SQL query in PDO

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Dieter Martens

Dieter Martens

29/12/2014 18:55:12
Quote Anchor link
Dag allemaal, ik zit met een probleempje... ik heb een query gemaakt voor html maar toen ik hem in drupal stak werkte hij niet meer. Nu blijkt dat Drupal geen mysql query's meer ondersteund... enkel PDO en mysqli. Nu mijn functie is redelijk moeilijk te vinden. Ik heb 2 WHERE statements met een IN statement. Plus ik ken niks van PDO... Kan iemand me helpen om deze functie in PDO te krijgen? Alvast bedankt!

$dbww = "SELECT * FROM $db WHERE test1 IN($a) AND test2 IN($b) ORDER BY rand() LIMIT 1";
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 16:42:38
 
Pipo Clown

Pipo Clown

29/12/2014 19:05:37
Quote Anchor link
Ik denk dat je beter kunt beginnen bij het maken van de database verbinding.

Overigens, er zijn echt bergen tuts hierover en die even bekijken brengt je vele malen sneller tot een oplossing dan hier steeds een dag te wachten tot je weer een stapje verder kunt.
 
Dieter Martens

Dieter Martens

29/12/2014 19:31:09
Quote Anchor link
Ik heb ook een verbinding maar ik post niet mijn hele script omdat het redelijk nutteloos is... mysql en PDO hebben niet echt veel met elkaar te maken en ik zoek alleen een methode om deze functie in pdo te krijgen... ik ben al 3 dagen aan het zoeken voor een oplossing maar vind niks dat werkt...
 
Gerard M

Gerard M

30/12/2014 13:10:00
Quote Anchor link
Wat zit er in de $a en $b variabelen?
 
Dieter Martens

Dieter Martens

02/01/2015 15:09:07
Quote Anchor link
een array
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

02/01/2015 15:16:00
Quote Anchor link
Dieter Martens op 02/01/2015 15:09:07:
een array


en wat staat er in de array?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo '<pre>' . print_r($a) . '</pre>';
?>
Gewijzigd op 02/01/2015 15:16:41 door Frank Nietbelangrijk
 
Gerard M

Gerard M

02/01/2015 15:34:54
Quote Anchor link
Ik vrees dat je iets in de trend zoals hieronder moet gaan uitvoeren. Mooi is anders, prepared statements laten wat steekjes vallen hier en daar.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
$db
= "example";
$a = array(1,2,3);
$b = array(5,6,7,8);
$A = implode(array_fill(0, count($a), "?"), ",");
$B = implode(array_fill(0, count($b), "?"), ",");
$dbww = "SELECT * FROM ? WHERE test1 IN({$A}) AND test2 IN({$B}) ORDER BY rand() LIMIT 1";

$statement = $pdo->prepare($dbww);

$statement->execute(array_merge(array($db), $a, $b));

print $dbww;
?>
Gewijzigd op 02/01/2015 15:39:46 door Gerard M
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.