SQL-Query bij registratie: Wat doe ik fout?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

Wesley

Wesley

22/12/2007 18:57:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
$user_reg_query = "INSERT INTO gebruikers (username,password,accesslvl,email,actief,act_code,act_reden,register_op,last_active_on,ip,host) VALUES ('$username', MD5($password1), '0', '$email', '0', '$act_code', 'Nog niet geactiveerd!', '$datum', '$datum', '$ip', '$host')";
$user_reg_result = mysql_query($user_reg_query);
$user_reg_rows_res = mysql_affected_rows();
if ($user_reg_rows_res = 1) {
redirect('index.php','3','Succesvol geregistreerd! Controleer u email voor de activatie code!');
} else {
redirect('registreer.php','3','MySQL Error!');
}


Oeps, te snel gepost :p

Wie weet wat ik fout doe?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Wesley
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 10:23:01
 
PHP Newbie

PHP Newbie

22/12/2007 18:59:00
Quote Anchor link
welke fout krijg je?
 
Wesley

Wesley

22/12/2007 19:04:00
Quote Anchor link
Hij voegt niks toe. Hij deed het de 1e keer wel, maar toen ik van '$password' md5($password1) maakte deed hij het niet meer..
 
Joren de Wit

Joren de Wit

22/12/2007 19:06:00
Quote Anchor link
Je controleert nergens of je query gelukt is? Ga dat eerst eens doen en een foutmelding geven als de query mislukt...
 
Wesley

Wesley

22/12/2007 19:08:00
Quote Anchor link
Heb hem handmatig in mijn PHpmyadmin gerunt, al voor ik hier poste:
Resultaat -> werkte gewoon.

EDIT: Toch nog eens geprobeerd net, krijg wél een error:

#1054 - Unknown column '$password1' in 'field list'
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Wesley
 
Han eev

Han eev

22/12/2007 19:21:00
Quote Anchor link
Lijkt me toch duidelijk?

$user_reg_query = "INSERT INTO gebruikers (username,password,accesslvl,email,actief,act_code,act_reden,register_op,last_active_on,ip,host) VALUES ('$username', '".md5($password1)."', '0', '$email', '0', '$act_code', 'Nog niet geactiveerd!', '$datum', '$datum', '$ip', '$host')";

probeer deze eens?
 
Wesley

Wesley

22/12/2007 19:27:00
Quote Anchor link
Nope han, ook niet :'(
 
Joren de Wit

Joren de Wit

22/12/2007 19:28:00
Quote Anchor link
Schrijf je query eerst eens netjes uit. Ga netjes foutafhandeling toepassen, en ga de gegeven fouten wegwerken...
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?php
$sql
= "INSERT INTO gebruikers (
            username,
            password,
            accesslvl,
            email,
            actief,
            act_code,
            act_reden,
            register_op,
            last_active_on,
            ip,
            host )
        VALUES (
            '"
.$username."',
            '"
.md5($password1)."',
            0,
            '"
.$email."',
            0,
            '"
.$act_code."',
            'Nog niet geactiveerd!',
            '"
.$datum."',
            '"
.$datum."',
            '"
.$ip."',
            '"
.$host."' )
    "
;

if(!$res = mysql_query($sql))
{

    trigger_error(mysql_error().'<br />In query: '.$sql);
}

?>
 
Frank -

Frank -

22/12/2007 19:30:00
Quote Anchor link
En de beide datumvelden mag je dan nog vervangen door de database functie NOW(). Het is overbodig om in PHP een datum aan te maken wanneer de database dat zelf ook wel kan.

En wat Blanche al zegt, onleesbare code en bugs gaan hand in hand over het scherm.
 
Wesley

Wesley

22/12/2007 19:32:00
Quote Anchor link
Ik had now() geprobeerd, en hij gaf een error.. vandaar de $datum's.
*probeert de bovenstaande code*

EDIT: Geen succes =.=

EDIT: 1e keer ging het goed, 2e keer gaf hij een error "Duplicate entry for key 1"..
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Wesley
 
Wesley

Wesley

22/12/2007 19:38:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
Notice: Duplicate entry '0' for key 1
In query: INSERT INTO gebruikers ( username, password, accesslvl, email, actief, act_code, act_reden, register_op, last_active_on, ip, host ) VALUES ( 'ToySoldier', 'efe6398127928f1b2e9ef3207fb82663', 0, '-email-', 0, 'csv5xsihyvq2cs8ntapg', 'Nog niet geactiveerd!', '19:38:07 / 22-12-2007', '19:38:07 / 22-12-2007', '-ip-', '-host-' ) in /home/vhosts/wesdesignz.nl/subdomains/forum/httpdocs/registreer.php on line 78

Da's de error..
 
Joren de Wit

Joren de Wit

22/12/2007 19:41:00
Quote Anchor link
In gok dat waarschijnlijk een kolom id hebt waar je geen auto_increment op aangebracht hebt?
 
Wesley

Wesley

22/12/2007 19:43:00
Quote Anchor link
Zal eens controleren @ Blanche. Grote kans datje gelijk hebt.
EDIT: Dat was 'em. HIj werkt nu, bedankt allemaal!

EDIT 2: Volgende probleem =.=

De enum's hebben geen waarde..

EDIT 3: Inmiddels al fixed zie ik..
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Wesley
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.