sql select columns met zelfde waarde

Overzicht

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

- Rob -

- Rob -

08/03/2019 12:10:04
Anchor link
Hallo,

Ik heb een database die er als volgt uitziet (met alleen de benodigde info):
table: bookings
id | type | total_amount | date
1 | day | 4 | 2019-3-8
2 | day | 6 | 2019-3-8

Ik wil graag zien wat de total_amount bij elkaar is, van de zelfde datums en type (de type hoeft niet persé). Echter heb ik geen idee hoe ik dit moet aanpakken, wat voor sql ik nodig heb en hoe ik met php de total amounts van die twee bij elkaar kan optellen (het kunnen er ook 3-4-5-6-etc zijn).

Alvast bedankt voor een uitleg!
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 17:40:03
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

08/03/2019 12:45:48
Anchor link
Als je al 2 jaar bezig bent met MySQL en PHP dan kan ik mij niet voorstellen dat je nog niet bekend bent met GROUP BY, SUM en het + teken.

https://www.w3schools.com/sql/sql_groupby.asp
https://www.w3schools.com/sql/func_mysql_sum.asp
https://www.homeandlearn.co.uk/php/php2p6.html
 
- Rob -

- Rob -

08/03/2019 13:14:55
Anchor link
Nee eigenlijk niet, zeker niet als ik al minimaal een jaar ben gestopt, en nu weer begin ;)
Iig bedankt voor de hulp, hopelijk kom ik nu verder :D
Gewijzigd op 08/03/2019 13:23:56 door - Rob -
 
Jin vanTongeren

Jin vanTongeren

10/03/2019 08:57:38
Anchor link
Ik heb nu dit als cookie code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
                    if(isset($_COOKIE['remember'])) {
                        header("location:../wellcome.php?uid=".$row['UName']);
                        exit();
                    }

                    else {
                        if(isset($_POST['remember'])) {
                            setcookie('remember', $row['UName'], time() + (86400 * 90), "/");
                            header('Location: ../2FALogin.php?request=valid');
                            exit();
                        }

                        else {
                            header('Location: ../2FALogin.php?request=valid');
                            exit();
                        }
                    }

?>

De checkbox die de gebruiker aan kan vinken, om te onthouden, heet remember.
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

10/03/2019 09:22:53
Anchor link
DRY:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
                    if(isset($_COOKIE['remember']))
                        header("location:../wellcome.php?uid=".$row['UName']);
                    else {
                        if(isset($_POST['remember']))
                            setcookie('remember', $row['UName'], time() + (86400 * 90), "/");

                        header('Location: ../2FALogin.php?request=valid');
                    }


                    exit();
?>

* welcome
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/03/2019 09:58:25
Anchor link
Foute topic? ;) ?
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

10/03/2019 11:55:30
Anchor link
Nee, als ik die code van Jin @ 10/03/2019 08:57:38 zie, dan begint het me meteen te jeuken. Zoveel van die projecten waarbij:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
if($iets){
//100 regels code
}
else{
//bijna dezelfde 100 regels code, maar met 2 uitzonderingen
}

Meer code om te doorzoeken, en sowieso moet je alles in 2-voud aanpassen (meestal is de hele boel ook nog naar meerdere files gedupliceerd, dus dan is het helemaal feest).

Dus daarom die opmerking DRY = Don't Repeat Yourself = Geen herhalingen. Als een stuk code gewoon exact gelijk is dan moet je er of een functie van maken, of kijken of je het buiten de if-else kunt krijgen.

In dit geval zie je nu meteen dat dit stuk code in alle gevallen met een exit() eindigt, ongeacht welke afslagen d'r worden genomen. Achter de if-jes staan alleen de uitzonderingen.

En het is dus "welcome" (met 1 L).
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/03/2019 12:03:01
Anchor link
Wel foute topic dus, want dit gaat niet over rekenen in SQL ;-)
 
- Rob -

- Rob -

10/03/2019 12:03:33
Anchor link
- Ariën - op 10/03/2019 09:58:25:
Foute topic? ;) ?

Denk het ook, hahah ;)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/03/2019 12:06:19
Anchor link
Dan sluit ik hem maar voordat de boel uitmondt in een chaos aan fout geplaatste berichten. Als -Rob- nieuwe vragen heeft mag hij een nieuw topic aanmaken.
 
 

Dit topic is gesloten.



Overzicht

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.