[SQL] Round, percentages, niet kloppend

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Fullstack developer (NodeJS, React, AWS)

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam, maar zoals gezegd komt er veel meer bij kijken dan alleen maar ontwikkelen. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden maar hiernaast doe je doorlopend onderzoek naar de inzet van bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Maar waar staan ze nu? Na een onderzoeksfase van ruim een jaar zijn

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij als developer werken bij een interne organisatie en de eigen software verder helpen ontwikkelen? Lees dan snel verder! In deze functie ga je werken als PHP Developer en de interne software en applicaties verder ontwikkelen. In het kort houdt dit in: Je gaat de interne applicaties en software verder optimaliseren. Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen. Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen. Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief in het

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar versterking voor op de afdeling Software Development! Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met

Bekijk vacature »

Lead Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig wil bezig houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator door middel van

Bekijk vacature »

Frontend Developer - Leeuwarden

Als Frontend Developer bouw jij mee aan het onderwijs van de toekomst! In een scrum team werken met jonge en enthousiaste collega’s, moderne technieken, ruimte voor eigen ontwikkeling en op een proactieve wijze kunnen meewerken aan innovatie binnen het onderwijs. Magister is het state-of-the-art softwarepakket dat scholen in het voortgezet onderwijs op alle fronten ontzorgt. Van leerlingenadministratie tot het ondersteunen van individuele leerlijnen, van toegang tot digitaal lesmateriaal tot het plannen van het lesrooster. In de Magister app bedient Magister ruim 2,5 miljoen gebruikers waarvan, dagelijks meer dan 600.000 unieke. Hiermee is Magister de absolute marktleider in onderwijsland. Wat vragen

Bekijk vacature »

.NET Developer Azure

Dit ga je doen Het ontwerpen en bouwen van diverse applicaties (C#, ASP.NET, MVC); Het ontwikkelen van Webservices (WCF); Het meewerken aan de transitie naar Azure; Het samenwerken met collega's binnen een Scrumteam en meedenken over de User Stories; Het bouwen van unittesten; Meedenken over nieuwe tooling, ontwikkelingen en technologieën in de markt. Hier ga je werken Je komt te werken bij een organisatie die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van verschillende portalen. Deze portalen worden gebruikt door diverse partijen en jouw taak is om ervoor te zorgen dat deze optimaal functioneren. Je wordt onderdeel van een Scrumteam en werkt

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET developer begint jouw dag na een bak koffie met een stand up. De vorderingen worden tijdens de stand up besproken en de doelen worden opgesteld waar jullie als team in de volgende sprint naartoe gaan werken. Onze backend is geschreven in .NET Core en onze Front-end in Angular. Bij ons ga jij dan ook Fullstack aan de slag. Jij wordt hier opgeleid om zelfstandig te kunnen programmeren en applicaties te kunnen implementeren. Er wordt op projectbasis gewerkt, dit bied leuke uitdagingen omdat elke klant een andere visie heeft over de applicatie die wij maken. Je gaat

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Software Developer

Functieomschrijving Voor een toffe opdrachtgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP Developer met affiniteit met Laravel. Je komt te werken bij een uitdagende opdrachtgever met supergave klanten in een specifieke branche. Als PHP ontwikkelaar ben je samen met een vooruitstrevende team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het vernieuwen van informatiesystemen voor een specifieke branche. Je ondersteunt complexe uitdagingen van klanten. Vervolgens breng je hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Affiniteit met Laravel is een pré. Om de klanten zo goed mogelijk te ondersteunen en snel in

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Wordt jij de nieuwe Front end specialist / developer? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel binnen als

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie The position we have for you As a .NET developer you will work for one of our customers active in the High Tech Industry. Our customers are mainly located in the Eindhoven area. We are very selective when it comes to the projects we accept and therefore only focus on innovative and complex projects. Because our customers are mainly specialized in machine construction, you often work close to the machines. Our team currently consists of Embedded engineers, IOT developers and Cloud engineers. We mainly work on Microsoft projects where WPF, UWP, .NET Core and Microsoft Azure are used. Eisen

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer Consultancy

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

.NET Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een .NET Developer! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans en kijk snel of jouw vaardigheden aansluiten bij onderstaand profiel! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als .NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving Bergen. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en verricht betekenisvol werk. Binnen dit bedrijf wordt gewerkt aan de productie en ontwikkeling van medische middelen. Als .NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je wordt betrokken bij alle fasen van software

Bekijk vacature »

Front-end Developer Magento 2/Wordpress

Voor het aantrekkelijk houden en steeds vernieuwen van de huidige websites en webshops en het meedenken in de marketing zijn wij per direct op zoek naar een ervaren Front-end developer met gedegen kennis van Magento 2 (webshops) en Wordpress (websites). Wat bieden wij jou Mooi salaris! Meteen op contract bij de opdrachtgever! Gezellig, Kempisch bedrijf! 35 uur per week! Auto van de zaak! Wie ben jij Van een front-end developer verwachten wij: Een afgeronde Bachelor ICT opleiding met profiel ICT & Media Design. Dat je in het bezit bent van een Magento 2 professional front-end developer certificaat; Je hebt ruime

Bekijk vacature »
- -

- -

11/09/2008 09:52:00
Quote Anchor link
Goedemoggel,

Ben hier bezig met een leuke query, die na wat moeite eindelijk klopt. Zit enkel met een klein probleempje..

