SQL error, INNER JOIN

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jan DS

Jan DS

20/07/2010 13:47:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?
$result
= mysql_query("SELECT money FROM tblresources_city INNER JOIN tblcities.id WHERE owner = '".$_SESSION['user_id']."' AND game = '".$_SESSION['game']."' = tblresources_city.id");
while($resource = mysql_fetch_array($result)){
?>


Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given

Vermoedelijk zit de fout in dit stukje
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? tblcities.id WHERE owner = '".$_SESSION['user_id']."' AND game = '".$_SESSION['game']."' ?>


Moeten hier nog ergens haakjes?
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 22:11:17
 
Chris -

Chris -

20/07/2010 14:00:40
Quote Anchor link
Eerst even foutafhandeling doen (kijken of de query lukte), je query zal ergens mislukken..
 
Johan Dam

Johan Dam

20/07/2010 14:16:24
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
... '".$_SESSION['user_id']."' ...

dat gedeelte gaat sowieso al fout, denk je niet?
Gewijzigd op 20/07/2010 14:16:55 door Johan Dam
 
- SanThe -

- SanThe -

20/07/2010 14:21:54
Quote Anchor link
Johan Dam op 20/07/2010 14:16:24:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
... '".$_SESSION['user_id']."' ...

dat gedeelte gaat sowieso al fout, denk je niet?


En waarom zou dat zo zijn?
 
Jan DS

Jan DS

20/07/2010 15:22:40
Quote Anchor link
De query mislukt idd op de plaats die ik al aangaf.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? tblcities.id WHERE owner = '".$_SESSION['user_id']."' AND game = '".$_SESSION['game']."' ?>
 
Chris -

Chris -

20/07/2010 15:27:07
Quote Anchor link
En wat is de SQL error dan?
 
Jan DS

Jan DS

20/07/2010 15:32:11
Quote Anchor link
SELECT command denied to user '' for table 'id'
 
Chris -

Chris -

20/07/2010 15:33:24
Quote Anchor link
Dan heb je niet ingelogd op de MySQL server ;-) Zie mysql_connect
 
Jan DS

Jan DS

20/07/2010 15:35:04
Quote Anchor link
Maar op diezelfde pagina maak ik wel succesvol verbinding met de MySQL server
 
- Mark -

- Mark -

20/07/2010 15:35:51
Quote Anchor link
AND game = '".$_SESSION['game']."' = tblresources_city.id");

Staat achteraan in je $result regel. Dat kan niet werken of wel? Je mist daar een kolom waartegen je vergelijkt. Ik ben niet thuis in Joins dus ik kan me vergissen.
 
Jan DS

Jan DS

20/07/2010 15:45:43
Quote Anchor link
Ik vergelijk met
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
tblcities.id = tblresources_city.id

maar die tblcities.id enkel WHERE owner = '".$_SESSION['user_id']."' AND game = '".$_SESSION['game']."'
 
Chris -

Chris -

20/07/2010 15:48:45
Quote Anchor link
SELECT command denied to user '' for table 'id'

Je hebt geen gebruiker gekozen =)
 
Jan DS

Jan DS

20/07/2010 15:51:30
Quote Anchor link
Ah, ik heb wel een gebruiker gekozen maar die had ik uit de error geknipt.
:p
 
Chris -

Chris -

20/07/2010 16:30:24
Quote Anchor link
Dan heeft de gebruiker te weinig rechten ;-) (command denied)
 
Jan DS

Jan DS

20/07/2010 18:58:29
Quote Anchor link
Kan ik het probleem niet omzeilen door
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? .. FROM tblresources_city WHERE id IN '".$array."'")?>

met in die $array dan alle nummers.
Gewijzigd op 20/07/2010 19:55:57 door Jan DS
 
P Lekensteyn

P Lekensteyn

20/07/2010 21:15:25
Quote Anchor link
Jouw MySQL gebruiker heeft te weinig rechten.
Meestal is SELECT, INSERT, UPDATE en DELETE voldoende voor een PHP applicatie:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
GRANT SELECT,INSERT,UPDATE,DELETE ON database.* TO gebruiker@localhost IDENTIFIED BY 'wachtwoord';
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.