SQL fout...

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Patrick vd Pols

Patrick vd Pols

15/06/2012 17:00:38
Quote Anchor link
Hey Allemaal,

De zoveelste SQL fout topic helaas. Ik heb me er blind op gestaard en zie echt niet meer waar de fout zit. Zouden jullie er een blik op willen werpen? Zal vast wel ergens een komma of iets zijn, maar zie het echt even niet :(

Alvast bedankt!
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
mysql_query("INSERT INTO artikelen (id, title, inleiding, metadescription, fulltext, users_id, categorie_id)
VALUES (NULL, '"
.$titel."', '".$inleiding."', NULL, '".$artikel."', '".$userid."', '".$category."')");    
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 22:35:34
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/06/2012 17:08:55
Quote Anchor link
Ik zou zeggen, ga eerst eens beginnen met het toevoegen van ENTERS aan je query.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

15/06/2012 17:13:52
Quote Anchor link
En wat is de foutmelding?
 
 - Diov  -

- Diov -

15/06/2012 18:06:36
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
mysql_query("INSERT INTO artikelen
             (
               id,
               title,
               inleiding,
               metadescription,
               fulltext,
               users_id,
               categorie_id
              )
              VALUES
              (
               NULL,
               '"
.$titel."',
               '"
.$inleiding."',
               NULL,
               '"
.$artikel."',
               '"
.$userid."',
               '"
.$category."'
              )
            "
);    
?>


Tevens, een id kan je automatisch laten genereren.
Weet niet of die NULL kan zien?
Dem
 
Patrick vd Pols

Patrick vd Pols

15/06/2012 18:25:37
Quote Anchor link
Bedankt voor de reacties,

Heb het neergezet zoals Dem Ian verteld, krijg helaas nog steeds dezelfde fout.

You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'fulltext, users_id, categorie_id ' at line 7

Kan het mischien zijn dat fulltext een gereserveerd woord is van mysql?
Gewijzigd op 15/06/2012 18:26:37 door Patrick vd Pols
 
 - Diov  -

- Diov -

15/06/2012 18:37:24
Quote Anchor link
--> Google: fulltext mysql
 
B Polak

B Polak

15/06/2012 19:08:36
Quote Anchor link
Haal fulltext er tussenuit, puur als test.
Dan zie je het vanzelf :)
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

15/06/2012 21:21:58
 
Terence Hersbach

Terence Hersbach

16/06/2012 01:18:37
Quote Anchor link
tablenaam: artikelen, velden: id, title, inleiding

is het nou Engels of Nederlands? Gebruik 1 taal, bij voorkeur Engels.
 
- SanThe -

- SanThe -

16/06/2012 04:07:15
Quote Anchor link
Zoals Obelix en Idefix het reeds aangaf, fulltext is een reserved word.
 
Patrick vd Pols

Patrick vd Pols

16/06/2012 07:49:20
Quote Anchor link
Inderdaad, een gereserveerd woord, het werkt nu iig. Bedankt iedereen!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.