SSL instellen via plesk

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end Developer

Do you want to work with the latest technologies on the development of new systems and applications? Create elegant interfaces using VueJS for thousands of users? Get moving and strengthen Nederlandse Loterij as a Front-end Developer. Thanks to your efforts, our services are always presented in style. As a Front-end Developer you are responsible for website development and improving customer experience based on data analyze. In this way, you directly contribute to a happy, healthy and sporty Netherlands. As a Front-end Developer you score by: Writing elegant, testable components without side-effects to provide functionality to the users Website development, adding

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie; Het oplossen van bugs en incidenten. Hier ga je werken Als C#.NET Developer binnen deze organisatie kan jij het verschil maken. Zij werken momenteel nog met programmatuur die is ontwikkeld in C++. Hiervan gaan zij afscheid nemen zodra alle nieuwe software in C#.NET geschreven is. Een grootschalig en langdurig project. Voor hen is deze software van

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg waar jij de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je gaat projecten vanaf het begin tot het eind begeleiden. Je sluit aan bij meetings met klanten om hun processen in kaart te brengen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Applicatie ontw

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 6 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: We verwachten van je, dat je: Brede ervaring hebt als JAVA-ontwikkelaar; Ervaring hebt met Agile/Scrum-werken en je thuis voelt in een Agile omgeving; Een aandeel levert aan het scrumproces en in de SAFe-releasetrain; Zelfstandig werkt in een scrumteam en intensief de samenwerking op zoekt met je directe collega’s en je omgeving; Ervaring meebrengt met het schattten en inplannen van taken tot en met het testen en demonstreren van de opgeleverde functionaliteit; Collega’s in je

Bekijk vacature »

Oracle Apex Developer

Dit ga je doen Jouw taken bestaan uit: Het bouwen maatwerk Oracle applicaties voor Europese business units; Het implementeren van de nieuwste technieken om te blijven innoveren; Actief meedenken en aandragen van verbetervoorstellen. Hier ga je werken Deze organisatie in de regio Veenendaal is een van wereld grootste retailers met ruim 16.000 winkels in 27 markten en jaarlijks ruim 5,3 miljard klanten die winkelen bij een van hun welbekende retailmerken. Binnen de organisatie is er een IT Group actief die dient als IT Service Provider voor de hele organisatie en waar dagelijks IT'ers werken aan state-of-the-art IT oplossingen. Dit doen

Bekijk vacature »

Front-end Developer (HTML/CSS, Angular/React/Vue,

Functie Je zal aan de slag gaan in een klein, hecht team met front-end development experts die de ambitie delen mooi werk te leveren. Samen met hen zal je werken aan het gebruiksvriendelijk en interactief maken van complexe webapplicaties, websites en mobile apps. Je levert klanten wat ze nodig hebben terwijl je actief aan jezelf blijft werken met de ondersteuning vanuit je werkplek. Talen als Javascript programmeer jij vloeiend en je hebt kennis van frameworks als React en Angular. Je zou je het liefst nog veel meer ontwikkelen in verschillende front-end talen. Deze kennis deel je graag met je collega’s,

Bekijk vacature »

Front-end React developer

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

IoT Software Developer PHP

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een IoT software developer met kennis van PHP. In deze rol wordt je verantwoordelijk voor het vernieuwen van het multimedia platform van een super tof bedrijf in Breda. Je gebruikt PHP als programmeerlaag, en bent in staat om de helicopterview te pakken / projectmatig te werken. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "intern" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in het moderniseren van het platform door het deels opnieuw op te zetten of

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als PHP developer en zoek je een leuke platte organisatie? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Binnen de functie van Front-end developer werk je mee aan uitdagende klantprojecten. In teamverband werk je aan de voorkant van onze state-of-the-art portaal oplossingen en apps. Dit alles gebeurt in een multidisciplinaire omgeving waarbij je de ruimte hebt om te sparren, je ideeën scherp te stellen, en waar je met de benodigde kennis en ervaring om je heen altijd terecht kunt bij je collega’s voor vragen en ondersteuning. Meestal werk je vanuit ons kantoor maar we bieden ook alle faciliteiten om thuis te kunnen werken. Voor sommige projecten ga je mee naar de klant, wellicht zelfs in het buitenland!

