sql en php vraagje

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Timor bos

Timor bos

27/02/2006 14:16:00
Quote Anchor link
Hallo,

ik zit met een probleempje, ik heb de volgende php code:

$sql=mysql_query("SELECT selectedkraal AS kraal, count( selectedkraal ) AS aantal, kraal.onderwerp, UserProfile.weergavenaam, UserProfile.avatar
FROM associatierondeselected
INNER JOIN kraal ON associatierondeselected.selectedkraal = kraal.id
INNER JOIN UserProfile ON kraal.userid = UserProfile.id
GROUP BY selectedkraal
ORDER BY aantal DESC , onderwerp ASC
LIMIT 0 , 8
") or die (mysql_error());
$iCount = 0;
while($row=mysql_fetch_array($sql))


{
$onderwerp="$row[onderwerp]";
$avatar="$row[avatar]";
$weergavenaam="$row[weergavenaam]";
$aantal="$row[aantal]";
$iCount = $iCount + 1;
$output.="<FONT SIZE='20'><b>Kraal #". $iCount . " :</b></FONT><br><i>$onderwerp</i><br><b>Aantal keer in mandje:</b><br>$aantal<br><b>Ingevoerd door:</b><br><i>$weergavenaam</i><br><img src='images/avatars/$avatar.jpg'
}

de sql query die hierin staat levert de volgende tabel:

http://kralenspel.nl.netmasters09.netmasters.nl/3.jpg

nu wil een het onderdeel associaties gaan toevoegen. Aan elke kraal kunnen meedere associates zitten. Dit wil ik zo laten weergeven:

http://kralenspel.nl.netmasters09.netmasters.nl/2.jpg

Ik wou dit met de volgende query doen:

SELECT selectedkraal AS kraal, count( selectedkraal ) AS aantal, kraal.onderwerp, UserProfile.weergavenaam, UserProfile.avatar, associaties.associatie
FROM associatierondeselected
INNER JOIN kraal ON associatierondeselected.selectedkraal = kraal.id
INNER JOIN UserProfile ON kraal.userid = UserProfile.id
INNER JOIN associaties ON associatierondeselected.selectedkraal = associaties.kraalid
GROUP BY selectedkraal, associaties.associatie
ORDER BY aantal DESC , onderwerp ASC
LIMIT 0 , 8

maar nu krijg ik ook alle andere onderdelen (weergave naam etc) netzo vaak te zien als dat er associaties zijn (vanwege die loop in mijn php bestand) Het wordt dus zo:

http://kralenspel.nl.netmasters09.netmasters.nl/1.jpg


Is het mogelijk om met een query alles op deze manier te laten weergeven?

http://kralenspel.nl.netmasters09.netmasters.nl/2.jpg
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 20:52:53
 

27/02/2006 15:24:00
Quote Anchor link
zie mijn reactie in je vorige topic:
http://www.phphulp.nl/forum/showtopic.php?cat=1&id=14575&replies=

edit: typo
Gewijzigd op 27/02/2006 15:25:00 door
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.