sql max query

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ray B

Ray B

14/09/2009 15:48:00
Quote Anchor link
Hallo,
Kan iemand mij helpen? Ik heb een tabel en die ziet er als volgt uit:

projectgereedschap_id, project_id, gereedschap_id en punten

Nu wil ik uit een query krijgen alle gereedschappen met de meeste punten
en de daarbij horende project_id. Alleen krijg ik dat niet voor elkaar. Op dit moment heb ik:

SELECT project_id, max( punten) as max_punten FROM `projectschakeltabel` GROUP BY gereedschap_id

Alleen hiermee krijg ik BIJNA wat ik nodig heb. alleen de output van project_id hoort haalt die alleen uit de bovenste rijen van de database tabel. Wie kan zo zien wat ik fout doe?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Ray B
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 09:58:30
 

14/09/2009 15:49:00
Quote Anchor link
Mooi zo.
Veel plezier d'r mee.
 
- SanThe -

- SanThe -

14/09/2009 15:50:00
Quote Anchor link
Helpen? Waarmee?
 

14/09/2009 15:53:00
Quote Anchor link
Raymond schreef op 14.09.2009 15:48:
ik had gehoopt dat mijn bericht html ondersteunde even kijken hoe ik dit moet uitleggen.

Het enige wat je met dat bericht zei, was dat je een tabel had. Meer niet.
Dit is hetzelfde:
Ik heb een pen, en die ziet er zo uit:
Afbeelding
 
Ray B

Ray B

14/09/2009 15:57:00
Quote Anchor link
Ik weet het, ik had perongeluk iets te vroeg op post gedrukt.
 
Yearupie Achternaamloos

Yearupie Achternaamloos

14/09/2009 18:28:00
Quote Anchor link
Quote:
SELECT project_id, max( punten) as max_punten FROM `projectschakeltabel` GROUP BY gereedschap_id


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$sql
= mysql_query("SELECT * FROM `projectschakeltabel` GROUP BY gereedschap_id ORDER BY punten DESC") or die (mysql_error());
while($row = mysql_fetch_assoc($sql))
{

    echo "[".$row['gereedschap_id'].",".$row['product_id']."]";
}

?>
 
Ray B

Ray B

15/09/2009 10:51:00
Quote Anchor link
Jou query werkt net niet helemaal yearupie.

Weet je misschien ook hoe ik hier nu per gereedschap_id, alleen de rijen kan selecten met de hoogste/MAX punten, zodat de goede project_id hier wel bij komt te staan?.
 
Ray B

Ray B

15/09/2009 13:34:00
Quote Anchor link
ik heb het op het moment nu zo opgelost eerst een query die alle gereedschap id's ophaalt.

en dan per gereedschap_id nog een query die er als volgt uitziet

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
$sql = "SELECT project_id, gereedschap_id, punten
        FROM bq_schakel_projectgereedschap
        WHERE gereedschap_id LIKE '".$gereedschap_id"'
        ORDER BY punten DESC
        LIMIT 1 ";


Nu krijg ik per gereedschap de hoogste punten en het daarbijhorende project_id, dit is vast niet de beste manier om dit op te lossen, zo met 2 aparte queries. Maar het werkt nu wel zo. Als iemand nog een strakkere oplossing weet. hoor ik die graag
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Ray B
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.