[sql] Join bij 1 tabel

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Bart Tuma

Bart Tuma

01/07/2008 18:44:00
Quote Anchor link
Hallo,

Heb onderstaand stukje code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
$sql_
=
"
SELECT
    hoofd.PaginaId, sub.PaginaSid
FROM
    Pagina AS hoofd
OUTER JOIN
    Pagina AS sub
ON
    hoofd.PaginaId = sub.PaginaSid
"
;
// Hieronder de rest...
?>


De fout melding:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
Notice: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'OUTER JOIN Pagina AS sub ON hoofd.PaginaId = sub.Pagina' at line 5
In query: SELECT hoofd.PaginaId, sub.PaginaSid FROM Pagina AS hoofd OUTER JOIN Pagina AS sub ON hoofd.PaginaId = sub.PaginaSid in /home/westpolder/domains/westpolderjagers.nl/public_html/TDesign/index.php on line 190


Alleen ik zie de fout niet...en ja ik heb de fout afhandeling aan staan.
(trigger_error(mysql_error().'<br />In query: '.$sql_);)

Wie kan mij veder helpen ? ik zie de fout niet...ben alles bijlangsgelopen...hij moet alles uit 1 tabel selecteren.

extra info:

databasetabel: |PaginaId|PaginaSid|GroepId|PaginaTitel |PaginaContent|
NaamTabel: Pagina

edit1: Typos Edit2: verkeerde foutmelding...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Bart Tuma
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 10:58:55
 
Crispijn -

Crispijn -

01/07/2008 19:58:00
Quote Anchor link
Je wil dezelfde tabel onder een andere alias outer joinen? Waar ben je precies mee bezig?

Verder kan je niet de aliassen aan elkaar koppelen. Je moet bijvoorbeeld het id van een bepaalde tabel aan een ander int veld koppelen.

dus: Pagina.id ON PaginaId.id

Maar het zet er een beetje maf uit zoals ik je al zei...
 
Bart Tuma

Bart Tuma

01/07/2008 20:19:00
Quote Anchor link
Het zal dan wel aan mij liggen, maar ik was zoiets:"
http://www.phphulp.nl/php/tutorials/3/479/1119/

aan het uitproberen...
 
Crispijn -

Crispijn -

01/07/2008 21:24:00
Quote Anchor link
Hey ja, je hebt gelijk... Ga even iets testen straks: laat je het resultaat nog wel even weten.
 
Bart Tuma

Bart Tuma

03/07/2008 16:18:00
Quote Anchor link
Bump(er)

Is er nog iemand die mij misschien kan helpen ?...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.