SPLIT command uitvoeren op variable waarden

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Patrick van Kampen

Patrick van Kampen

05/10/2010 10:32:39
Quote Anchor link
Hallo!

Mijn vraag heeft uiteindelijk betrekking op een groter script maar heb even een klein voorbeeldje gemaakt.

Beeld je een dropdown menu in met 3 keuzes (keuze- 1,2 en 3). In de variable welkekeuze staat welke keuze er gemaakt is in het dropdown menu in dit geval keuze 1 (dit is dus in dit voorbeeld een gegeven).

Vervolgens wil ik de variable keuze1 kunnen splitten aan de hand van de keuze die eerder gemaakt is.

Wat ik in variable welkeopties wil bereiken is dat hij eerst welkekeuze omzet naar keuze1 en vervolgens de split uitvoert als keuze1.split(",");. Als alles goed functioneerd zou de alert in dit geval optie 2 uit de variable keuze1 moeten retourneren.

Echter retourneerd hij in dit geval een undefined waarde omdat het bij de variable waar ik de split uit voer niet goed gaat.

<script>
var keuze1 = "optie1,optie2,optie3,optie4";
var keuze2 = "optie1,optie2,optie3,optie4";
var keuze3 = "optie1,optie2,optie3,optie4";
var welkekeuze = "keuze1";
var welkeopties = welkekeuze.split(",");
alert(welkeopties[2]);
</script>

Wat doe ik verkeerd? Dit is de eerste keer dat ik met javascript werk en opzich gaat het goed maar kan hier na 4 uur googlen niet uitkomen, misschien dat ik de verkeerde zoektermen gebruikt..
Gewijzigd op 05/10/2010 10:33:42 door Patrick van Kampen
 
PHP hulp

PHP hulp

16/04/2024 07:17:58
 
Justin S

Justin S

05/10/2010 11:08:00
Quote Anchor link
Wat wil je hebben, een array? Of een string?
 
Robert Deiman

Robert Deiman

05/10/2010 11:16:19
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<script>
var keuze1 = "optie1,optie2,optie3,optie4";
var keuze2 = "optie1,optie2,optie3,optie4";
var keuze3 = "optie1,optie2,optie3,optie4";
var welkekeuze = "1";
var welkeopties = window['keuze' + welkekeuze];
var opties = welkeopties.split(",");
alert(opties[2]);
</script>
 
Patrick van Kampen

Patrick van Kampen

05/10/2010 11:47:45
Quote Anchor link
Ik wil vervolgens alle opties uit 1 van de keuze variablen onder elkaar zetten met een checkbox ervoor. Ik weet niet of ik hiervoor een string of array voor nodig heb? Ik wil ze kunnen aanroepen door welkeopties[1], welkeopties[2], welkeopties[3] etc ...
 
Robert Deiman

Robert Deiman

05/10/2010 11:51:16
Quote Anchor link
@Patrick
Probeer ook mijn voorbeeld even, je moet er dan wel uit komen lijkt me. Je was op de goede weg, al een heel eind.
 
Patrick van Kampen

Patrick van Kampen

05/10/2010 15:05:54
Quote Anchor link
Hoi Robert!

Ik kwam inderdaad al in de buurt, ik heb even wat rond geflikflooid met jou voorbeeld echter komt ik er hier niet helemaal mee uit maar heb er ook niet alle tijd voor gehad van vandaag. Zoals ik al aangaf is de variable welkekeuze een vast gegeven, ik zie dat jij deze hebt aangepast en dat is dan ook de reden waarom ik het in praktijk nog niet helemaal aan de praat krijg.

Wat ik namelijk niet wil is mijn keuzelijst aanpakken aangezien dat in de praktijk een andere insteek heeft.
 
Jacco Engel

Jacco Engel

05/10/2010 15:14:02
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
var keuze1 = "optie1,optie2,optie3,optie4";
var keuze2 = "optie1,optie2,optie3,optie4";
var keuze3 = "optie1,optie2,optie3,optie4";
var welkekeuze = "keuze1";
var opties = eval(welkekeuze).split(",");
alert(opties[2]);


Let er wel op dat eval niet 1 van de veiligste functies uit het boekje is ;)
Gewijzigd op 05/10/2010 15:20:24 door Jacco Engel
 
Robert Deiman

Robert Deiman

05/10/2010 19:11:56
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<script>
var keuze1 = "optie1,optie2,optie3,optie4";
var keuze2 = "optie1,optie2,optie3,optie4";
var keuze3 = "optie1,optie2,optie3,optie4";
var welkekeuze = "keuze1";
var welkeopties = window[welkekeuze];
var opties = welkeopties.split(",");
alert(opties[2]);
</script>

Wellicht dat dit ook werkt?
 
Patrick van Kampen

Patrick van Kampen

06/10/2010 15:24:04
Quote Anchor link
Ik ben voor de optie van Jacco gegaan die meteen werkte en ook eigenlijk was waarnaar ik opzoek was. Veiligheid speelt in dit geval geen grote rol omdat de pagina beschikbaar word gesteld aan 6 mensen met een DODO kennis op gebied van IT ;).

In elk geval bedankt voor jullie hulp allemaal, ik kan eindelijk weer verder!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.