Speciale tekens in velden

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ton

Ton

02/10/2006 20:07:00
Quote Anchor link
Hoi, ik heb in mijn database problemen bij het ophalen zodra er bepaalde leestekens in staan.

Ik prbeer bijvoorbeeld de gegevens van Mrs. O'Rource te laten zien maar krijg in zo'n geval een errormelding.

Kan iemand me vertellen hoe ik zorg dat deze tekens wel in the query worden toegestaan.

Dus het gedeelte "WHERE Client = 'Mrs. O'Rource'

Ton
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 10:42:14
 
Harmen

Harmen

02/10/2006 20:09:00
Quote Anchor link
"WHERE Client = 'Mrs. O\'Rource'

escapen toch?
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

02/10/2006 20:10:00
Quote Anchor link
ADDSLASHES
 
Erik Rijk

Erik Rijk

02/10/2006 20:35:00
Quote Anchor link
mysql_real_escape_string

net iets beter :)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Erik Rijk
 
Ton

Ton

03/10/2006 05:59:00
Quote Anchor link
Het probleem is dat de gegevens uit de database gehaald worden op de volgende wijze:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
$getklant=$myrow["Klant"];
$sql5="select * FROM customer where Client = '$getklant' ";
$result5=mysql_query($sql5);
[/CODE]

Nu zie ik op the gegeven link een voorbeeld staan :

[CODE]
<?php
// Connect
$link = mysql_connect('mysql_host', 'mysql_user', 'mysql_password')
   OR die(mysql_error());

// Query
$query = sprintf("SELECT * FROM users WHERE user='%s' AND password='%s'",
           mysql_real_escape_string($user),
           mysql_real_escape_string($password));
?>

[/CODE]

echter lijkt me dit niet helemaal te werken...
 
Terence Hersbach

Terence Hersbach

03/10/2006 11:44:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$getklant
=mysql_real_escape_string($myrow["Klant"]);
$sql5="SELECT * FROM customer WHERE Client = '".$getklant."'";
$result5=mysql_query($sql5);
?>
Probeer dit eens hierin te veranderen.. werkt het dan wel?
 
Ton

Ton

04/10/2006 05:52:00
Quote Anchor link
Hartelijk dank, dit werkt wel.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.