/char/eb/index.htm

ik zou niet gaan voor een letter voor letter omzetting, want dan heb je naast ë ook é en è en zelfs ê. En dat ook voor de o a en u.
Maar dan mis je nog de ñ en ç
en dan blijf je bezig
 
Daan Vee

Daan Vee

06/04/2018 11:01:35
Quote Anchor link
Dank alvast!

Wat nu nog overblijft is dat ik die ë nog moet omzetten naar: \'eb
Hoe doe ik dat met die preg_replace?
 
Jan te Pas

Jan te Pas

06/04/2018 11:15:52
Quote Anchor link
probeer eens: str_replace( 'ë','ë' , $tekst);
 
Daan Vee

Daan Vee

06/04/2018 11:24:20
Quote Anchor link
Ik zie wat er fout gaat. Op het moment van opslaan gebeurt er dit met de tekst:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$content = mysqli_real_escape_string($conn, $_POST['content']);


Daardoor komt er ë in de database te staan in plaats van een e met puntjes.
Als ik het volgende gebruik gaat het wel goed en komt er een e met puntjes in de database:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$content = $_POST['content']


Maar ik wil wel een real_escape_string-achtig iets houden, om te zorgen dat er geen errors kunnen komen als mensen ' en " gebruiken.
Hoe kan ik daarvoor zorgen?



Toevoeging op 06/04/2018 12:06:24:

Ivo P: het moet met php van UTF-8 omgezet worden naar het formaat dat gebruikt wordt in een RTF-bestand (ASCII dacht ik). Weet jij hoe dat heet? Dan zouden de karakters juist omgezet zijn lijkt me.
 
Ivo P

Ivo P

06/04/2018 12:08:17
Quote Anchor link
Daan Vee op 06/04/2018 11:24:20:
Daardoor komt er ë in de database te staan in plaats van een e met puntjes.


Dan heb jij een hele rare versie van php.
mysqli_real_escape_string moet iets doen met quotes: ' naar \' om het simpel te zeggen.

ë naar ë komt door htmlentities()


Toevoeging op 06/04/2018 12:13:45:

een voorbeeldje dat ik vond:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$str
= "ë";

echo preg_replace('/[^!-%\x27-;=?-~ ]/e', 'ord("$0")', html_entity_decode($str));
?>


Levert dat 235 op bij jou?
Tëst zou volgens mijn editor naar rtf vertalen als: T\u235\'ebst

Dan zou je de 235 achter \u kunnen plaatsen. En eb is de hex- presentatie van 235.
 
Daan Vee

Daan Vee

06/04/2018 13:06:35
Quote Anchor link
Even concreet: ik werk met php7.
De ë komt nu goed in de database.

Vervolgens:
Ik wil de ë uit de database kunnen halen en omzetten naar een ë die RTF leest.
Welke code gebruik ik daarvoor? Ik wil niet per letter alles moeten omzetten.

NB: Als ik het rtf-bestand open in bijvoorbeeld dreamwaever en de code uitlees zie ik \'eb staan op de plek van de ë.
Gewijzigd op 06/04/2018 13:39:16 door Daan Vee
 
Ivo P

Ivo P

06/04/2018 14:20:58
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
$string
= "Tëst";

for($i=0;$i<mb_strlen($string);$i++) {

   $str = mb_substr($string, $i,1);
   echo  preg_replace_callback(
              '/[^A-Za-z!-%\x27-;=?-~ ]/u',
              function(
$matches) {
                  $chnr =  mb_ord($matches[0]);
                  $out = '\\u'.$chnr . '\\\''. dechex($chnr);

                  return $out;
              },

              $str);
}


echo PHP_EOL;
?>


Toevoeging op 06/04/2018 14:22:03:

dit levert
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
T\u235\'ebst


als output, wat volgens mijn editor eruit zou moeten komen. Uit je vraag begrijp ik dat jij die \u235 niet zoekt
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

06/04/2018 16:03:27
Quote Anchor link
Daan Vee op 06/04/2018 11:24:20:
Ik zie wat er fout gaat. Op het moment van opslaan gebeurt er dit met de tekst:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$content = mysqli_real_escape_string($conn, $_POST['content']);


Daardoor komt er &euml; in de database te staan in plaats van een e met puntjes.


Dat lijkt mij niet, nee. De enige redenen die ik kan bedenken dat &euml; in je database terecht komt zijn:
- iemand heeft letterlijk "&euml;" ingevuld in plaats van "ë"
- er wordt ergens htmlentities() over $_POST heengehaald, mogelijk in een "sanitize-functie" die veel te veel werk verzet

Dit laatste heet ook wel escape-on-input. Je geeft zelf een mooi voorbeeld waarom dat geen goede aanpak is: op het moment dat je de data in je database in een ander formaat dan HTML moet stoppen moet je al deze HTML-specifieke vertalingen weer ongedaan maken. Daarom is het verstandiger om de data zo rauw/ongewijzigd mogelijk in je database te stoppen. Hier heeft real_escape_string() niets mee te maken, dit zorgt er (maar toch alleen in combinatie met quotes) voor dat ingevoerde DATA niet wordt geïnterpreteerd wordt als SQL, en dat is weer handig als je SQL-injectie wilt voorkomen.
 
