SQL AS

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Mitch

Mitch

23/09/2009 18:09:00
Quote Anchor link
Hallo,

ik ben bezig met het uit vogelen van AS
ik heb het volgende:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
$sql2 = "(SELECT naam FROM gebruikers WHERE id='".$row['posterid']."') AS 'poster' AND (SELECT naam FROM gebruikers WHERE id='".$row['behandelaarid']."') AS 'behandelaar'";
$sql2 = "SELECT naam FROM gebruikers WHERE id='".$row['posterid']."' AS 'poster' AND SELECT naam FROM gebruikers WHERE id='".$row['behandelaarid']."' AS 'behandelaar'";
$result2 = mysql_query($sql2);
$row2 = mysql_fetch_assoc($result2);
$behandelaar = $row2 ['behandelaar'];
$poster = $row2 ['poster'];

Maar ze werken niet.
dat houdt in dat ik iets fout doe.
kan iemand mij helpen?
Zelf kan ik vrij weinig vinden op GOOGLE over AS...

Alvast bedank!
Groetjes Mitch
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 02:34:24
 
Jan Willem van der Veer

Jan Willem van der Veer

23/09/2009 18:21:00
Quote Anchor link
Waarom doe je sowieso je benaming tussen quotes?
Het is gewoon dit AS dat. En in veel gevallen hoef je het woord AS niet eens te gebruiken.

Dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
'(SELECT naam FROM gebruikers WHERE id=\''.$row['posterid'].'\') AS poster, (SELECT naam FROM gebruikers WHERE id=\''.$row['behandelaarid'].'\') AS behandelaar';
?>


Maar ik vraag me af waarom niet gewoon met JOINS doet? In kader waarvan is dit? Kun je dat niet gewoon in een paar andere queries er bij verwerken?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Willem van der Veer
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.