SQL fout! (help!)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Dani

Dani

02/01/2006 21:51:00
Quote Anchor link
beste,

ik heb een sql code gemaakt, en er zit een fout in. Helaas kan ik deze neit vinden!

Zouden jullie me kunnen helpen?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
$sql = "INSERT INTO $mysql_table (username, paswoord, voornaam, tussenvoegsel, achternaam, email)

VALUES ('".$gegevens["profielnaam"]."', '".$gegevens["wachtwoord1"]."', '".$gegevens["voornaam"]."', '".$gegevens["tussenvoegsel"]."', '".$gegevens["achternaam"]."', '".$gegevens["email"]."')";

if(!mysql_query($sql)){
                mysql_error();
    exit();
}
Gewijzigd op 02/01/2006 21:53:00 door Dani
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 03:17:24
 
Eris -

Eris -

02/01/2006 21:55:00
Quote Anchor link
mysql_error();

Welke error geeft die weer
 
PHP erik

PHP erik

02/01/2006 21:55:00
Quote Anchor link
Ik kan er geen fout in ontdekken. Wat geeft de mysql_error() en weet je zeker dat alle velden bestaan?
 
Dani

Dani

02/01/2006 21:57:00
Quote Anchor link
alle velden bestaan, en ik krijg geen mysql error, dat is juist het probleem.
 
Robert Deiman

Robert Deiman

02/01/2006 22:11:00
Quote Anchor link
$sql = "INSERT INTO $mysql_table (username, paswoord, voornaam, tussenvoegsel, achternaam, email)

VALUES ('".$gegevens["profielnaam"]."', '".$gegevens['wachtwoord1']."', '".$gegevens['voornaam']."', '".$gegevens['tussenvoegsel']."', '".$gegevens['achternaam']."', '".$gegevens['email']."')";

if(!mysql_query($sql)){
mysql_error();
exit();
}

enkele quotes in $gegevens['varnaam']
 
Dani

Dani

02/01/2006 22:13:00
Quote Anchor link
dit werkt ook niet,

hij geeft geen fout, maar er komt ook niks in de database :s
 
Winston Smith

Winston Smith

02/01/2006 22:22:00
Quote Anchor link
print de query eens naar het scherm en post dan eens een voorbeeld hier als je wilt...

en probeer eens zoiets:
if(!mysql_query($sql)){
mysql_error();
exit();
}

else
{
print 'Alles lijkt goed te gaan, maar dat gaat het niet!';
}
 
Davy Jansen

Davy Jansen

02/01/2006 23:29:00
Quote Anchor link
Als ik me niet vergis, vul je niks in bij username en paswoord! Je value en je insert in je sql zijn totaal verschillend!

Je moet dus bij VALUES, profielnaam veranderen in username
En wachtwoord1 veranderen naar paswoord

ff voorbeeldje:
sql = "INSERT INTO $mysql_table (username, paswoord, voornaam, tussenvoegsel, achternaam, email)

VALUES ('".$gegevens["username"]."', '".$gegevens['paswoord']."', '".$gegevens['voornaam']."', '".$gegevens['tussenvoegsel']."', '".$gegevens['achternaam']."', '".$gegevens['email']."')";

if(!mysql_query($sql)){
mysql_error();
exit();
}


Zo zou het moeten werken, denk ik, Succces ;)
Gewijzigd op 02/01/2006 23:30:00 door Davy Jansen
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.