SQL DATETIME

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Mitch

Mitch

23/09/2009 20:07:00
Quote Anchor link
Hallo,

in de database staat een DATETIME.

wat krijg je er uit?
jjjj-mm-dd hh:mm:ss

Ik wil het volgende:
dd-mm-jjjj hh:mm:ss

Hoe kan ik dat doen?
Alvast bedankt!
Groetjes Mitch
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 07:36:56
 
Eddy E

Eddy E

23/09/2009 20:24:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo date("d-m-Y H:i:s", strototime($row['datum']));
?>


Uiteraard wel uit de database trekken, fetchen etc.
Je kan het ook direct in de database omtrekken, maar ik vind dat niet handig.
 
Mitch

Mitch

23/09/2009 21:19:00
Quote Anchor link
Hmm,

ik krijg de volgende fout:

Fatal error: Call to undefined function strototime()

heb het al, typfoutje...
het moet zijn: strtotime

Bedankt. hij doet het!


er is toch wat fout gegaan:

Date wat er uit komt:
2009-09-10 19:25:27
met de
date("d-m-Y H:i:s", strtotime($row['datetime']))
er om heen krijg ik het volgende:
01-01-1970 01:00:00

beetje raar wat die waarde heb ik helmaal nergens staan :S
Help??
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mitch
 
- Roland -

- Roland -

23/09/2009 22:25:00
Quote Anchor link
Heb je wel een waarde in $row['datetime'] ?

Je mag trouwens zelf ook wel wat proberen.

bv. zou dit eens voor de zekerheid kunnen proberen:

echo date("d-m-Y H:i:s", strtotime('2009-09-10 19:25:27'));

er komt dan vast wat anders uit
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

23/09/2009 22:27:00
Quote Anchor link
Natuurlijk niet met PHP, maar met MySQL

SELECT DATE_FORMAT(datumtijd, '%d-%m-%Y %h:%i:%s') AS datum_nl
FROM tabelnaam
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

23/09/2009 22:51:00
Quote Anchor link
@Mitch: Een tijd geleden zei je tegen mij dat je alles hier van PHPHulp leert. Maar waarom blijf je dan telkens weer topics starten over vragen die je met een klein beetje inzicht allang had op kunnen lossen met eerdere oplossingen? Klaarblijkelijk leer je dus niets van wat hier gezegd wordt, maar volg je alleen maar blindweg de adviezen. Je staat er niet bij stil om even naar de nieuwe dingen te kijken en er meer over te weten te komen. Ik heb hier maar even een aantal topics uit jouw lijst geplukt waarmee je al een stuk verder had kunnen komen: (1) (2) (3) (4).

Ik kan er niets aan doen, maar ik blijf me aan je ergeren. Pak nu eindelijk eens een goed boek erbij en ga uitgebreid alles over PHP & SQL leren. Dat zal je echt zoveel problemen en tijd besparen. Als jij straks klanten moet gaan helpen, en zij willen binnen een bepaalde tijd een website klaar hebben. Jij loopt vast: je vraagt het hier, en dat kost weer tijd. Die tijd kun je veel beter gebruiken voor het oplossen van veel moeilijkere problemen (waar je na het oplossen van die relatief simpele problemen ook zeker weten tegenaan loopt). Bovendien kun je die simpele probleempjes eigenlijk al meteen zelf oplossen, je weet dan wat je te doen staat.

Ik weet dat ik kan zeuren, ik weet dat ik kan zeiken, maar ik ben ook altijd hier om te helpen. En nu wil ik jou helpen, door je eindelijk eens aan het lezen te zetten, zodat we (ik) ons (me) in de toekomst niet meer aan je hoef te ergeren. En zodat jij heel veel tijd bespaart!

Volg alsjeblieft eens mijn advies op, en leen dat boek bij de bieb en sla het open en lees aandachtig wat ze te zeggen hebben. Kijk hier even op het boekenforum wat je dan het beste kunt huren :).
 
Eddy E

Eddy E

24/09/2009 19:14:00
Quote Anchor link
Omdat ik een PB van Mitch kreeg om te kijken... post ik hier even dit bericht.
En laat ik het hierbij.

Naja: 1 regel dan nog: neem even de basis van fetchen door.
En denk zelf even na.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.