[SQL] Round, percentages, niet kloppend

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior .NET developer

Functie As a Senior .NET developer you will work in our Research & development team. Our team consists of 17 colleagues! We are currently busy setting up a completely new architecture for a new product. We use VS2022 and .NET 6.0 for our new product. Your function is therefore mainly backend oriented. Since we develop measuring equipment for the chemical industry, it is also very important to develop high-quality software for its control. You are also responsible for designing, implementing and testing new features. For this position its also very important to ensure future-proof and sustainable architecture. Eisen - A

Bekijk vacature »

Junior Software Developer (HBO / WO)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Dan hebben wij bij Jelling IT Professionals de perfecte opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, die jou tot een volwaardig Fullstack Software Developer gaat opleiden. Binnen deze grote organisatie krijg je ruime en professionele trainingen die jouw in korte tijd vakbekwaam maken. Niet alleen het aan technisch aspect, maar ook zeker jouw persoonlijke ontwikkeling wordt veel

Bekijk vacature »

Traineeship IT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar .NET te Zaandam

Bedrijfsomschrijving Je komt hier terecht bij een door-en-door softwarebedrijf, waarbinnen meerdere SaaS pakketten worden ontwikkelt voor diverse sectoren. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld de logistieke en medische branche. Deze organisatie kenmerkt zich door de hoge mate van complexiteit in de applicaties, wat betekent dat jij je hier niet zal gaan vervelen. Integendeel: Jij gaat hier elke dag ontzettend veel leren en je in razend tempo ontwikkelen als C# .Net Developer met focus op back-end. Het team bestaat uit ongeveer 20 personen personen, waarvan het grootste deel zich richt op software development. De sfeer is informeel en professioneel. De producten

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

Leidinggevend Full Stack Developer

Hé jij, nieuwe Pinkcuber! Ga aan de slag bij Pinkcube, online leverancier van promotieartikelen! Een innovatieve organisatie waar extra stappen zetten voor klanten de normaalste zaak van de wereld is. Ambitieus zijn we ook. ‘Naoberschap’ staat bij Pinkcube hoog in het vaandel; we helpen elkaar en iedereen is welkom. Pinkcube is Great Place to Work Certified, erkend leerbedrijf, maatschappelijk betrokken partner van stichting Present en partner van CliniClowns. En misschien wel jouw nieuwe werkgever. Wij zoeken namelijk een enthousiaste: Leidinggevend Full Stack Developer (40 uur, medior/senior) Ben jij klaar om baanbrekende ideeën tot leven te brengen en deel uit te

Bekijk vacature »

Node.js developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Gezocht: .Net ontwikkelaars met een maatschappelij

Bedrijfsomschrijving Zoek jij als medior .Net ontwikkelaar een inspirerende werkplek bij een bedrijf met maatschappelijk verantwoordelijkheidsgevoel? Dan is deze vacature je op het lijf geschreven. De organisatie bestaat ruim 20 jaar en ze ontwikkelen in house applicaties waarmee de zorgsector enorm mee gebaat is. Jouw applicaties worden gebruikt door duizenden gebruikers waardoor je echt een waardevolle bijdrage kan leveren aan de maatschappij. Het bedrijf is zeer innovatief en vindt een goede werk/privé balans belangrijk. Je krijgt alle mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen, je werktijden in te delen en daarnaast is het ook mogelijk om deels thuis te werken. Het

Bekijk vacature »

Back-end Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende development functie bij een klein gespecialiseerd softwarebedrijf? Wil jij graag hybride werken (combi tussen thuis + kantoor), loop jij warm voor maatwerk software en voel jij je prettig in een informele cultuur? Zoek dan niet verder! Reageer direct! Voor een gewilde werkgever in omgeving Tilburg zoeken wij een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je gaat werken voor een klein softwarebedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van integratiesoftware. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: In een klein team met 4 ontwikkelaars houd jij je bezig met afwisselende

Bekijk vacature »

Front end developer binnen het onderwijs

Functie Het doel van dit team is om te zorgen dat de studenten altijd op de hoogte zijn van relevante informatie en de mogelijkheid hebben om online vragen te stellen. Hiervoor hebben ze een portal ontwikkeld. De app is echt een greenfield project met een eigen inrichting middels cloud. De ontwikkeling wordt gedaan door gebruik te maken van oa. Javascript, React, CSS, Next.js, GraphQL in een Azure Cloud omgeving. Daarnaast gebruiken ze tooling als Figma, storybook, Jest en Github. De complexiteit in deze rol zit hem in het feit dat data uit verschillende bronsystemen komt waarbij er zowel gekoppeld wordt

Bekijk vacature »

Ervaren Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een ervaren Software Developer, en heb je ervaring met technieken zoals C#, MS Access & SQL? Vind jij het leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een specifieke branche? Dan is dit de baan voor jou! Als ontwikkelaar ben jij samen met een team van 12 collega’s verantwoordelijk voor het bouwen van nieuwe functionaliteiten en het uitbreiden van de core applicatie. Belangrijk is dat je ervaring hebt met C# en MS Access. Je bent flexibel en klantvriendelijk ingesteld, omdat het belangrijk is om de klanten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Thuiswerken

Bekijk vacature »

Junior Software Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer!? Sta jij aan het begin van jouw loopbaan of heb jij misschien al enige ervaring? Vind jij het daarnaast belangrijk om jezelf constant te kunnen ontwikkelen en uitdagen? Lees dan snel verder! Voor een vooraanstaand softwarehuis in Nieuwegein ben ik op zoek naar een Junior Software Developer. De eigenaar van het bedrijf is ervan bewust dat je als junior nog een hoop kan leren, waardoor je de eerste maanden veel begeleiding en diverse trainingen krijgt. Daarna ga je samen met je collega's aan zowel kleine als grote projecten werken.