Bekijk vacature »

Consultant Low Code Developer

Functie omschrijving Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Voor een mooie opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten. Onderdelen functie Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan Mendix of Betty Blocks. Je bent verantwoordelijk voor

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework. Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met back-end development. Verder staat dit

Bekijk vacature »

Java Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Front-end developer gezocht

Functie Je komt in een team met ambitieuze developers die de passie voor Front-End met jou delen. Samen ga je aan de slag met leuke en leerzame opdrachten. Het team heeft een eigen budget en financiën en zij bepalen zelf hoe dat besteed en investeert wordt. Je gebruikt tools als JavaScript, Node.js, React, Angular, Typescript en Vue.js wanneer je werkt aan de opdrachten. Daarnaast zul je veel leren van je collega’s en gezamenlijk een leuke tijd doorbrengen tijdens activiteiten zoals wintersport, hackatons en conferentiebezoeken. Je krijgt niet alleen de mogelijkheid Front-End te ontwikkelen, maar ook vooral jezelf. Dit kan behaald

Bekijk vacature »
Fedi fer

Fedi fer

21/03/2017 09:26:44
Quote Anchor link
Beste PHP-hulp lezers,
Ik heb een probleem met het instellen van een SSL certificaat voor mijn site. Ik heb het nog niet eerder gedaan maar omdat er ook sites van anderen op de server draaien kan ik niet met 'trial' en 'error' zitten testen vandaar dat ik hier om hulp vraag.

Ik heb een symfony installatie die ik graag op https wil laten draaien (ik heb hier ook een testroute voor aangemaakt die de gebruiker automatisch naar https verwijst. Ik heb in de routying.yml de scheme op https gezet. Lokaal gaat dit goed [wordt automatisch naar https doorverwezen en de pagina wordt getoond]).

Ik heb hier een ssl certificaat voor aangeschaft en dit via plesk (versie 12.0.18)kunnen installeren (zie afbeelding hieronder).
Afbeelding

Als ik nu de testpagina probeer te openen via https:// dan krijg ik de melding dat de pagina niet is gevonden. Als ik het zonder https:// probeer dan krijg ik eerst een 301 dat hij naar de https verwijst (wat goed is) en dan vervolgens weer dat de pagina niet weergeven kan worden. Ik verwacht dus dat er iets op de server niet goed ingesteld staat. Na een tijdje te hebben gegoogled denk ik dat ik iets met virtual hosts moet gaan doen. Ik heb nu al een tijd zitten lezen maar ik kom hier echt niet uit.

Volgens de handleiding van plesk zou het niet nodig moeten zijn om vhost.conf, vhost_ssl.conf en chost_nginx handmatig aan te passen maar kan ik in de plesk gui deze zaken invoeren (zie plaatje hieronder).
Afbeelding

Zou iemand kunnen aangeven wat ik hier zou moeten invullen om het te laten werken (of kan het ergens anders aan liggen?). IK moet eerlijk zeggen dat ik m.b.t. serverconfiguratie nog niet heel ver ben gekomen dus om zo maar allemaal dingen toe te voegen vindt ik een beetje 'gevaarlijk' omdat ik dan misschien andere sites kapot kan maken.

Als iemand mij hiermee kan helpen is mijn dank groot!

(Weet trouwens niet of dit het juiste forum is om dit te plaatsen, volgens mij is het geen php probleem vandaar dat ik hem hier heb geplaatst)
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 22:16:49
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/03/2017 09:51:15
Quote Anchor link
Ik heb geen ervaring met Plesk, naar wat zie je nu precies als je naar een https-URL p je server gaat? Een pagina van je eigen server, of een time-out pagina in je browser die aangeeft dat de server niet gevonden is?
Geef anders een linkje voor ons om te testen als het kan.
 
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

21/03/2017 10:24:24
Quote Anchor link
Inderdaad, dat zou een hoop schelen.

De additionele Apache Directives zijn van toepassing als je straks alle http requests wil forwarden naar https en of andersom.

vhosts.conf etc dien je niet aan te passen aangezien plesk deze genereert.
Het uploaden van je certificaat onder 'domein -> SSL certificaten'
En vervolgens het 'activeren' onder 'domein -> Hostinginstellingen' zou voldoende moeten wezen.

Dus vraag me ook af wat voor probleem je ondervind.

Waar heb je de 301 verwijzing toegevoegd? Wellicht dat daar iets mis gaat, bijv. oneindige loop :)
 
Fedi fer

Fedi fer

21/03/2017 10:25:21
Quote Anchor link
Als ik naar de website browse via https krijg ik onderstaande te zien:
Afbeelding

Afbeelding

Ik zie wel dat dit de pagina dnserror.htm is. Kan het kloppen dat er iets op de DNS moet worden aangepast (hier kan ik helaas zelf niet bij, maar als ik weet wat er zou moeten gebeuren kan ik dit doorgeven)?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/03/2017 10:28:31
Quote Anchor link
Ik heb een vermoeden dat poort 443 voor SSL op de server dicht is, in de firewall.
 
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

21/03/2017 10:31:52
Quote Anchor link
Doe eens een telnet sessie openen naar je domein op poort 443
Als dat niet werkt moet je even kijken bij
Plesk -> hulpprogramma's & instellinge -> Firewall
Gewijzigd op 21/03/2017 10:33:38 door Dennis WhoCares
 
Fedi fer

Fedi fer

21/03/2017 11:24:01
Quote Anchor link
Ik heb zojuist even geprobeerd met telnet dit is het resultaat:
Dit is het commando wat ik uitgevoerd heb (op port 80 en 443).
Afbeelding

Dit is het resultaat:
Afbeelding

Kan ik nu aannemen dat het aan port 443 ligt?

