[SQL Keys]Delete vraagje

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back End Developer .NET

Dit ga je doen Ontwikkelen in C# .NET en werken aan nieuwbouw, uitbouw en onderhoud van de software (die communiceren met 68.000 sensoren, waardoor er meerdere miljoenen berichten per uur verwerkt worden); Samenwerken in Scrum Teams; Meewerken aan verschillende, uitdagende projecten; Werken met nieuwe technologieën en vrijheid krijgen om jezelf te ontwikkelen en door te groeien. Hier ga je werken Je komt als Developer te werken bij een organisatie die gespecialiseerd is in software die real-time wordt gebruikt. De software constateert waar werk moet worden uitgevoerd en de chauffeurs worden met een andere applicatie hierop geattendeerd. Ook wordt er direct

Bekijk vacature »

Java Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

Senior pega developer

You work on software that makes colleagues and customers happy! Thanks to your IT skills, De Mandemakers Groep really makes a difference for its customers. Do coding, testing and deployments make your heart beat faster? Then apply today as Senior Pega Developer at De Mandemakers Groep! Wat ga je doen? The job title gives it away: You will be developing Pega software. This ranges from technical design, coding and testing to test automation, deployments and bug fixing. Your goal is to continuously improve our systems so that colleagues can work efficiently and customers receive optimal service. You don't have to

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

PHP Developer

As a PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing vanilla PHP code. Working with

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf. Lees dan snel verder! Voor deze functie zoeken wij een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Daarnaast begeleid je complexe projecten, wij zoeken iemand die altijd kansen ziet en waarbij het glas altijd half vol is. Voor deze functie zoeken wij een Developer met ervaring op het gebied van .NET die deze organisatie gaat versterken. Binnen de organisatie ga jij je vooral bezighouden met het verbeteren van

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer (React)

Functie Met een ontwikkelafdeling van ruim 20 collega’s is dit zo ongeveer de helft van alle medewerkers. De software(ontwikkeling) is dan ook de drijvende kracht binnen de organisatie. Ze werken aan het verbeteren dan de bestaande, maar zeker ook nieuwe producten. De software bestaat uit verschillende (React) webapplicaties, maar ook een mobile (React native) app. Hierdoor kom je met verschillende uitdagingen in aanraking en is Mobile kennis natuurlijk mooi meegenomen. De software wordt door vele duizenden professionals dagelijks gebruikt en bevatten grote hoeveelheden data. Aan het team de uitdaging om hierin de best mogelijke gebruiksvriendelijkheid neer te zetten door gebruik

Bekijk vacature »

Ervaren Magento developer gezocht!

Functie Je komt te werken in een zelfsturend team waarin vertrouwen voorop staat en inbreng en ideeën worden gewaardeerd. Ook staat innovatie centraal. Ze bieden jou de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen. Denk hierbij aan cursussen en een persoonlijk ontwikkelplan. Je komt terecht in het team van momenteel 4 (ervaren) collega’s en zal meewerken aan de doorontwikkeling en nieuwbouw van de Magento platformen van meerdere opdrachtgevers volgens Agile/Scrum. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten, UX en koppelingen met verschillende back-end systemen. Als ervaren developer zul je hiernaast ook andere developers assisteren en waar nodig de leiding nemen in het project.

Bekijk vacature »

In-house .NET software developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende in-house development functie? Maak jij graag hét verschil m.b.t. interne automatisering? Haal jij energie uit het automatiseren van processen voor je eigen collega's? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een gezellig Brabants familiebedrijf, zijn wij op zoek naar een .NET software developer. Je gaat in deze zelfstandige functie werken aan de ontwikkeling van eigen applicaties & en het koppelen van deze applicaties aan de ingekocht software. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het management team signaleert behoeftes vanuit de business. Vervolgens worden deze behoeftes uitgewerkt en geprioriteerd.

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Ben jij een senior .NET developer en heb jij tevens ervaring als teamlead? Ben jij iemand met een helikopterview en denk jij graag mee met de klanten? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor een geweldig bedrijf zijn wij namelijk op zoek naar een ervaren .NET developer. Het bedrijf houdt zich bezig met het ontwerpen en bouwen van websites, portalen en applicaties voor met name zorg- en onderwijsinstellingen en overheidsinstanties. Jouw taken: Het fungeren als Lead Developer; Het meedenken met de business (dit vergt commercieel inzicht); Het begeleiden van diverse projecten (van klein tot groot); Het ontwerpen

Bekijk vacature »

Back-end Developer Java

Dit ga je doen Het (door)ontwikkelen van een zelfgebouwde applicatie in Java, Spring Framework, SQL, HTML, CSS en Javascript; End-to-end beheer m.b.t. de applicatie en koppelen van applicaties binnen het landschap; Ontwikkelen van rapportages voor de interne organisatie; Ontwikkelen van aanvullende functionaliteiten m.b.t. de applicatie; Uitvoeren van testen en code reviews. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die medische gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen en verbeteren van de kwaliteit van de zorg in heel Nederland.