Daan Vee

Daan Vee

06/04/2018 16:18:46
Quote Anchor link
Het lag eraan dat het tekstveld werkte met een wysiwyg editor. Daardoor kwam de e met trema anders in de database. Dat is nu opgelost.

Zoek alleen nog de omzetting naar rtf-code via PHP....
 
Ivo P

Ivo P

06/04/2018 16:19:46
Quote Anchor link
zie mijn post een stukje hierboven.

mb_ord() is wel een functie die pas kort in PHP zit.
 
Daan Vee

Daan Vee

06/04/2018 18:37:38
Quote Anchor link
Ik heb nu:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
$html = "De tekst uit de database met  en dat soort letters.";
mb_ord($html);


Maar $html wordt alsnog uitgespuugd als een ë en niet als \u235\'eb of iets dergelijks....
Doe ik iets fout?
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

06/04/2018 22:42:15
Quote Anchor link
mb_ord geeft een code point terug van een enkel teken, niet van een hele string als ik het goed heb. Uiteraard zul je de return value ook moeten gebruiken, en niet alleen simpelweg aanroepen.
Gewijzigd op 06/04/2018 22:43:41 door Ben van Velzen
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

06/04/2018 22:42:33
Quote Anchor link
Ik zou in eerste instantie werken met een test-tekst in een PHP-bestand (die je als UTF-8 opslaat uiteraard). Op die manier voorkom je mogelijke extra complicaties met vertaalstappen van en naar je database.

Nu wil je teveel tegelijkertijd - deel dit soort zaken op in deelproblemen. Zorg eerst dat het werkt met een statische test-tekst, en voeg dan pas het database-gedeelte toe, waarbij de test-tekst uit de database komt. Hiermee creëer je een stuk meer overzicht voor jezelf en voor de kijkers thuis, want het is nu volstrekt onduidelijk wat er allemaal op de achtergrond gebeurt.
 
Daan Vee

Daan Vee

07/04/2018 10:24:51
Quote Anchor link
Thomas,

Ik gebruik nu:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$string
= "Dit is een voorbeeld met een ë enzo.";
utf8_encode($string);
?>


Daar komt dus utf8 uit lijkt me.
Hoe kan ik nu in een keer die hele zin omzetten geschikt voor rtf-bestanden? Want ik wil niet per karakter gaan werken.
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

07/04/2018 11:20:04
Quote Anchor link
RTF is UTF-16 en niet UTF-8. Een voorbeeld van hoe je het zou kunnen doen kun je hier vinden: https://spin.atomicobject.com/2010/08/25/rendering-utf8-characters-in-rich-text-format-with-php/
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

07/04/2018 16:04:10
Quote Anchor link
Daan Vee op 07/04/2018 10:24:51:
Ik gebruik nu:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$string
= "Dit is een voorbeeld met een ë enzo.";
utf8_encode($string);
?>

Daar komt dus utf8 uit lijkt me.

Nee, niet per se. Het hangt er maar helemaal vanaf hoe het bronbestand waarin die code staat is opgeslagen. Als het bronbestand opgeslagen was als UTF-8 dan leidt utf8_encode() tot een dubbele encodering.

Oh, misschien is het resultaat wel "UTF-8", maar dat kan ook inhouden dat $string door de vleesmolen gaat en hier onleesbare tekst uitrolt.

Alle vormen van tekst hebben een character encoding, zo ook jouw bronbestand. utf8_encode() gaat ook uit van een bepaalde encodering: ISO-8859-1.
 
Paul Ulje

Paul Ulje

07/04/2018 16:40:15
Quote Anchor link
Na jaren van MySQLgebruik volgens de standaard instellingen van mijn hostingprovider, bleek na een veiligheidsupdate de karaktercodering fout te gaan. Dankzij de hulp van dit forum (Thomas dacht ik) ben ik uiteindelijk uitgekomen op:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
function openDB($table = DB_NAME) {
    $db = new mysqli(DB_HOST, DB_USER, DB_PASSWORD, $table);
    $db->set_charset('latin1');
    $db->query("SET collation_connection = latin1_swedish_ci");
    return $db;
}


Dus expliceit aangeven wat de karaktercodering moet zijn.
Bij jou misschien een andere karakterdefinitie.
Een schone string met speciale karakters als ë â õ of schrijf ik weg zonder poespas.
Verder geen gerommel met escaping, html-entities of wat dan ook.
PHPAdmin laat ze netje zien.
En het uitlezen geeft direct in HTML het karakter zoals het bedoeld is.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.