SQL Join

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Joost

Joost

31/08/2007 11:11:00
Quote Anchor link
Heren ik kom er even niet meer uit. Ik heb de volgende query:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
$query = $sql->query("SELECT a.id,
        a.publish,
        a.beheerder,
        a.categorie,
        a.indeling,                                            
        a.nummer,
        b.id AS beheerderID,
        b.gebruikersnaam,
        c.id AS voetbalCategorie,
        c.label,
        d.id AS indelingID,
        d.label AS teamIndeling,
        d.prefix
FROM
        teams a,
        beheerders b,
        categorie c,
        teamindeling d
WHERE                                                                 a.toegevoegd_door = b.id AND
        a.categorie = c.id AND
        a.indeling = d.id
ORDER BY
        a.indeling ASC,
        a.categorie ASC,
        a.nummer ASC");

In deze query heb ik een beheerderID. Maarrr deze id kan ook nog niet ingevuld zijn. Dus zal ik iets met een left join moeten gaan doen. De tabel heet beheerders en ik wil graag de kolom 'naam' opvragen bij de betreffende id. Ofwel de vraag hoe krijg ik hier een left join in :P? Alvast dank voor de hulp!

Grtn
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joost
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 07:01:40
 
Frank -

Frank -

31/08/2007 14:22:00
Quote Anchor link
Door de JOIN netjes als een 'echte' JOIN te gaan schrijven en niet in de WHERE te proppen.

Voorbeeldje:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
SELECT
  a.naam,
  b.plaats
FROM
  tabel_a AS a
    JOIN tabel_b AS b ON a.id_plaats = b.id

Dit mag je zelf gaan omzetten naar jouw gewenste leftjoin.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.