SQL MATCH AGAINST

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Guido van C

Guido van C

23/06/2007 22:17:00
Quote Anchor link
SQL MATCH AGAINST
'apple*'
Find rows that contain words such as “apple”, “apples”, “applesauce”, or “applet”.

nu zoek ik naar een manier om woorden te zoeken als aardappel als ik zoek op appel, dus ik dacht '*appel' maar dat bleek mooi niet te werken, bij LIKE kun je %LIKE% doen, maar hoe zit dan dan bij Match?
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 16:36:07
 
B a s
Beheerder

B a s

23/06/2007 22:25:00
Quote Anchor link
Zover ik weet en ik het gebruik is dat niet mogelijk. Ik heb nog even de MySQL reference erbij gepakt maar kon daarin ook niet vinden hoe ze zoeken met een wildcard zoals je bij LIKE gebruikt.

Wat een oplossing zou zijn, mocht met met een fulltext index search niet werken, is het gebruikmaken van tags zoals Youtube en Hyves doen bijvoorbeeld.
 
Guido van C

Guido van C

23/06/2007 22:46:00
Quote Anchor link
IN scripts zie ik nog wel eens

Twee maal match() gebruiken, een om de ‘score’ (relevantie) te bepalen, en de andere voor het zoeken.
-> SELECT id, content, MATCH (titel,content) AGAINST ('MySQL geinstalleerd, start als root.') AS score FROM artikelen WHERE MATCH (titel,content) AGAINST('MySQL geinstalleerd, start als root.')

en dan in de tabel"
ID Content Score
3 1. Start mysql nooit als root... 2.6992766789014
4 Als je mysql goed hebt geinstalleerd.. 1.3366307144826

Die hebben een score met zesentwintig getalletjes erachter, maar als ik mijn score op deze manier ophaal dan staat er in die score alleen het aantal keer dat het woord is gevonden. hoe zit dit dan?
 
B a s
Beheerder

B a s

23/06/2007 22:47:00
Quote Anchor link
Heb je ook gekeken naar de verschillende MySQL versies? Misschien dat dit mede bepaalt wat de uitkomst is van de query.
 
Guido van C

Guido van C

23/06/2007 22:56:00
Quote Anchor link
Client API version 5.0.22 MySql

op webserver trouwens hetzelfde probleem, daar draait een iets oudere versie van mysql. zal anders wel zoeken welke.
Client API version 4.1.20 Mysql
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Guido van C
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

23/06/2007 23:10:00
Quote Anchor link
als ik het goed heb wordt %LIKE% *Like*
 
Guido van C

Guido van C

25/06/2007 20:05:00
Quote Anchor link
Maar is het dan normaal dat een relevantie 1 of 0 is, of hoort dat een komma getal te zijn?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.