SQL pakt data van vandaag niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Loek Lemmens

Loek Lemmens

27/04/2019 00:44:31
Quote Anchor link
Ik val maar gelijk met de deur in huis, onderstaande SQL query heb ik

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
BETWEEN NOW() and DATE_ADD(NOW(), interval 7 day )


Het probleem is dat hij alle data laad behalve die vandaag die eigenlijk ook mee moet worden genomen.
Wat ik heb geprobeerd is:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
BETWEEN DATE_ADD(NOW(),-1 day) and DATE_ADD(NOW(), interval 7 day )


Alleen hier lukt het ook niet mee.
Wat zou er fout kunnen zijn?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 16:43:16
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

27/04/2019 10:56:46
Quote Anchor link
Je weet dat je zoekt tussen NU en 7 dagen in de toekomst (dus niet in het verleden)? NOW() is ook echt NU, dus data van 2 tellen terug valt hier buiten. Als je de hele dag van vandaag mee wilt nemen moet je CURDATE() (= NOW() zonder tijd = dus vanaf 00:00:00) ipv NOW() gebruiken.

Toevoeging op 27/04/2019 12:12:03:

O, en in je tweede stuk ontbreekt de INTERVAL bij DATE_ADD(NOW(),-1 day). Moet dus DATE_ADD(NOW(),INTERVAL -1 day) zijn (maar dan krijg je dus alles sinds gisteren - zelfde tijdstip als nu).
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

27/04/2019 12:49:45
Quote Anchor link
Twee dingen.

Interval: naar welke periode ben je nu precies op zoek?

Precisie: wil je dagen vergelijken (grover), of exacte tijden (fijner)?
 
Ivo P

Ivo P

27/04/2019 13:10:21
Quote Anchor link
data van huidige datum tot over een week:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT * FROM tabel WHERE datum BETWEEN CURRENT_DATE AND CURRENT_DATE + INTERVAL 7 DAY;


En als het gaat om de afgelopen week, inclusief vandaag
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT * FROM tabel WHERE datum BETWEEN CURRENT_DATE - INTERVAL 7 DAY AND CURRENT_DATE + INTERVAL 1 DAY;
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.