SQL Query: * of cola, colb, etc.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Douwe

Douwe

04/08/2008 17:15:00
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Wat is beter?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT * FROM tabel

of
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT cola, colb, colc FROM tabel

cola, colb en colc zijn de enige kolommen in tabel 'tabel'. Ik ben van plan alle drie de kolommen te gaan gebruiken.
Wat is beter gezien prestatie?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Douwe
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 22:36:16
 
Aron K

Aron K

04/08/2008 17:22:00
Quote Anchor link
*

Quote:
Nog nooit zo'n korte post geplaatst.
 
Douwe

Douwe

04/08/2008 17:27:00
Quote Anchor link
Okay,
En als ik een tabel heb met 4 kolommen, cola, -b, -c, en -d. De laatste gebruik ik niet. Wat is sneller? * of cola, -b, -c selecteren?
 
Danny K

Danny K

04/08/2008 17:32:00
Quote Anchor link
Het is altijd beter qua snelheid om de velden afzonderlijk te benoemen, tenzij je alle velden nodig hebt, dan is * beter.

Edit: als je hebt: cola-a, cola-b, etc als kolomnamen, is er toch iets niet goed aan je data model.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Danny K
 
Douwe

Douwe

04/08/2008 17:33:00
Quote Anchor link
Okay, that's what I needed to know :) Thank you :)
 
- -

- -

04/08/2008 18:11:00
Quote Anchor link
Cola is lekker.
[/offtopic]
 
Frank -

Frank -

05/08/2008 08:53:00
Quote Anchor link
Met een * heb je geen idee welke gegevens je ophaalt, wanneer er ergens iets fout gaat, heb je dan ook geen idee waarom het fout gaat.

Benoem dus altijd de kolomnamen, dat is sneller en vele, vele malen duidelijker. Je maakt dus veel minder fouten.

Daarnaast krijg je dan geen gedonder wanneer je het datamodel gaat aanpassen, wanneer je met _fetch_row() gaat fetchen maakt het nogal verschil hoe je de query opbouwt. Met een goed uitgeschreven query krijg je een resultaat retour die altijd voldoet aan de verwachtingen, ook als je kolommen hebt toegevoegd of verwijderd uit je tabel.

En die ene seconde extra tijd om de kolomnamen in te kloppen, die win je bij de eerste de beste bug al weer dubbel en dwars terug.

Met een * vraag je om bugs en vage problemen.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

05/08/2008 09:03:00
 
Douwe

Douwe

08/08/2008 08:52:00
Quote Anchor link
@pgFrank;
Okay.

@Jan;
En wat is sneller? * of alle kolommen?
 
Terence Hersbach

Terence Hersbach

08/08/2008 09:02:00
Quote Anchor link
@Douwe, even lezen, staat er namelijk ook precies
 
Douwe

Douwe

08/08/2008 09:25:00
Quote Anchor link
Terence;
Waar? In dit topic of op Jan's site?
In dit topic wel ja, maar misschien heeft Jan iets anders getest. En op Jan's site staat niet alle kolommen.
 
Han eev

Han eev

08/08/2008 11:22:00
Quote Anchor link
@douwe:

Quote:
Conclusie: als je alle velden op één na expliciet opgeeft is dat nog steeds sneller dan *.
 
Douwe

Douwe

08/08/2008 11:33:00
Quote Anchor link
@Han;
Het kan zijn dat ik het allemaal verkeerd begrijp, maar: dat gaat over alle kolommen op één na, en ik wil weten wat sneller is, alle kolommen (op nul na), of *
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.