SQL LIKE"" Functie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Nick

Nick

22/12/2008 21:03:00
Quote Anchor link
Ik weet niet hoe ik die LIKE Functie moet gebruiken..

dit is mijn code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php

$sql
= "
    SELECT
        voornaam,
        tussenvoegsel,
        achternaam,
        straat,
        huisnummer,
        postcode,
        plaats,
        telefoonnummer,
        man_vrouw
    FROM
        telefoonboek
WHERE
        voornaam = '"
.$_GET['search_query']."'
"
;
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 00:32:09
 
- SanThe -

- SanThe -

22/12/2008 21:06:00
Quote Anchor link
Kijk eens in de handleiding.
 
Nick

Nick

22/12/2008 21:12:00
Quote Anchor link
welke moet ik dan hebben?
op php.net?
 
- SanThe -

- SanThe -

22/12/2008 21:15:00
Quote Anchor link
Google .... Like Sql Uitleg
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - SanThe -
 
/home/joost

/home/joost

22/12/2008 21:16:00
Quote Anchor link
Klikje
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door /home/joost
 
Kumkwat Trender

Kumkwat Trender

22/12/2008 21:18:00
Quote Anchor link
LOL het is url hé, geen link xD
 
/home/joost

/home/joost

22/12/2008 21:33:00
Quote Anchor link
Moet je ook maar net weten :P

mvg Joost.
 
- SanThe -

- SanThe -

22/12/2008 21:39:00
Quote Anchor link
Joost schreef op 22.12.2008 21:16:

Deze is wel erg leuk. ;-)
 
Kumkwat Trender

Kumkwat Trender

22/12/2008 21:53:00
Quote Anchor link
klopt, zeker voor de noobs beginners xD
 
Mike

Mike

22/12/2008 21:58:00
Quote Anchor link
Als je English kan leze, is deze Link wel een TIP:

Klikje II

Greetz, Mike
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

22/12/2008 22:02:00
Quote Anchor link
Mike schreef op 22.12.2008 21:58:
Als je English kan leze, is deze Link wel een TIP:

Klikje II

Greetz, Mike


Dat kan ik niet met je eens zijn, nou niet het toonbeeld van een net script
 
- SanThe -

- SanThe -

22/12/2008 22:10:00
Quote Anchor link
Klaasjan Boven schreef op 22.12.2008 22:02:
Mike schreef op 22.12.2008 21:58:
Als je English kan leze, is deze Link wel een TIP:

Klikje II

Greetz, Mike


Dat kan ik niet met je eens zijn, nou niet het toonbeeld van een net script

Nee zeker niet. Zet error reporting aan en zorg dat de GET leeg is en de notices/errors vliegen om je oren.
 
Nick

Nick

23/12/2008 14:45:00
Quote Anchor link
ik heb al wat getest maaar kom er niet uit?
 
/home/joost

/home/joost

23/12/2008 14:47:00
Quote Anchor link
Uhm... geef de code is die je nu hebt...

mvg Joost
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

23/12/2008 14:50:00
Quote Anchor link
Nick schreef op 23.12.2008 14:45:
ik heb al wat getest maaar kom er niet uit?
En hoe moeten wij je helpen?
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

23/12/2008 15:12:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
<?php

//eerst kijken if var gezet is

if(!isset($_GET['search_query'])){

echo 'de zoekwaarde is niet opgegeven';
exit();
}


// waarde escapen
$search_query = mysql_real_escape_string($_GET['search_query']);

$sql = "
    SELECT
        voornaam,
        tussenvoegsel,
        achternaam,
        straat,
        huisnummer,
        postcode,
        plaats,
        telefoonnummer,
        man_vrouw
    FROM
        telefoonboek
WHERE
        voornaam LIKE '%"
.$search_query."%'";

//query uitvoeren

$result = mysql_query($sql) or die(mysql_error());

// kijken of er resultaat is

if(mysql_num_rows($result)){

echo 'de query heeft geen resultaat opgeleverd';

}


//gegevens op het scherm tonen

while($gegevens = mysql_fetch_array($result)){

echo $gegevens['voornaam'] ;

}



?>


zoiets zal het wel worden

groeten
Klaasjan
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Klaasjan Boven
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

23/12/2008 15:20:00
Quote Anchor link
mysql_fetch_assoc is sneller...
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

23/12/2008 15:52:00
Quote Anchor link
dat verschil merk jij niet
 
Frank -

Frank -

23/12/2008 16:46:00
Quote Anchor link
En zeker niet wanneer je met LIKE '%..%' zoekt. Nog langzamer gaat het zoeken namelijk niet worden...

Al kun je natuurlijk prima MYSQL_ASSOC als parameter opgeven in de functie mysql_fetch_array(), die is er niet voor niets.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.