sql tabel vraag

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Robbert de Brock

Robbert de Brock

03/02/2011 22:06:26
Quote Anchor link
Beste phpers,

ik weet niet hoe ik het noemen maar heb het topic maar zo genoemd dus..

ik wil graag een top 5 op mijn website waar leden hun website kunnen toevoegen
met hun gespaarde credits, nu wil ik dat als de laatste website onderaan dus als die
uit de top 5 word gehaald omdat er een andere link word geplaatst dan wil ik die automatisch uit de database verwijderd hebben, volgens mij moet ik iets in $top2 veranderen als ik het goed heb?


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
    $top2
= "SELECT * FROM top5 WHERE rest > 0 ORDER BY id ASC LIMIT 5";
$top1 = mysql_query($top2);
while($top = mysql_fetch_assoc($top1)){

echo '<tr><td class="inhoud" width="153" align="left"><a href="'.$top['url'].'" target="_blank" title="'.$top['naam'].'"></tr></td>';
 }

 ?>


alvast bedankt.
Gewijzigd op 03/02/2011 22:09:23 door Robbert de Brock
 
PHP hulp

PHP hulp

16/04/2024 14:15:22
 
Jasper hoi

jasper hoi

03/02/2011 22:09:20
Quote Anchor link
iets als:
DELETE FROM top5 WHERE <waarde>??
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

03/02/2011 22:11:39
Quote Anchor link
*Sorry vraag niet goed gelezen*
Gewijzigd op 03/02/2011 22:13:09 door Jordi Kroon
 
Robbert de Brock

Robbert de Brock

03/02/2011 22:12:42
Quote Anchor link
Ja daar zat ik ook al aan te denken maar ja welke waarde o.o

hij sorteert op id dus moet eingelijk ergens zien in te stellen dat er maximaal 5 id's kunnen worden aan gemaakt en dan DELETE FROM top5 WHERE id >/=/...? 5

ofzoiets?

Toevoeging op 03/02/2011 22:14:42:

Jordi kroon op 03/02/2011 22:11:39:
*Sorry vraag niet goed gelezen*


ja inderdaad haha limit heb ik er al instaan :P
Gewijzigd op 03/02/2011 22:16:44 door Robbert de Brock
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

03/02/2011 22:16:02
Quote Anchor link
Mischien met num_rows controleren of er 5waardes zijn zoja delete de oudste dus met het laagste id en plaats nieuwe anders gewoon een nieuwe plaatsen
 
Aad B

Aad B

03/02/2011 22:16:53
Quote Anchor link
met DELETE FROM top5 WHERE id > 5 hou je altijd dezelfde id's (1-5) in beeld en dat wil je niet denk ik. Wat is de regel/voorwaarde om in de top 5 te komen? Toch niet het id??
 
Robbert de Brock

Robbert de Brock

03/02/2011 22:19:31
Quote Anchor link
Nee had het door met de id > 5
weet neit wat daat moet eingelijk

nee maar hoe moet het script anders de eerste toegevoegde site zien (dus onderaan)?
 
Aad B

Aad B

03/02/2011 22:24:10
Quote Anchor link
Leg eens beter uit wat je wil?
Bedoel je de 5 meest recent ingevoerde sites? Dus de laatst 5 van onder te beginnen met de laatste?
 
Robbert de Brock

Robbert de Brock

03/02/2011 22:27:21
Quote Anchor link
Aad B op 03/02/2011 22:24:10:
Leg eens beter uit wat je wil?
Bedoel je de 5 meest recent ingevoerde sites? Dus de laatst 5 van onder te beginnen met de laatste?


Stel er staan 5 sites in de top 5 en als er dan weer eentje word toegevoegd gaat de laatste eruit en deze wil ik dan automatisch uit de database verwijderd hebben.
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

03/02/2011 22:31:23
Quote Anchor link
Waarom selecteer je niet gewoon de laatste 5 uit alle sites?
 
Jasper hoi

jasper hoi

03/02/2011 22:31:24
Quote Anchor link
Ok stel je hebt dus de volgende code om de top5 op te halen:
SELECT * FROM top5 ORDER BY top5.rating DESC LIMIT 0,4

dan doe je toch gewoon iets als dit:
DELETE FROM top5 ORDER BY top5.rating DESC LIMIT 5,xx
 
Robbert de Brock

Robbert de Brock

03/02/2011 22:32:54
Quote Anchor link
Jordi kroon op 03/02/2011 22:31:23:
Waarom selecteer je niet gewoon de laatste 5 uit alle sites?


dan blijven die andere in de database staan en dat wil ik niet...
 
Aad B

Aad B

03/02/2011 22:33:38
Quote Anchor link
Wat is "de laatste" ? Je kan echt je gegevensvraag niet goed beschrijven!!
Stel er staat in: id 1 t/m 5 en er komt er eentje bij en die krijgt (autoincrement) id 6
welke moet er dan uit?
 
Jasper hoi

jasper hoi

03/02/2011 22:35:12
Quote Anchor link
@robbert,
laat anders ook even zien hoe je DB er uit ziet, geloof dat we het niet helemaal begrijpen
 
Robbert de Brock

Robbert de Brock

03/02/2011 22:35:57
Quote Anchor link
Jasper van Oeffel op 03/02/2011 22:31:24:
Ok stel je hebt dus de volgende code om de top5 op te halen:
SELECT * FROM top5 ORDER BY top5.rating DESC LIMIT 0,4

dan doe je toch gewoon iets als dit:
DELETE FROM top5 ORDER BY top5.rating DESC LIMIT 5,xx


en waar zou ik dan die laatste code in moeten voeren?

Toevoeging op 03/02/2011 22:36:28:

Okee, unno momento.

Toevoeging op 03/02/2011 22:39:47:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
CREATE TABLE IF NOT EXISTS `top5` (
  `id` int(10) NOT NULL AUTO_INCREMENT,
  `gebruiker` varchar(155) NOT NULL,
  `naam` varchar(100) NOT NULL,
  `url` varchar(100) NOT NULL,
  `rest` int(5) NOT NULL,
  PRIMARY KEY (`id`),
  KEY `rest` (`rest`)
) ENGINE=MyISAM  DEFAULT CHARSET=latin1 AUTO_INCREMENT=58 ;
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.