sql selecteert per user op messages op tijd

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Christian k

christian k

29/01/2014 16:45:44
Quote Anchor link
hallo allemaal,
ik heb een script die data fout selecteer eerst alle messages per users en die echot hij op tijd
bijv.
user1
message3
message2
message1
user2
message3
message2
message1
enz.

en zo doet hij dat bij elke user maar ik zou graag willen dat hij
alle messages op tijd selectteerd
sorry voor de slecht uitleg en titel
ik weet niet hoe ik het anders moet uitleggen
dit is mijn script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
<?php
session_start();
include_once 'php/connect.php';
$user_id   = mysqli_real_escape_string($con, $_SESSION['user_id']);
$friends   = "SELECT
                 *
              FROM
                 friends
              WHERE
                 user_id='$user_id'
              AND
                 status='vrienden'
              UNION
              SELECT
                 *
              FROM
                 friends
              WHERE
                 friend_id='$user_id'
              AND
                 status='vrienden'
              UNION
              SELECT
                 *
              FROM
                 friends
              WHERE
                 user_id='$user_id'
              AND
                 friend_id='$user_id'
              AND
                 status='you'"
;
$queryf    = mysqli_query($con, $friends);

if($queryf == false)
{

      echo '<font color="red">Error: ' . mysqli_error($con) . '</font';
     exit();
}


while($row = mysqli_fetch_array($queryf))
{

     if($row['user_id'] == $user_id)
     {
                    
          $id           = $row['friend_id'];
     }
                    
     elseif($row['friend_id'] == $user_id)
     {
                      
             $id           = $row['user_id'];
     }


     if(isset($_GET['limit']))
     {

             if(is_numeric($_GET['limit']))
             {

               $limit    = mysqli_real_escape_string($con, $_GET['limit']);
          }

          else
          {
               $limit    = "15";
          }
     }

     else
     {
             $limit    = "15";
     }

 
     $select        = "SELECT
                          *
                       FROM
                          status
                       WHERE
                          user_id='$id'
                       ORDER BY
                          time
                       DESC
                       LIMIT 0, $limit"
;
     $run           = mysqli_query($con, $select);
    
     while($message = mysqli_fetch_array($run))
     {
                  
          $selectu  = "SELECT * FROM users WHERE id='$id'";
          $query    = mysqli_query($con, $selectu);
          $user     = mysqli_fetch_array($query);
                        
          if($user['profielfoto'] != '')                
          {
                
               $pf  = $user['profielfoto'];
          }
          
          else            
          {            
               $pf  = 'persoon.jpg';
          }
        
          echo '<div class="message" onclick="persoon(' . $user['id'] . ')">';
          echo '<div class="profielfoto">';
          echo '<img src="pf/' . $pf . '" height="80" width="80">';
          echo '</div><div class="name"><h2 style="float: right;">';
          echo $user['voornaam'] . ' ' . $user['achternaam'] . '</h2></div>';
          echo '<div class="txt">';
          echo $message['message'] . '</div><br>';
          echo '</div>';
     }
}

$select        = mysqli_query($con, "SELECT * FROM status WHERE user_id='$id'");
$count         = mysqli_num_rows($select);

if(isset($_GET['limit']))
{

     if(is_numeric($_GET['limit']))
     {

          $limit      = mysqli_real_escape_string($con, $_GET['limit']);
          $newlimit   = $limit + '10';
          
          if($count <= $limit)
          {

               echo '<p style="margin-top: 20px; margin-left: 560px;">er zijn geen meer berichten</p>';
          }

          else
          {
               echo '<a style="margin-top: 20px; margin-left: 590px;"href="home.php?limit=' . $newlimit . '">laad meer</a>';
          }
     }

     else
     {
          if($count <= $limit)
          {

               echo '<p style="margin-top: 20px; margin-left: 560px;">er zijn geen meer berichten</p>';
          }

          else
          {
               echo '<a href="home.php?limit=25" style="margin-left: 590px; margin-top: 20px;">laad meer</a>';
          }
     }
}

else
{
     if($count <= $limit)
     {

          echo '<p style="margin-top: 20px; margin-left: 560px;">er zijn geen meer berichten</p>';
     }

     else
     {
         echo '<a href="home.php?limit=25" style="margin-top: 20px; margin-left: 590px; margin-bottom: 50px;">laad meer</a>';
     }
}

?>


Toevoeging op 29/01/2014 17:51:46:

Weet iemand een oplossing
Gewijzigd op 30/01/2014 14:48:42 door Christian k
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 14:23:48
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

29/01/2014 20:19:57
Quote Anchor link
Voordat überhaupt een oplossing gegeven kan worden, plaats alleen relevante code, en zet je SQL over meerdere regels, dit valt zo niet te lezen.
Relevant zijn de queries, en de while lussen waarin ze voorkomen.
 
Christian k

christian k

30/01/2014 14:49:05
Quote Anchor link
ik heb het verandert

Toevoeging op 30/01/2014 15:21:47:

ik heb het verandert naar dit

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
<?php
$user_id
    = mysqli_real_escape_string($con, $_SESSION['user_id']);
$select     = "SELECT
                  *
               FROM
                  status
               ORDER BY time DESC "
;
$queryse    = mysqli_query($con, $select);
if($queryse == false)
{

     echo '<font color="red">Error: ' . mysqli_error($con) . '</font><br>';
     exit();
}

while($row = mysqli_fetch_array($queryse))
{

     $usermessage = mysqli_real_escape_string($con, $row['user_id']);
     $check_friend= "SELECT * FROM friends WHERE status='vrienden' AND (user_id='$user_id' OR friend_id='$user_id')";
     $querycf     = mysqli_query($con, $check_friend);
                      
     if($querycf == false)
     {

          echo '<font color="red">Error: ' . mysqli_error($con) . '</font><br>';
          exit();
     }

                    
     $controle    = mysqli_num_rows($querycf);
                                                    
     if($controle != 0)
     {

          $selectu  = "SELECT
                         *
                      FROM
                         users
                      WHERE
                         id='$usermessage'"
;
          $query    = mysqli_query($con, $selectu);
          $user     = mysqli_fetch_array($query);
                        
          if($user['profielfoto'] != '')                
          {
                
               $pf  = $user['profielfoto'];
          }
          
          else            
          {            
               $pf  = 'persoon.jpg';
          }
        
          echo '<div class="message" onclick="persoon(' . $user['id'] . ')">';
          echo '<div class="profielfoto">';
          echo '<img src="pf/' . $pf . '" height="80" width="80">';
          echo '</div><div class="name"><h2 style="float: right;">';
          echo $user['voornaam'] . ' ' . $user['achternaam'] . '</h2></div>';
          echo '<div class="txt">';
          echo $row['message'] . '</div><br>';
          echo '</div>';
     }
}

?>


Toevoeging op 30/01/2014 15:30:08:

ik heb er nieuw topic over begonnen
http://www.phphulp.nl/php/forum/topic/limit-toevoegen-aan-php-code/93772/last/
Gewijzigd op 30/01/2014 14:49:43 door christian k
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

30/01/2014 18:22:03
Quote Anchor link
Christian k op 30/01/2014 14:49:05:

Toevoeging op 30/01/2014 15:30:08:

ik heb er nieuw topic over begonnen
http://www.phphulp.nl/php/forum/topic/limit-toevoegen-aan-php-code/93772/last/


Waarom, wat is er mis met dit topic??
Gewijzigd op 30/01/2014 18:22:27 door Obelix Idefix
 
Christian k

christian k

30/01/2014 18:29:03
Quote Anchor link
het werkt nu een ander probleem maar die is al opgelost
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.