[SPOED] Upload script werkt niet...

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jaap

Jaap

31/03/2009 20:07:00
Quote Anchor link
Opgelost...

Bedankt voor de hulp!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jaap
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 02:03:30
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

31/03/2009 20:20:00
Quote Anchor link
Meerder bestanden;

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
foreach($_FILES as $file)
{
}

?>


Verder, wat werkt er niet en wat is het probleem? Die in_array() mislukt waarschijnlijk al...
 
Terence Hersbach

Terence Hersbach

31/03/2009 20:30:00
Quote Anchor link
$uploadname bestaat niet (waar komt die vandaan?)

bij de in array moet je de extensie gebruiken en ook meteen letten op extensies met JPG (kapitaal).

if (!isset($_POST['sendsubmit']))

hier zet je in woorden:
"als de variable $_POST['sendsubmit'] niet gezet is, dan ben ik waar!"

oftewel, je moet de ! weg halen..

en niet schrikken als er na een tijdje bestanden overschreven gaan worden, die 'random' naam is niet veilig genoeg daarin.
 
Rene Sn

Rene Sn

31/03/2009 20:39:00
Quote Anchor link
Jaap schreef op 31.03.2009 20:07:
Hai,
Mijn uploadscript werkt niet:
Dat klopt, want het onclick event onderbreekt het submit event van het formulier.
dit kun je oplossen door ;this.form.submit(); toe te voegen aan het onclick event.

Wat je ook in je PHP code hebt staan, hij komt er niet eens. Want zoals dit staat doet het hele formulier niets :)

Regel 26 van jouw post-code moet dus worden :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<tr><td></td><td><input type="submit" name="sendsubmit" value="Verzenden!" onclick="this.value='Even wachten a.u.b.'; this.disabled='disabled';this.form.submit()"/></td></tr>


Groetjes. René
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Rene Sn
 
Jaap

Jaap

31/03/2009 21:00:00
Quote Anchor link
Dank jullie wel.

Antwoorden op alle vragen:

1. Of die array werkt weet ik niet, dit laat ik eventjes achterwege tot dat het uploaden werkt

2. ! moet blijven staan, als er NIET gepost is dan geeft hij het formulier weer

3. De onclick event heb ik aangepast Rene, bedankt hier voor!


Na deze aanpassingen gebeurt er nog steeds niets... het formulier wordt opnieuw getoond na een paar seconden en er wordt niets geupload. Misschien moet ik er iets van een extensie achter plaatsen?
 
Midas

Midas

31/03/2009 21:08:00
Quote Anchor link
Zou je je topictitel willen veranderen? Jouw vraag is echt niet belangrijker dan de vraag van een ander.
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

31/03/2009 21:12:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

//verwerking  
}else{
//formulier
}
?>


Verder, controle van een extensie kun je beter zo doen;

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
if($type == 'image/jpeg' || $type == 'image/gif' || $type == 'image/png' || $type == 'image/pjpeg')
{

    $test = getimagesize($temp);

    if($type == $test['mime'] && $test[0] > 5 && $test[1] > 5)
    {

        //okay
    }
}

?>
 
Jaap

Jaap

31/03/2009 21:14:00
Quote Anchor link
Nieuw script:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
<?php
       if (!isset($_POST['sendsubmit']))
       {

           ?>

        <form enctype="multipart/form-data" action="" method="post">
        <input type="hidden" name="MAX_FILE_SIZE" value="51200" />
        
              <tr><td>Voornaam:</td><td><input type="text" name="voornaam" /></td></tr>
              <tr><td>Achternaam:</td><td><input type="text" name="achternaam" /></td></tr>
              <tr><td>Adres:</td><td><input type="text" name="voornaam" /></td></tr>
              <tr><td>Postcode:</td><td><input type="text" name="voornaam" /></td></tr>
              <tr><td>Woonplaats:</td><td><input type="text" name="voornaam" /></td></tr>
              <tr><td>E-mailadres:</td><td><input type="text" name="voornaam" /></td></tr>
              <tr><td>Telefoonnummer:</td><td><input type="text" name="voornaam" /></td></tr>
              <tr><td>Geboortedatum:</td><td><input type="text" name="voornaam" /></td></tr>
              <tr><td>Leeftijd:</td><td><input type="text" name="voornaam" /></td></tr>
              <tr><td>Opleiding:</td><td><input type="text" name="voornaam" /></td></tr>
              <tr><td>Hobby's:</td><td><input type="text" name="voornaam" /></td></tr>      
              <tr><td>Levensmotto:</td><td><input type="text" name="voornaam" /></td></tr>  
              <tr><td>Korte beschrijving van jezelf:</td><td><textarea name="beschrijving" cols="35" rows="4"></textarea></td></tr>  
              <tr><td>Waarom wil je meedoen aan de Miss Sari verkiezing?:</td><td><textarea name="beschrijving" cols="35" rows="4"></textarea></td></tr>
              <tr><td> </td><td>Upload 3 foto's waarin je bent gekleed in een sari</td></tr>
               <tr><td>Foto 1:</td><td><input name="afbeelding" type="file"></td></tr>
              <tr><td>Foto 2:</td><td><input name="userfile2" type="file"></td></tr>
              <tr><td>Foto 3:</td><td><input name="userfile3" type="file"></td></tr>
              <tr><td></td><td><input type="submit" name="sendsubmit" value="Verzenden!" onclick="this.value='Even wachten a.u.b.'; this.disabled='disabled';this.form.submit()"/></td></tr>
        </form>
      <?php
        }
        else
        {
          $locatie="uploads/"; //of een andere map, vergeet niet de w-rechten
   if(is_uploaded_file($_FILES['afbeelding']['tmp_name']))
   {

        //controleer grootte
        if($_FILES['afbeelding']['size']>15000)
                   {
//bepaal zelf de max. grootte in bytes
                   echo "Het bestand is te groot";
                   exit;
                   }


        //controleer extensie, voeg maar andere toe
        if(!eregi("((.gif|.jpg)$)", $_FILES['afbeelding']['name']))
                   {

                   echo "het bestand is niet van het juiste type";
                   exit;
                   }



        if(!move_uploaded_file($_FILES['afbeelding']['tmp_name'],
                               $locatie.$_FILES['afbeelding']['name']))

                  {

                  echo" het bestand kan niet worden verplaatst";
                  exit;
                  }


                  echo "Uw bestand ".$_FILES['afbeelding']['name']." is geupload";
   }

    
   else
   {
   echo "Het uploaden is mislukt";
   }
    
          
          }

        
      ?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jaap
 
Jaap

Jaap

31/03/2009 21:19:00
Quote Anchor link
Het ligt aan het gehele $_POST() gebeuren ben ik nu achter, ik probeer het eerst zelf te fixen (de submit knop)


EDIT: OPGELOST, BEDANKT!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jaap
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.