Speciale tekens vanuit RSS naar PHP

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Paul Hartkoorn

Paul Hartkoorn

01/11/2012 11:06:15
Quote Anchor link
Hallo allen,
Ik heb het volgende script draaien, echter de speciale tekens (ë,é,`,etc) worden weergegeven als letter/cijfer combinatie (' = ’). De RSS komt direct van nu.nl
Weet iemand een oplossing?
BVD Paul

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
<html><head>
<style>
body,html { background: transparent; }
.tekst { font-size: 64px; font-family: arial; color: white; }
.waardes { font-size: 56px; font-family: arial; color: white; }
</style>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1" />
</head><body>
<p class="tekst">Laatste nieuws:</p>
<?php
    $rss
= new DOMDocument();
    $rss->load('http://www.nu.nl/deeplink_rss2/index.jsp?r=Algemeen');
    $dirtyfeed = array();
    // Alle tekens gezet die ik uit mijn teksten gefilterd wil hebben
    $zoek = array("á", "é", "í", "ó", "ú", "ñ", "ç", "Á", "É", "Í", "Ó", "Ú", "Ñ", "Ç", "à", "è", "ì", "ò", "ù", "À", "È", "Ì", "Ò", "Ù",
     "ä", "ë", "ï", "ö", "ü", "Ä", "Ë", "Ï", "Ö", "Ü", "â", "ê", "î", "ô", "û", "Â", "Ê", "Î", "Ô", "Û");
 
    // In de array $vervang heb ik alle Special HTML chracters neergezet die de tekens uit de $zoek array vervangen
    $vervang = array("&aacute;", "&eacute;", "&iacute;", "&oacute;", "&uacute;", "&ntilde;", "&ccedil;", "&Aacute;",
    "&Eacute;", "&Iacute;", "&Oacute;", "&Uacute;", "&Ntilde;", "&Ccedil;", "&agrave;", "&egrave;", "&igrave;", "&ograve;",
     "&ugrave;", "&Agrave;", "&Egrave;", "&Igrave;", "&Ograve;", "&Ugrave;", "&auml;", "&euml;", "&iuml;", "&ouml;",
    "&uuml;", "&Auml;", "&Euml;", "&Iuml;", "&Ouml;", "&Uuml;", "&acirc;", "&ecirc;", "&icirc;", "&ocirc;", "&ucirc;", "&Acirc;",
    "&Ecirc;", "&Icirc;", "&Ocirc;", "&Ucirc;");
 
    // str_replace gebruik ik nu om de tekst die in $dirtyfeed staat te filteren op speciale tekens
    $feed = str_replace($zoek,$vervang,$dirtyfeed);
    foreach ($rss->getElementsByTagName('item') as $node) {
        $item = array (
            'title' => $node->getElementsByTagName('title')->item(0)->nodeValue,
            );

        array_push($feed, $item);
    }

    $limit = 5;
    for($x=0;$x<$limit;$x++) {
        $title = str_replace(' & ', ' &amp; ', $feed[$x]['title']);
        echo '<p class="waardes">'.$title.'</p>';
    }

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 00:51:37
 
Jaron T

Jaron T

01/11/2012 11:30:39
Quote Anchor link
Je bent nogal moeilijk aan het doen, gewoon je doctype goed zetten en content type op utf 8. Vervolgens kan je nog eventueel htmlspecialchars/htmlentities gebruiken
 
Paul Hartkoorn

Paul Hartkoorn

01/11/2012 13:06:55
Quote Anchor link
Super, ben net met php begonnen dus vandaar.
Dank voor de snelle oplossing/antwoord
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.