De bedoeling is dat de data die uit de query komt, direct in een div komt, en met percentages wordt dan de hoogte opgegeven. Een soort van staande tabel. Op zich werkt het wel, maar er is een klein probleem.. Als ik in de query zelf al ROUND meegeef, dan komt het nog wel eens voor dat ik 1% mis.. En dat is natuurlijk best slordig om te laten zien (het % wordt ook bovenop die tabel ge-echo'd).

Iemand enig idee hoe ik dit kan fixen?

Groeten,
Chris @ Work

* De berekening e.d. klopt gewoon, als ik geen round gebruik klopt het percentage precies, maar krijg ik 4 cijfers achter de komma :) En dat is natuurlijk ook niet zo mooi om te laten zien..

Edit:
Als er dingen niet duidelijk zijn, please let me know!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - -
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 10:40:47
 
Gerben Jacobs

Gerben Jacobs

11/09/2008 10:31:00
Quote Anchor link
Ik probeer me in te beelden wat je aan 't doen bent, maar dat lukt niet echt.

Als het wel werkt zonder round, dan doe je dat toch op die manier, en ga je op PHP/output level pas round()'en toch?
 
Robert Deiman

Robert Deiman

11/09/2008 11:42:00
Quote Anchor link
@iChris

Moet het altijd omhoog, of altijd naar beneden afgerond worden, of afhankelijk van het getal achter de comma?

1.4 -> Wordt 1
1.5 -> wordt 2

mysql reference voor ROUND():
The return type is the same type as that of the first argument (assuming that it is integer, double, or decimal). This means that for an integer argument, the result is an integer (no decimal places):
 
- -

- -

11/09/2008 15:13:00
Quote Anchor link
Het afronden doet hij wel goed, maar als hij deze 2 van de 4 resultaten terug krijgt: 17.4 en 11.4, mis ik dus 1 procent (dan wordt het dus 17 & 11 = 19%, anderen zijn wel correct.. totaal wordt dan 99% bijvoorbeeld)

Dan zit ik dus met een layout verschil van 1 procent.. En dat ziet er natuurlijk niet zo heel erg netjes uit..

Zal de query hier tijdelijk plaatsen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<knip>


Direct uit Navicat, om de verschillen te zien... Beginner_Round e.d. worden ge-echo'd.

De query blijft hier tijdelijk staan, totdat het probleem is opgelost :)

Thanks voor het kijken!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - -
 
Robert Deiman

Robert Deiman

11/09/2008 17:12:00
Quote Anchor link
iChris.nl schreef op 11.09.2008 15:13:
Het afronden doet hij wel goed, maar als hij deze 2 van de 4 resultaten terug krijgt: 17.4 en 11.4, mis ik dus 1 procent (dan wordt het dus 17 & 11 = 19%, anderen zijn wel correct.. totaal wordt dan 99% bijvoorbeeld)


Als je de 'tussenresultaten' echo't, kloppen deze dan wel? Geeft die dan wel 17.4 en 11.4 terug?

Maar als je 17.4 en 11.4 hebt, dan zorgt round ook dat je 17 en 11 terug krijgt, dat is 28. Samen zijn ze wel 29 (afgerond), maar dan moet je dus in je SQL nog kijken of deze samen wel een decimaal hebben die groter of gelijk is aan 0.5 (dat is het geval als het getal / 0.5 een oneven getal is (met evt. nog wat achter de komma))

Het is wel een ingewikkelde kwestie, ik weet hier zo niet een oplossing voor.

edit:
Bijkomend probleem is inhet geval van 17.4 en 11.4 : Welke geef je dan iets meer ruimte?

[/quote]
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Robert Deiman
 
- SanThe -

- SanThe -

11/09/2008 17:31:00
Quote Anchor link
Beetje smokkelen misschien?
Je round() alles op één na (liefst de grootste). Die doe je 100 - (de rest bij elkaar).
 
- -

- -

11/09/2008 17:54:00
Quote Anchor link
@SanThe, als ik ze niet ROUND, krijg ik tot 5 cijfers achter de komma ^_^

Hoe zou ik het op een makkelijke manier kunnen smokkelen? De procenten moeten wel zoveel mogelijk blijven kloppen... Het is voor redelijk belangrijke data ^^
 
Eddy E

Eddy E

11/09/2008 17:55:00
Quote Anchor link
Of alleen tijdens het tonen de afgeronde waarden laten zien?
Als het om html gaat (hoogte-div), an je gewoon dit gebruiken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
height: 33.333333333%;


Het is geldige html/css en werkt!
 
- -

- -

11/09/2008 18:24:00
Quote Anchor link
@Eddy: Thanks! Ben nu thuis, maar zal morgen even kijken ;) (Dat ik daar zelf niet op ben gekomen..)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.