SQLite 3 databases.. met php

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Andreas Warnaar

Andreas Warnaar

11/05/2008 17:31:00
Quote Anchor link
Ik probeer een driver te vinden voor evt ondersteuning van SQLite3 databases..
dit heb ik gevonden.. Iemand ervaring met deze package??

http://sourceforge.net/projects/php-sqlite3/

Ik zou graag mijn sqlite database willen onderhouden met
SQLite managers addon voor FF.. maar deze ondersteund alleen SQLite3 .
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/5817
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 16:34:39
 
Jelmer -

Jelmer -

11/05/2008 17:34:00
Quote Anchor link
Wanneer je PDO_SQLite gebruikt, oftewel SQLite via PDO dan heb je standaard te maken met versie 3. De sqlite_* functies van PHP zijn inderdaad nog beperkt tot versie 2, maar de PDO driver doet vreemd genoeg wel gewoon 3.
 
Andreas Warnaar

Andreas Warnaar

11/05/2008 17:37:00
Quote Anchor link
Dan worden de databases die aangemaakt worden door PDO niet ondersteund door de SQLite manager.. ;( en anders om
 
Jelmer -

Jelmer -

11/05/2008 18:14:00
Quote Anchor link
Dat is apart... Ik gebruik het hier dagelijks voor mijn urenadministratie. Werkt zowel vanuit SQLiteManager (dat phpMyAdmin achtige ding) als vanuit SQLite Manager (die Firefox plugin) en heb hem een tijdje geleden ook wel aangesproken vanuit PDO (wat SQLiteManager trouwens ook doet) Ik draai hier 5.2.5 gecompiled voor een 64 bit Apache 2, en Firefox 3.0 beta 5 en m'n SQLite Manager zegt "SQLite Version 3.5.4.1".

Welke foutmelding krijg je? Heb je een recente versie van PHP en van de pdo_sqlite.dll driver? Is je Firefox plugin up to date? Is de map waarin het sqlite bestand staat schrijfbaar en het bestand zelf ook voor zowel PHP als voor jezelf (natuurlijk alleen van toepassing wanneer je op Linux o.i.d. werkt)
 
Andreas Warnaar

Andreas Warnaar

11/05/2008 18:51:00
Quote Anchor link
Ik test het op een XAMMPLite. Deze is idd niet Up to date..

FF addon is gelijk aan die van jou maar dan Firefox/2.0.0.14..
alles in windows..

Ik had deze package gevonden maar ik weet niet hoe ik deze moet gebruiken.. eerlijk gezegd ook nog niet de tijd voor genomen..

http://pecl.php.net/package/PDO_SQLITE
 
Jelmer -

Jelmer -

11/05/2008 19:50:00
Quote Anchor link
2006, klinkt niet erg up to date...

Op de xampp website staat wel een up to date XAMPP Lite, met PHP 5.2.5. Ik denk dat dat je beste kans is. Ik kan nergens terug vinden sinds welke versie van PHP SQLite 3 beschikbaar is, maar volgens mij is de PDO driver al sinds het begin vooral op SQLite 3 gericht, en sinds 5.1 kan hij ook omgaan met SQLite 2 bestanden.

Ik ben toch nog wel nieuwsgierig naar de foutmelding.
 
Andreas Warnaar

Andreas Warnaar

11/05/2008 20:13:00
Quote Anchor link
Foutmelding:
Erro opening file db.sqlite - perhaps is not an db file.
Exception name NS_ERROR_FILE_CORRUPTED
EXCEPTION message Component returned failere code 0X805000b
 
Andreas Warnaar

Andreas Warnaar

11/05/2008 20:16:00
Quote Anchor link
Apachefriends website:

XamppLite.. package:
XAMPP Lite is a very reduced version of XAMPP with Apache 2.2.8 + PHP 5.2.5 + MySQL 5.0.51a + phpMyAdmin 2.11.4 + OpenSSL 0.9.8g + SQLite 2.8.15. For lovers! For the lite versions exist no upgrades or addons. XAMPP Lite is an only "Take-Run-Delete-Forget-it" package.

SQLite 2.8.15 staat deze lost van de PDO_SQLITE driver?
 
Andreas Warnaar

Andreas Warnaar

13/05/2008 00:40:00
Quote Anchor link
@Jelmer

Heb nog het een en ander getest maar ik krijg een fout melding nadat ik een database heb aangemaakt met PDO OF SQLiteDatabase klasse, daarna heb ik records en tables toegevoegd via Sqlite manager ( ff addon )..

Warning: sqlite_open() [function.sqlite-open]: file is encrypted or is not a database in E:\Webserver\xampplite2\htdocs\test.php on line 7

Zowel bij:
sqlite_open()
PDO : sqlite2
SQLiteDatabase()

Bekend?
 
Jelmer -

Jelmer -

13/05/2008 08:13:00
Quote Anchor link
PDO - sqlite 2? Hoe doe je die?

Dit script draai ik:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$x
= new PDO('sqlite:/Users/Jelmer/Desktop/test.sqlite');
$x->query("
    CREATE  TABLE test (
        a INTEGER PRIMARY KEY  NOT NULL  DEFAULT '',
        b VARCHAR DEFAULT '',
        c DATETIME DEFAULT CURRENT_DATE
    )
"
);
?>


Resultaat: test.sqlite. En dat bestand werkt bij mij gewoon in SQLiteManager.
Mijn phpinfo: phpinfo.txt
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jelmer -
 
Andreas Warnaar

Andreas Warnaar

13/05/2008 20:17:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php
echo '<pre>';
print_r(PDO::getAvailableDrivers());
echo '</pre>';

try{
$dbhandle = new PDO('sqlite:sqlitedb');
//$dbhandle->query('CREATE TABLE test ( test1 VARCHAR, test2 VARCHAR )');
//$dbhandle->query('INSERT INTO test (test1,test2) VALUES("poepoep","ggggpgpgpg")');

$result =$dbhandle->query('SELECT * FROM test');

foreach($results as $row)
{

    echo $row['test1'].'<br>';
     echo $row['test2'].'<br>';
}
}
catch(Exception $e){
    print $e->getmessage();
}

?>


Hier bij krijg ik de melding : could not find driver

met [new PDO('sqlite2:sqlitedb');] werk hij wel, maar dan moet ik hem niet openen met sqlitemanager want daarna krijg ik de melding dat deze data base s encrypted o.i.d
 
Jelmer -

Jelmer -

13/05/2008 20:56:00
Quote Anchor link
Probeer anders eens het zip-bestand van PHP.net te downloaden, en daar het pdo_sqlite.dll bestand van te nemen. Stop dat bij al je andere PHP dll's die standaard bij XAMPP zitten (eventueel een oudere even hernoemen zodat je een backup hebt) en pas je PHP.ini aan zodat hij bij de extenties staat. pdo_sqlite.dll is de driver die je waarschijnlijk nodig hebt, en hij bevat zelf ondersteuning voor sqlite3. Hij staat verder dus helemaal los van andere sqlite functies binnen PHP.

Typisch genoeg werkt sqlite2 hier dan weer niet, heb de driver niet :P
 
Andreas Warnaar

Andreas Warnaar

14/05/2008 21:16:00
Quote Anchor link
I(k denk dat ik het probleem heb gevonden..
http://otfans.net/showthread.php?t=67804
http://www.suseforums.net/index.php?showtopic=49051&mode=threaded&pid=241373

Ben het nu aan het testen...

Edit:
het ligt gewoon aan Xampp. die hebben de driver niet of incorrect geinstalleerd
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Andreas Warnaar
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.