SQL GROUP BY op een php pagina

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jelle Ruben

Jelle Ruben

27/04/2020 11:26:56
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Ik wil graag de totaal gegevens van een databases/ tabel op een pagina tonen. via een SQL programma kan ik dit met

SELECT COUNT(tll_id), tll_land FROM tll GROUP BY tll_land aanroepen.

Echter hoe kan ik dit op een webpagina tonen. Ik heb met verschillende termen op Google gezocht maar kwam steeds alleen de SQL statment tegen, en niet hoe je een pagina maakt.

Heeft iemand tips hoe ik dit het beste op kan zoeken, of een voorbeeld heeft. Alvast bedankt.
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 02:10:07
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/04/2020 11:32:17
Quote Anchor link
- Maak een connectie met MySQLi
- Voer een query uit met mysqli_query(...)
- Verwerk de query in bruikbare data, zoals een array met mysqli_fetch_assoc()
 
Ivo P

Ivo P

27/04/2020 15:55:33
Quote Anchor link
ik denk dat het misgaat met de naam van de kolom.
probeer eens:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
SELECT COUNT(tll_id) AS aantal,
       tll_land
FROM tll
GROUP BY tll_land


en zie dan dat er een kolom genaamd "aantal" is in je resultset

Toevoeging op 27/04/2020 16:45:00:

count(*) of count(1) is trouwens ook niet ongebruikelijk ipv count(kolomnaam)
 
Jelle Ruben

Jelle Ruben

27/04/2020 18:49:36
Quote Anchor link
Nou dat was niet echt mijn vraag. De sql werkt goed in een sql programma.

Het gaat mij meer om hoe ik een php op kan zetten dat ik op een pagina het volgende zie

Nederland 14
België 8
Duitsland 2
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/04/2020 18:50:52
Quote Anchor link
Heb je mijn reactie al gezien?
Ik dnek dat je voldoende hebt aan een mysqli-tutorial.

Zie ook bijv:
https://www.w3schools.com/php/php_mysql_intro.asp
Gewijzigd op 27/04/2020 18:51:55 door - Ariën -
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

27/04/2020 19:01:04
Quote Anchor link
Is het in 2015 wel gelukt om iets op een pagina te tonen?

https://www.phphulp.nl/php/forum/topic/where-geeft-geen-resultaat-in-php/99143/
 
Jelle Ruben

Jelle Ruben

29/04/2020 12:29:23
Quote Anchor link
@- Ariën - Ja ik heb je reactie gezien, en ben ermee aan het stoeien.

Mijn laatste antwoord, was meer als een aanvulling van wat ik graag wou.

In 2015 Was het wel gelukt, echter is door omstandigheden die bestanden verwijderd.
En ja mijn kennis heeft me een beetje in de steek gelaten. En op internet kon ik het niet vinden. Waarschijnlijk dat ik de verkeerde zoek termen heb gebruikt.

Vandaar dat ik hier de vraag heb gesteld.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

29/04/2020 13:40:08
Quote Anchor link
Hopelijk lukt het. :-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.