start probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Gerald Vanes

Gerald Vanes

06/06/2011 22:44:11
Quote Anchor link
Ik ben zojuist begonne met jullie php voor beginners. Het wil echter niet lukke.
Ik heb Wampserver geinstalleerd en php designer 2007 als editor.
Helaas werkt het allereerste index.php al niet. Wat kan er allemaal fout zijn ???

Gerald
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 06:53:39
 
Dennis meijer

dennis meijer

06/06/2011 22:53:29
Quote Anchor link
Server niet aan?
 
Gerald Vanes

Gerald Vanes

06/06/2011 22:57:56
Quote Anchor link
Helaas,Server staat online
 
Dennis meijer

dennis meijer

06/06/2011 22:58:38
Quote Anchor link
Kun je je index.php hier even naartoe kopieren...?

En hoe roep je het bestand aan in de je browser?
Gewijzigd op 06/06/2011 23:04:26 door dennis meijer
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/06/2011 23:12:37
Quote Anchor link
Kan je vertellen wat er wel gebeurt?
 
Gerald Vanes

Gerald Vanes

06/06/2011 23:13:20
Quote Anchor link
Ik laat het bestand op een google pagina vallen, zoals dat ook met hml pagina's werkt.
Hier de index.php
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>Mijn eerste php script!</title>
</head>

<body>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo 'Hello World!';
?>

</body>
</html>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/06/2011 23:21:20
Quote Anchor link
Hoe open je de pagina, en wat gebeurt er?
Gewijzigd op 06/06/2011 23:21:35 door - Ariën -
 
Gerald Vanes

Gerald Vanes

06/06/2011 23:22:07
Quote Anchor link
Ik krijg een blanco scherm.
Ik zie dat er hier bij copy paste wel iets gebeurd na <body>.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/06/2011 23:26:28
Quote Anchor link
En hoe open je hem?
 
Gerald Vanes

Gerald Vanes

06/06/2011 23:27:03
Quote Anchor link
In IE open ik door een bestand te openen(links boven). Ik krijg dan gewoon de tekst op het scherm, alsof ik om de bron vroeg.
Met Chrome sleep ik het bestand op een pagina. Je krijgt dan een leeg scherm.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/06/2011 23:29:48
Quote Anchor link
Een php-bestand openen je door een URL in te voeren. Op een eigen server normaliter met:

http://localhost/jouw_bestand.php

Als je dat via een file-path doet, zal deze nooit door PHP omgezet (geparsed) worden.
 
Gerald Vanes

Gerald Vanes

06/06/2011 23:33:31
Quote Anchor link
Bedankt, ik ga het proberen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.