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Back-end .NET Developer

Functie omschrijving C# / .NET Developer gezocht voor een dynamische organisatie in de regio Houten! Voor een leuke organisatie in de regio Houten zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. In deze functie werk jij aan verschillende projecten en ga je vaak bij klanten op bezoek. Binnen deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid treffen. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Het bedrijf waar je gaat werken is gespecialiseerd in het ontwerpen en implementeren van procesautomatisering en procesinformatisering. Zij doen dit onder andere voor de (petro)chemie, pharma, infra,

Bekijk vacature »
- -

- -

11/09/2008 09:52:00
Quote Anchor link
Goedemoggel,

Ben hier bezig met een leuke query, die na wat moeite eindelijk klopt. Zit enkel met een klein probleempje..

De bedoeling is dat de data die uit de query komt, direct in een div komt, en met percentages wordt dan de hoogte opgegeven. Een soort van staande tabel. Op zich werkt het wel, maar er is een klein probleem.. Als ik in de query zelf al ROUND meegeef, dan komt het nog wel eens voor dat ik 1% mis.. En dat is natuurlijk best slordig om te laten zien (het % wordt ook bovenop die tabel ge-echo'd).

Iemand enig idee hoe ik dit kan fixen?

Groeten,
Chris @ Work

* De berekening e.d. klopt gewoon, als ik geen round gebruik klopt het percentage precies, maar krijg ik 4 cijfers achter de komma :) En dat is natuurlijk ook niet zo mooi om te laten zien..

Edit:
Als er dingen niet duidelijk zijn, please let me know!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - -
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 23:05:49
 
Gerben Jacobs

Gerben Jacobs

11/09/2008 10:31:00
Quote Anchor link
Ik probeer me in te beelden wat je aan 't doen bent, maar dat lukt niet echt.

Als het wel werkt zonder round, dan doe je dat toch op die manier, en ga je op PHP/output level pas round()'en toch?
 
Robert Deiman

Robert Deiman

11/09/2008 11:42:00
Quote Anchor link
@iChris

Moet het altijd omhoog, of altijd naar beneden afgerond worden, of afhankelijk van het getal achter de comma?

1.4 -> Wordt 1
1.5 -> wordt 2

mysql reference voor ROUND():
The return type is the same type as that of the first argument (assuming that it is integer, double, or decimal). This means that for an integer argument, the result is an integer (no decimal places):
 
- -

- -

11/09/2008 15:13:00
Quote Anchor link
Het afronden doet hij wel goed, maar als hij deze 2 van de 4 resultaten terug krijgt: 17.4 en 11.4, mis ik dus 1 procent (dan wordt het dus 17 & 11 = 19%, anderen zijn wel correct.. totaal wordt dan 99% bijvoorbeeld)

Dan zit ik dus met een layout verschil van 1 procent.. En dat ziet er natuurlijk niet zo heel erg netjes uit..

Zal de query hier tijdelijk plaatsen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<knip>


Direct uit Navicat, om de verschillen te zien... Beginner_Round e.d. worden ge-echo'd.

De query blijft hier tijdelijk staan, totdat het probleem is opgelost :)

Thanks voor het kijken!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - -
 
Robert Deiman

Robert Deiman

11/09/2008 17:12:00
Quote Anchor link
iChris.nl schreef op 11.09.2008 15:13:
Het afronden doet hij wel goed, maar als hij deze 2 van de 4 resultaten terug krijgt: 17.4 en 11.4, mis ik dus 1 procent (dan wordt het dus 17 & 11 = 19%, anderen zijn wel correct.. totaal wordt dan 99% bijvoorbeeld)


Als je de 'tussenresultaten' echo't, kloppen deze dan wel? Geeft die dan wel 17.4 en 11.4 terug?

Maar als je 17.4 en 11.4 hebt, dan zorgt round ook dat je 17 en 11 terug krijgt, dat is 28. Samen zijn ze wel 29 (afgerond), maar dan moet je dus in je SQL nog kijken of deze samen wel een decimaal hebben die groter of gelijk is aan 0.5 (dat is het geval als het getal / 0.5 een oneven getal is (met evt. nog wat achter de komma))

Het is wel een ingewikkelde kwestie, ik weet hier zo niet een oplossing voor.

edit:
Bijkomend probleem is inhet geval van 17.4 en 11.4 : Welke geef je dan iets meer ruimte?

[/quote]
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Robert Deiman
 
- SanThe -

- SanThe -

11/09/2008 17:31:00
Quote Anchor link
Beetje smokkelen misschien?
Je round() alles op één na (liefst de grootste). Die doe je 100 - (de rest bij elkaar).
 
- -

- -

11/09/2008 17:54:00
Quote Anchor link
@SanThe, als ik ze niet ROUND, krijg ik tot 5 cijfers achter de komma ^_^

Hoe zou ik het op een makkelijke manier kunnen smokkelen? De procenten moeten wel zoveel mogelijk blijven kloppen... Het is voor redelijk belangrijke data ^^
 
Eddy E

Eddy E

11/09/2008 17:55:00
Quote Anchor link
Of alleen tijdens het tonen de afgeronde waarden laten zien?
Als het om html gaat (hoogte-div), an je gewoon dit gebruiken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
height: 33.333333333%;


Het is geldige html/css en werkt!
 
- -

- -

11/09/2008 18:24:00
Quote Anchor link
@Eddy: Thanks! Ben nu thuis, maar zal morgen even kijken ;) (Dat ik daar zelf niet op ben gekomen..)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.