SQL: Alle velden behalve 1 selecteren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ee jee

Ee jee

09/01/2009 22:07:00
Quote Anchor link
Hallo,

De topic zegt het al. Is er iets waarmee ik kan zeggen SELECT *,BUT NOT dit_veld FROM tabel ? Ik heb geen zin om van een tabel van 30 velden, 29 velden in te voeren bij SELECT.

Graag jullie reacties!
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 01:12:14
 
Roel -

Roel -

09/01/2009 22:13:00
Quote Anchor link
Ik denk toch dat dat zal moeten, ik denk niet dat er zo'n functie bestaat.
 
Frank -

Frank -

09/01/2009 22:46:00
Quote Anchor link
Toch maar netjes de boel uitschrijven, dat is sneller in het uitvoeren van de query, lost jouw probleem op en voorkomt vele uren debuggen wanneer er ergens iets fout gaat. Het gebruik van een * levert vroeg of laat altijd problemen op.

Ps. Wanneer je om 22:07 was begonnen om alle kolomnamen keurig in te kloppen, was je nu al lang klaar geweest...
 
- SanThe -

- SanThe -

09/01/2009 22:48:00
Quote Anchor link
pgFrank schreef op 09.01.2009 22:46:
Ps. Wanneer je om 22:07 was begonnen om alle kolomnamen keurig in te kloppen, was je nu al lang klaar geweest...

Haha, is nog waar ook. ;-)
 
Ee jee

Ee jee

09/01/2009 22:51:00
Quote Anchor link
Leukste thuis Frank? of is je schoonmoeder dat?

Ok.. nou.. dan zit er inderdaad niets anders op! toch bedankt allemaal!
 
Frank -

Frank -

09/01/2009 22:56:00
Quote Anchor link
Nog een vraagje: Waarom heb je zoveel kolomnamen nodig? Heb je wel correct genormaliseerd?

Het zou best kunnen dat je zoveel kolommen nodig hebt, maar 999 van de 1000 topics hier op phphhulp duidt zo'n aantal kolommen op een fout datamodel. En dat gaat altijd weer andere (lees: grotere) problemen opleveren.
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

10/01/2009 02:39:00
Quote Anchor link
Het is toch niet zo'n moeite om:


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
SELECT
    veld1,
    veld2,
    veld3,
    veld4,
    veld5,
FROM
    tabel
WHERE
    ...;


Te typen?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.