[SQL] Alle tijden over 5 minuten

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Daan Onbekend

Daan Onbekend

25/09/2009 21:11:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben bezig met een query die alle record moet weergeven waarbij de kolom tijd, over 5 minuten is.

Ik heb nu dit, maar het wil niet lukken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT * FROM `hours` WHERE DATE_FORMAT(time, '%H:%i') = DATE_FORMAT(NOW() + 300, '%H:%i')
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 13:33:00
 
Jan Willem van der Veer

Jan Willem van der Veer

25/09/2009 21:25:00
Quote Anchor link
Wat bedoel je met over vijf minuten? Met welke nauwkeurigheid? Binnen de tijdspan over 4 en 5 minuten? Of binnen de tijdspan binnen 0 en 5 minuten? 5 en 6 minuten? 5-10 minuten?

SELECT * FROM `hours` WHERE time BETWEEN NOW() AND (NOW() + INTERVAL 5 MINUTES);

Zoiets?
 
Daan Onbekend

Daan Onbekend

26/09/2009 11:14:00
Quote Anchor link
Ik wil graag alle tijden die over 5 minuten komen, op de minuut nauwkeurig.

Dus in de database staat:
12:00:00
12:01:00
12:02:00
12:03:00
12:04:00
12:05:00
12:06:00


Het is nu 12:00:35, En ik wil graag alleen 12:05:00 uit de database hebben.

Edit,

Ik heb het al gevonden, Je moet blijkbaar NOW() + 500 doen om er 5 minuten bij op te tellen.
Ik dacht dat dit seconden waren...

NOW() +0 NOW() +500
20090926112548.000000 20090926113048.000000
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Daan Onbekend
 
Jan Willem van der Veer

Jan Willem van der Veer

26/09/2009 11:30:00
Quote Anchor link
Owkey, op de minuut nauwkeurig houdt volgens mij in dat je dus de range hebt van 12:04:35-12:06:35. 12:06:00 is dichter bij 12:00:35 + 5 minuten dan 12:05:00.

SELECT * FROM hours WHERE time BETWEEN (NOW() + INTERVAL 4 MINUTES) AND (NOW() + INTERVAL 6 MINUTES);

Of, als je bedoeld een range van een minuut (dus +4,5-5,5 minuten):

SELECT * FROM hours WHERE time BETWEEN (NOW() + INTERVAL 270 SECONDS) AND (NOW() + INTERVAL 330 SECONDS);

Kijk anders eens hier: http://dev.mysql.com/doc/refman/5.1/en/date-and-time-functions.html
 
Jan Willem van der Veer

Jan Willem van der Veer

26/09/2009 11:32:00
Quote Anchor link
Quote:
NOW() +0 NOW() +500
20090926112548.000000 20090926113048.000000
Dat moet je dus niet doen... 500 staat per ongeluk wel voor 5 minuten, maar dat is enkel maar mazzel omdat MySQL intern dat nu zo afhandelt. Maar dat kan per versie wijzigen.

Gelieve Niet Bumpen::
Twee of meer keer achter elkaar in een topic posten heet bumpen. Bumpen is pas na 24 uur toegestaan en kan een reden zijn voor de admins en moderators om een topic te sluiten. Gebruik indien nodig de Afbeelding knop om je tekst aan te passen.

SanThe.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Willem van der Veer
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.