SQL aanpakprobleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ricardo Tan

Ricardo Tan

13/06/2010 14:06:21
Quote Anchor link
Ik heb hieronder een script die nakijkt welke usernames al bezet zijn.
Nu heb ik alleen bill en ted..
Dat moet een sql query zijn die alle usernames uit mijn database checkt.
Maar ik heb geen idee hoe ik dat moet aanpakken..
Kan iemand mij helpen?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php

$takenUsernames
= array ('bill', 'ted');

sleep(2);

if (!in_array( $_REQUEST['username'], $takenUsernames))
{

    echo 'okay';
}
else {
    echo 'denied';
}


?>
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 16:56:52
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

13/06/2010 14:07:24
Quote Anchor link
Het is niet zo moeilijk. Maak een query met een WHERE-clause die kijkt of een username voldoet aan de ingevulde username. Als je records terugkrijgt, weet je dat die naam dus al bestaat. Ben je bekend met mysql_num_rows()?
 
Ricardo Tan

Ricardo Tan

13/06/2010 14:09:03
Quote Anchor link
Nee niet echt, heb het tot nu toe in mijn CMS nog niet hoeven gebruiken.
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

13/06/2010 14:10:41
Quote Anchor link
$_REQUEST is de vuilnisbak van $_POST/$_GET/$_COOKIE/$_SESSION

dus je doet er verstandiger aan de juiste superglobal te gebruiken
met andere woorden $_REQUEST niet gebruiken!
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

13/06/2010 14:14:52
Quote Anchor link
Heb je enig idee hoe de query eruit moet gaan zien? Hoe ziet je datamodel eruit?
 
Ricardo Tan

Ricardo Tan

13/06/2010 14:19:50
Quote Anchor link
Query moet er ongeveer zo uit gaan zien:

$sql = "SELECT username FROM users";
$result = mysql_query($sql) or die(mysql_error());

Daarna dacht ik eraan om een for-loop te maken om alle usernames te checken:
for (i = 0, i < mysql_numrows($result) {

}

Alleen ik weet niet hoe ik dat moet implementeren in bovenstaande code. Die array() zit me een beetje dwars. Nooit mee gewerkt.
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

13/06/2010 14:22:32
Quote Anchor link
Heb je überhaupt ooit wel eens een Basishandleiding voor SQL doorgenomen? Dan had je namelijk allang geweten wat ik met een WHERE-clause bedoelde. Je hoeft geen ingewikkelde arrays te maken om een database te doorlopen. Dat kun je al door middel van de query doen.

Ik stel voor dat je dit even doorneemt.
 
Ricardo Tan

Ricardo Tan

13/06/2010 14:31:47
Quote Anchor link
Ik heb het script niet zelf gemaakt, anders kon ik het wel zelf aanpassen. Nee ik heb hoofdstuk 2 van Headfirst labs AJAX doorgenomen. En nu probeer ik 1 van die bestanden aan te passen...
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

13/06/2010 14:33:10
Quote Anchor link
Dit is vrij makkelijke logica, maar je komt er zelf nog niet uit. Daarom is het beter dat je je eerst misschien wat meer verdiept in SQL e.d. Voorkomt toekomstige problemen ook misschien weer ;).
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.