src van <img /> laden

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Arian Stolwijk

Arian Stolwijk

14/10/2006 15:43:00
Quote Anchor link
Hoi,

Ik krijg het niet voorelkaar om de link naar een plaatje (src=" ") uit een img tag te halen.

Dus wat ik eigenlijk wil is van
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php $de_img_tag = '<img src="linknaarplaatje.jpg" alt="plaatje" />'; ?>


naar
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php $src = 'linknaarplaatje.jpg'; ?>


Ik had al iets met
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php preg_match(); ?>
geprobeerd maar dat wilde dus nog niet lukken.
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 09:19:30
 
Simon Blok

Simon Blok

14/10/2006 15:48:00
Quote Anchor link
kijk een naar de functie explode
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Simon Blok
 
Baarr

Baarr

14/10/2006 17:25:00
Quote Anchor link
Er is vast een mooiere oplossing, maar deze werkt in ieder geval

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$de_img_tag
= '<img src="linknaarplaatje.jpg" alt="plaatje" />';
$src = preg_match('/src=\".*\"/U', $de_img_tag, $match);
$src = str_replace(array('src="','"'), '', $match[0]);
echo $src;
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Baarr
 
Robert Deiman

Robert Deiman

14/10/2006 17:26:00
Quote Anchor link
Robert schreef op 14.10.2006 17:25:
Er is vast een mooiere oplossing, maar deze werkt in ieder geval

$de_img_tag = '<img src="linknaarplaatje.jpg" alt="plaatje" />';
$src = preg_match('/src=\".*\"/U', $de_img_tag, $match);
$src = str_replace(array('src="','"'), '', $match[0]);
echo $src;

En dit ben ik niet, dit is niet errug handig zo :S
 
Baarr

Baarr

14/10/2006 17:32:00
Quote Anchor link
Euh, handig is anders, maar je mag je betere oplossing wel posten.
 
PHP erik

PHP erik

14/10/2006 17:35:00
Quote Anchor link
preg_match_all('/src=["\']?(([^\ "\'>])*)["\']?/', $string, $array);


Deze werkt ook als de aanhalingstekens anders zijn en dergelijke.
 
Robert Deiman

Robert Deiman

14/10/2006 17:44:00
Quote Anchor link
Robert schreef op 14.10.2006 17:32:
Euh, handig is anders, maar je mag je betere oplossing wel posten.


Kijk eens naar de naam, daar doelde ik op.
 
Baarr

Baarr

14/10/2006 17:45:00
Quote Anchor link
Ik pas de mijne wel ff aan, jij zit hier langer ;-) (3193 posts)
 
Robert Deiman

Robert Deiman

14/10/2006 17:47:00
Quote Anchor link
Nukey schreef op 14.10.2006 17:45:
Ik pas de mijne wel ff aan, jij zit hier langer ;-) (3193 posts)

Dankjewel naamgenoot, dit is een stuk prettiger, en zal misverstanden kunnen voorkomen.
(ik had hem ook wel willen veranderen, maargoed iedereen kent me hier nu al zo..)
Dus dankje! :)
 
Arian Stolwijk

Arian Stolwijk

14/10/2006 19:23:00
Quote Anchor link
Oke, tnx :D
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.