Sql fout

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Yearupie Achternaamloos

Yearupie Achternaamloos

20/12/2009 16:02:00
Quote Anchor link
Hallo,
Ik heb hieronder een insert query.
Ik krijg hier een foutmelding, maar ik weet niet wat er fout aan is.
Weet iemand het?

Quote:
Notice: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'from,to,subject,time,message) VALUES (1,7,'Mijn onderwerp',NOW(),'Dit is mijn be' at line 1
In query: INSERT INTO pm (from,to,subject,time,message) VALUES (1,7,'Mijn onderwerp',NOW(),'Dit is mijn bericht') in /home/www/xxx/xxx.php on line 25


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$sql
= "INSERT INTO pm (from,to,subject,time,message) VALUES (".$from.",".$to.",'".$subject."',NOW(),'".$message."')";
if(!$res = mysql_query($sql)){
    trigger_error(mysql_error().'<br />In query: '.$sql);
}

else
{
    echo "Bericht succesvol verzonden.";
}

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 15:18:52
 

20/12/2009 16:03:00
Quote Anchor link
effe wachten
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door
 
Joren de Wit

Joren de Wit

20/12/2009 16:07:00
Quote Anchor link
Ik gok dat 'pm' een gereserveerd woord is, namelijk de middagaanduiding in het 12-uurs systeem. Verander dus de naam van die tabel...
 
Yearupie Achternaamloos

Yearupie Achternaamloos

20/12/2009 16:12:00
Quote Anchor link
Blanche schreef op 20.12.2009 16:07:
Ik gok dat 'pm' een gereserveerd woord is, namelijk de middagaanduiding in het 12-uurs systeem. Verander dus de naam van die tabel...


Ik heb hem uitgeprobeerd met naam: msg maar hij geeft nog steeds dezelfde foutmelding.
 
Alfred -

Alfred -

20/12/2009 16:14:00
Quote Anchor link
Erm.. De FROM van je veldnaam misschien? ;-)

INSERT INTO pm (from,to,subject, ..

TO is ook gereserveerd, dus gaat ook fouten geven...

http://dev.mysql.com/doc/refman/5.1/en/reserved-words.html
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Alfred -
 
Yearupie Achternaamloos

Yearupie Achternaamloos

20/12/2009 16:16:00
Quote Anchor link
Als ik from weglaat:
Quote:
Notice: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'to,subject,time,message) VALUES (7,'Mijn onderwerp',NOW(),'Dit is mijn bericht')' at line 1
In query: INSERT INTO msg (to,subject,time,message) VALUES (7,'Mijn onderwerp',NOW(),'Dit is mijn bericht') in /home/www/xxx/xxx.php on line 25
 
John D

John D

20/12/2009 16:18:00
Quote Anchor link
Het lijk me iets met de single en double quotes.

Edit:
als je de tabel hebt kunnen creeeren dan zal het probleem niet in reserved words liggen. Laat alle veldnamen weg en vul alle velden. Later kan je ze wel weer toevoegen die veldnamen.
INSERT INTO msg vales(.......)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door John D
 
Alfred -

Alfred -

20/12/2009 16:18:00
Quote Anchor link
Yearupie, zie mijn edit en vooral de link die er bij hoort.
 
Yearupie Achternaamloos

Yearupie Achternaamloos

20/12/2009 16:20:00
Quote Anchor link
Bedankt voor jullie snelle reacties!

oplossing:
De tabel pm werkt gewoon. Ik heb from en to veranderd in msg_from en msg_to en nu werkt het perfect.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Yearupie Achternaamloos
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.