Heb zojuist in plesk gezocht naar firewall instellingen maar kan hier niks over vinden dus als het praktisch zeker daar aan ligt kan ik even naar de helpdesk bellen.
 
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

21/03/2017 11:44:05
Quote Anchor link
Hi Fedi,

inderdaad is 443 niet open op de server.
Is je Plesk ook http ?

Op DNS niveau bepaal je niet of het http of https is.
Heb je zelf (handmatig) aanpassingen gedaan aan config files ?
Wellicht dat je iets fout gedaan heb, normaliter doet plesk dit allemaal zelf.

Hopelijk kom je eruit met de helpdesk!
 
Fedi fer

Fedi fer

21/03/2017 11:56:51
Quote Anchor link
Plesk gaat via https op de server.

Zelf doe ik niks met server management. Het probleem is eigenlijk alsvolgt ontstaan:
Onze administrator is een half jaar met sabatical en ik zou als er een webpagina link of iets gebroken was dit repareren. Nu is er 'ineens' besloten om onze oude hosting op te zeggen en te migreren naar een nieuwe. Het oude is vanaf volgende week maandag opgezegd dus moest ik ineens met spoed alles overzetten. Alleen snappen ze hier niet dat wat ik doe niet hetzelfde is als een volledige installatie overzetten (maar jij weet toch wat van de website..... wordt er dan gezegd). Maar ja niemand anders doet het, dus doe ik maar een poging. Alleen is dit echt een beetje boven mijn niveau (kan wel een beetje websites maken en basic programmeren maar server configuratie is een beetje ver weg). Was al blij dat ik de website werkend had.

Ik heb zojuist een call aangemaakt, ik laat het resultaat hier weten zodra ze antwoord hebben gegeven. Bedankt in ieder geval!
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

21/03/2017 12:07:47
Quote Anchor link
>> en dit via plesk (versie 12.0.18)kunnen installeren

Waarom update je Plesk niet naar de nieuwste versie (Onyx)?
Dan kun je ook gelijk een GRATIS ssl-certificaat installeren met een druk op de knop.
 
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

21/03/2017 13:21:16
Quote Anchor link
Hi Fedi,

ik mag aannemen dat je gewoon via Plesk het 'domein' aangemaakt hebt, samen met de database enz ?
Dan zou dit probleem niet mogen ontstaan, daar is Plesk voor ;-)

Een vraagje, je hebt nog een 'oude' hosting, vertel je nu.
Is deze nog 'live' ? Of gaat alles al via de nieuwe server?
Indien de oude nog 'live' is, kan het wezen dat je https naar de oude server gaat ?

@Ozzie, Plesk 12 heeft ook gewoon 'gratis' SSL dmv LetsEncrypt
 
Fedi fer

Fedi fer

21/03/2017 14:07:59
Quote Anchor link
Ja het domein is aangemaakt. De website doet het ook gewoon via gewoon http maar niet via https.
de oude is nog live maar we hebben ook een nieuw domeinnaam en die verwijst gelukkig goed naar de nieuwe server. (heb het voor de zekerheid nog even getest door een testtekstje ergens te plaatsen).
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

21/03/2017 16:12:52
Quote Anchor link
>> @Ozzie, Plesk 12 heeft ook gewoon 'gratis' SSL dmv LetsEncrypt

Ik bedoel ook Let's Encrypt. In Onyx kan dat met een druk op de knop. Je hoeft dan zelf niks te installeren/configureren. Ik geloof dat die optie er in versie 12 nog niet in zit.
Gewijzigd op 21/03/2017 16:13:31 door Ozzie PHP
 
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

21/03/2017 16:37:17
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 21/03/2017 16:12:52:
>> @Ozzie, Plesk 12 heeft ook gewoon 'gratis' SSL dmv LetsEncrypt

Ik bedoel ook Let's Encrypt. In Onyx kan dat met een druk op de knop. Je hoeft dan zelf niks te installeren/configureren. Ik geloof dat die optie er in versie 12 nog niet in zit.


Het is inderdaad een 'plesk extention' :-)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

21/03/2017 16:44:46
Quote Anchor link
Yup, maar ik weet niet of die er in Plesk 12 ook in zit. Ik dacht eigenlijk van niet.
 
Fedi fer

Fedi fer

24/03/2017 09:27:35
Quote Anchor link
Beste phphulpers,
Ik zou nog even terugkoppelen wat nou eigenlijk het probleem was. Het bleek inderdaad dat port 443 in de iptables werd geblokkeerd. De helpdesk heeft dit geopend en nu werkt alles gelukkig dus bedankt voor de hulp!

m.b.t. het genereren van een certificaat heb ik het ook even gekeken. In de plesk versie bij mijn hosting kan ik ook ook gewoon certificaten genereren.

Bedankt!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.