SQL query

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Bert Sinnema

Bert Sinnema

11/10/2005 12:06:00
Quote Anchor link
Ik heb voor een agenda op dit moment de volgede query voor uitlezen

SELECT * FROM agenda ORDER BY datum ASC

Hierbij is "datum" een DATE kolom in de tabel "agenda".

Nu wil ik dat alleen de agendapunten worden weergegeven tot twee weken na de datum van vandaag..

Heeft iemand een idee om deze selectie te maken?

Met vriendelijke groet,
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 03:33:45
 
Lissy Pixel

Lissy Pixel

11/10/2005 12:13:00
Quote Anchor link
Hier heb ik wat uit mijn aantekeningen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
// Ik denk dat je een aparte query moet maken voor degene die het laatst online was.
// Je hebt een DATETIME veld voor de tijdstippen dat er iemand online was,
// dus als je daarop omgekeerd sorteert en alleen de eerste neemt, krijg je laatste.
// Dus zo:

// wie was er het laatst online?

  $sql = "SELECT tijdstip FROM jouwtabel ORDER BY tijdstip DESC LIMIT 1";
?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
// ik wil graag een pagina met daarop een selectie filter
// die sorteert op datum en dan spcifiek de maand en jaar

$sql = "SELECT jaar, klantnr, naam FROM klant WHERE datum LIKE '%-04-%'";
// nog een variant
$sql = "SELECT jaar, klantnr, naam FROM klant WHERE MONTH(datum) = '4'";
// met toevoeging van jaar
$jaar=date("Y");
$sql = "SELECT jaar, klantnr, naam FROM klant WHERE YEAR(datum) = '" . $jaar . "'";
?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
// dit is een opzet om Afgelopen 24 uur te selecteren
$mk = time();

$nu = date("Y-m-d H:i:s", $mk);
$datum_oud = date("Y-m-d H:i:s", $mk - $aantalsecineendag);

$sql = "SELECT * FROM tabel WHERE datum  BETWEEN $datum_oud AND $nu";
 
Michel de wit

michel de wit

11/10/2005 12:14:00
Quote Anchor link
Heb je wel eens gescript? Je kan simpel in de php script neerzetten dat hij de datum moet checken en vervolgens daarbij alles moet nakijken in de SQL. Daarna moet je erin vermelden dat hij van alles wat langer dan 2 weken er in staat niet weergeeft. Simpel als wat. Als je dit nog niet kan, kan ik je wel een script geven...

PS: merkte dat net iemand voor me poste...
Gewijzigd op 11/10/2005 12:15:00 door michel de wit
 
Willem vp

Willem vp

11/10/2005 12:53:00
Quote Anchor link
Het is sneller om e.e.a. al in je query te verwerken. Dat zou bijvoorbeeld als volgt kunnen:

SELECT *
FROM agenda
WHERE datum < DATE_ADD(CURDATE(), INTERVAL 14 DAY)
ORDER BY datum ASC;
 
Bert Sinnema

Bert Sinnema

11/10/2005 15:04:00
Quote Anchor link
@lizzy: bedankt die query's lijken mij prima te werken

@michel: Er word al een lange tijd gescript. maar wil gelijk filteren in de query en niet in het script...

@willem: Kijk eens dat is nou een mooie query. en werkt prima bedankt!!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.