Sql vraagje (meerdere rijen sorteren)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Dendeze ikke

dendeze ikke

05/01/2014 20:37:48
Quote Anchor link
Hoi,
ik heb een database als volgt:
id - email - gepl_op - gepl_tot - bericht - head_gepl_op - head_gepl_tot - headline
Nu had ik graag gehad dat eerst de headlines worden getoond volgens de tijd waarop ze zij geplaatst
Daarna de berichten en tevens ook volgens tijd
Dus de laatste headlines gevolgd door de laatste berichten.
Ik kan dit niet in een aparte sql doen, dan werkt de pagina nav niet.
Iemand een voorbeeld?
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 06:43:07
 
Roel H

Roel H

05/01/2014 21:03:52
Quote Anchor link
Sorteren op datum DESC?
 
Dendeze ikke

dendeze ikke

05/01/2014 21:11:28
Quote Anchor link
Roel H op 05/01/2014 21:03:52:
Sorteren op datum DESC?

DESC of ASC maakt nog niet zoveel uit.
Ik weet niet of je beide een volgorde kan geven. Ik dacht datum geplaatst te gebruiken voor te sorteren.
id - email - gepl_op - gepl_tot - bericht - head_gepl_op - head_gepl_tot - headline
SELECT bericht , headline FROM berichten
ORDER BY gepl_op , head_gepl_op DESC;
Maar deze geeft een witte pagina

Ik vraag me nu toch wel af of je dit kan met 1 tabel, of het niet beter is met 2 tabellen. Ik kan de berichten er uit krijgen, maar zodra ik in het WHERE statement de verschillende datums benoem gaat dit fout.
Gewijzigd op 06/01/2014 22:26:39 door dendeze ikke
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.