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Applicatie ontw

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 6 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: We verwachten van je, dat je: Brede ervaring hebt als JAVA-ontwikkelaar; Ervaring hebt met Agile/Scrum-werken en je thuis voelt in een Agile omgeving; Een aandeel levert aan het scrumproces en in de SAFe-releasetrain; Zelfstandig werkt in een scrumteam en intensief de samenwerking op zoekt met je directe collega’s en je omgeving; Ervaring meebrengt met het schattten en inplannen van taken tot en met het testen en demonstreren van de opgeleverde functionaliteit; Collega’s in je

Bekijk vacature »

C# Developer

Dit ga je doen De requirements in kaart brengen van de klant; Implementeren van functionele en technische specificaties bij opdrachtgevers; Oplossen van bugs; Meewerken aan maatwerksoftware voor nieuwe opdrachtgevers; Het testen en uitleveren van nieuwe functionaliteiten naar de acceptatie en productieomgeving De database ontwikkelen en onderhouden; Hier ga je werken Onze klant is gevestigd in het westen van Nederland en is gespecialiseerd in het ontwikkelen van software voor de levensmiddelen industrie. De software die het team maakt optimaliseert voornamelijk de administratieve processen, maakt deze meetbaar en zorgt ervoor dat de data zo goed mogelijk gebruikt kan worden. Binnen een van

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor onze opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij opzoek naar een software programmeur die goed kan schrijven in de talen C of C++ en die het leuk vind om te werken met Linux! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf wil de klanten een volledige oplossing kunnen bieden, waarbij ze een

Bekijk vacature »
Jacco Engel

Jacco Engel

27/10/2008 09:49:00
Quote Anchor link
Dames, heren en eenieder die niet in een hokje geplaatst wenst te worden.

ik heb 3 tabellen

Table1
[PK]id
veld1
veld1

Table2
[PK]id
[FK]table1.id
[FK]table3.id

Table3
[PK]id
veld1
veld1

De relaties zoals deze nu staan zijn op dit moment de enige die bestaan.

Nu mijn vraag:

Hoe kan ik een record verwijderen uit table3 als deze niet meer voorkomt in table 2.

Verdere info:
Ik draai op InnoDB

Jacco`

PS:
Krijg nu de volgende melding als ik een FK aan wil maken :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
SQL-query:

ALTER TABLE plugin_fotoalbum_fotos ADD FOREIGN KEY ( album_id ) REFERENCES plugin_fotoalbum( id ) ON DELETE CASCADE ON UPDATE CASCADE

MySQL retourneerde: Documentatie
#1005 - Can't create table './jacco2/#sql-38d0_fb48.frm' (errno: 150)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jacco Engel
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 09:54:15
 
Terence Hersbach

Terence Hersbach

27/10/2008 10:09:00
 
Jacco Engel

Jacco Engel

27/10/2008 10:10:00
Quote Anchor link
Een oplossing voor mijn probleem staat er voor zover ik heb gelezen niet in (En ja heb dat ding al tig keer gelezen :P)

Even over de PS, die is inmiddels opgelost, Relaties en unsigned ints gaan niet samen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jacco Engel
 
Joren de Wit

Joren de Wit

27/10/2008 10:57:00
Quote Anchor link
Je wilt dus alle records uit tabel3 verwijderen waarvan geen referentie meer aanwezig is in tabel2?

Probeer eens zoiets:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
DELETE FROM table3
WHERE id NOT IN (
  SELECT table3.id
  FROM table2
)

Natuurlijk wel even de juiste kolomnamen invoegen, want table3.id in de SELECT zal zo problemen opleveren.
 
Jacco Engel

Jacco Engel

27/10/2008 10:58:00
Quote Anchor link
:P. Had eigenlijk gehoopt dat het met keys en een cascade achtige oplossing kon. Deze delete gebruik ik nu namelijk ook en wil van het hele gedoe af.

