SQL in database opslaan en hergebruiken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Onbekend onbekend

onbekend onbekend

07/01/2010 20:21:00
Quote Anchor link
Hi,

Is het mogelijk om SQL inclusief php variabelen in de database op te slaan, deze op te halen met php, en deze dan ook nog uit te voeren?

Als dat kan, hoe dan?

Gr.

Op verzoek van TS naam en eventuele contact gegevens verwijderd.[/modedit]
Gewijzigd op 06/08/2013 18:10:03 door Bas IJzelendoorn
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 14:52:32
 
Robin de Vries

Robin de Vries

07/01/2010 20:25:00
Quote Anchor link
wat is het probleem ,het opslaan of het uitvoeren?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php

$sSql
= "SELECT sql FROM database WHERE id=1";
$sResult = mysql_query($sSql);
while($aRow=mysql_fetch_array($sResult){
//  foutencontrole zelf invoegen
mysql_query($aRow['sql']);
}

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Robin de Vries
 
Onbekend onbekend

onbekend onbekend

07/01/2010 20:30:00
Quote Anchor link
Het uitvoeren, want de sql die ik in de database opsla, daar wil ik nog wat variabelen in zetten. Dus de sql die uit de database komt, die wil ik nog aanpassen als het waare voordat hij word uitgevoerd.
 
Robin de Vries

Robin de Vries

07/01/2010 20:34:00
Quote Anchor link
als de sql code dit is
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT * FROM $table WHERE $cond


kun je $table en $cond makkelijk vervangen.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$sql
= str_replace('$table',$table,$sql);
$sql = str_replace('$cond',$cond,$sql);
?>

meer op http://nl.php.net/str_replace

let goed op de quotes!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Robin de Vries
 
SilverWolf NL

SilverWolf NL

07/01/2010 20:37:00
Quote Anchor link
Misschien PDO met bindParam? Tenminste, dan kan je er wel makkelijk variable's instoppen lijkt mij.
 
Onbekend onbekend

onbekend onbekend

07/01/2010 21:05:00
Quote Anchor link
Thnx, hier kom ik mee uit de voeten!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.