Weet dat het niet handig is om keys ED achteraf te doen , maar het model is er wel op gebouwd alleen tot voorkort geen innoDB beschikbaar
 
Joren de Wit

Joren de Wit

27/10/2008 11:09:00
Quote Anchor link
Dat zal je niet lukken, de relatie ligt namelijk precies andersom. Mits je de FK's goed ingesteld hebt, zullen alle wijzigingen die je in table1 en table3 aan de records aanbrengt, ook doorgevoerd worden in de FK's in table2.

Een ON DELETE UPDATE zal er dus voor zorgen dat als je een record in table3 verwijdert, alle refererende records uit table2 ook verwijderd zullen worden. Wil je het andersom, dus records uit table3 verwijderen waarnaar geen referentie meer bestaat, dan zul je die query moeten gebruiken.

Je kunt het ook zo zien: records in table3 kunnen prima op zichzelf bestaan, zonder dat er ergens een referentie naar die records is. Maar records in table2 hebben records in andere tabellen nodig om te kunnen bestaan.
 
Jacco Engel

Jacco Engel

27/10/2008 11:11:00
Quote Anchor link
Dus ik zou van de velden in table2 en combined PK moeten maken met een FK in table3 om ON DELETE CASCADE te kunnen laten werken als ik het goed begrijp.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

27/10/2008 11:15:00
Quote Anchor link
Nee, dan zou immers de opzet van je database niet meer kloppen. In FK relaties is de ene tabel altijd afhankelijk van de andere tabel, en het is dus onlogisch om in beide tabellen FK's naar elkaar op te nemen...

Je zou je ook eens moeten afvragen of het per se nodig is om die records te verwijderen, wat kan het voor kwaad als die records nog een tijdje in die tabel staan?
 
Jacco Engel

Jacco Engel

27/10/2008 11:17:00
Quote Anchor link
Op het moment dat de rest word verwijderd hebben ze geen doel meer.

Kwaad kan het niet maar je krijgt onnodig veel data in je DB. Nou is dat niet echt schokkend maar wil mn db goed en Crapfree houden
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

27/10/2008 11:20:00
Quote Anchor link
Dus je hebt data in je DB gezet voordat je relaties hebt gemaakt? In principe zou het niet eens mogelijk zijn om ongekoppelde data in de database te zetten.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

27/10/2008 11:23:00
Quote Anchor link
Quote:
Kwaad kan het niet maar je krijgt onnodig veel data in je DB.
Maar dan voldoet het dus om eens in de zoveel tijd een cleanup scriptje (met die query) te runnen. Gebruik een cron-job om dat bijvoorbeeld eens per week te doen en klaar is kees ;-)

@Jurgen: lees ook even de rest van het topic, dan zie je dat je antwoord niet echt relevant is.
 
Jacco Engel

Jacco Engel

27/10/2008 11:29:00
Quote Anchor link
Ik maak er wel iets creatiefs van. Cronjobs zijn per definitie voor zulk soort dingen niet nodig.

Moet toch wat dingen herschrijven dus zal mn model nog wel een keer onder de loep nemen :P
 
Joren de Wit

Joren de Wit

27/10/2008 11:33:00
Quote Anchor link
Quote:
Cronjobs zijn per definitie voor zulk soort dingen niet nodig.
Ben ik niet met je eens, cron jobs zijn juist geschikt voor het uitvoeren van onderhoudsscripts. Je wilt immers dat die scripts periodiek uitgevoerd worden zonder dat jij er zelf omkijken naar hebt.

En het script waar we het nu over hebben, zou een typisch voorbeeld van zo'n onderhoudsscript zijn...
 
Jacco Engel

Jacco Engel

27/10/2008 11:38:00
Quote Anchor link
Blanche,

Simpele reden dat cron geen oplossing is.

Het gaan om een CMS war inmiddels bij een aantal klanten draait, en dat aantal neemt gestaag toe. Nu ben ik niet van plan om voor elke klant een aparte cron te gaan maken of een systeem te schrijven waarbij dat vanzelf goed gaat.

Ik ben het script nu aan het optimaliseren om er juist zoveel mogelijk "handwerk" (waar in dit geval crons aanmaken onder valt) er uit te halen zodat we het makkelijk en snel kunnen uitrollen.

Sorry had ik mischien iets eerder aan moeten geven maar cron is wat mij betreft geen optie. (en voor de server admin nog minder :P)
 
Joren de Wit

Joren de Wit

27/10/2008 11:40:00
Quote Anchor link
Kijk dan is het al een ander verhaal. Een cron job is dan idd een minder geschikte oplossing ;-)
 
Jacco Engel

Jacco Engel

27/10/2008 11:41:00
Quote Anchor link
Sorry dat had ik even iets eerder moeten vertellen denk ik :P
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.