statisch

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Airport Developer / System engineer

De functie Als onze nieuwe Airport Developer / System Engineer is je doel om uit nieuwbouw- en onderhoudsprojecten maximale waarde te creëren voor Schiphol Group en haar stakeholders. Vanuit je visie en expertise, maar ook (technologische) ontwikkelingen, wetgeving en beleid vertaal je klantwensen naar een gedegen programma van eisen. In de planontwikkelingsfase werk je nauw samen met Plan Ontwikkelaars om je kennis in te brengen ten behoeve van de kwaliteit van het investeringsvoorstel. Je overlegt met diverse partijen, stelt de vraag achter de vraag en verbindt zo de belangen van de luchthaven, proceseigenaar en asseteigenaar om tot een gedragen ontwikkelopgave

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Centrale Monitoring

Ontwikkelaar centrale Monitoring Functieomschrijving Wil jij een bijdrage leveren aan het onderhoud, opzetten en ontwikkelingen van technologieën van SSC-ICT, een van de grootste ICT-dienstverleners van en voor de Rijksoverheid? Je komt als monitorspecialist te werken bij team Operations Management Services. Dit team werkt aan het stabiliseren en waarborgen van een betrouwbare monitoromgeving voor 7 ministeries. Jij begeleidt het implementatieproces van de te monitoren technologieën, onder andere via management packs, connectoren en API's. Je hebt hiervoor veel contact met interne en externe klanten, die hun wensen op het gebied van monitoring aan jou doorgeven. Je beoordeelt deze wensen en komt met

Bekijk vacature »

Back-end Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende development functie bij een klein gespecialiseerd softwarebedrijf? Wil jij graag hybride werken (combi tussen thuis + kantoor), loop jij warm voor maatwerk software en voel jij je prettig in een informele cultuur? Zoek dan niet verder! Reageer direct! Voor een gewilde werkgever in omgeving Tilburg zoeken wij een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je gaat werken voor een klein softwarebedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van integratiesoftware. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: In een klein team met 4 ontwikkelaars houd jij je bezig met afwisselende

Bekijk vacature »

SQL ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een gave werkgever in regio Breda zijn wij per direct op zoek naar een SQL ontwikkelaar/ functioneel consultant. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Je test de ontwikkelde oplossingen om er zeker van te zijn dat deze voldoen aan de functionele specificaties en de behoeften van de organisatie; Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Je stelt op

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Developer gezocht! Ben jij een enthousiaste developer die graag wil bijdragen aan ontwikkelingen binnen een mooie organisatie? Solliciteer dan snel. Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer uit de regio Nijkerk die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een SaaS applicatie. Je moet beschikken over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal aangezien je samen met de klant gaat werken. Bedrijfsprofiel Je komt te werken binnen een echt familiebedrijf dat al sinds 1925 actief is binnen de FMCG branche. Het bedrijf heeft 40 medewerkers en er heerst een platte communicatiestructuur waarbij

Bekijk vacature »

Lead React Developer

Dit ga je doen Als Lead React Developer zul jij je voornamelijk gaan bezighouden met: Het werken aan tal van uiteenlopende projecten waar gloednieuwe (web)applicaties van scratch af aan ontwikkeld worden met o.a. React (Native) en Drupal; Het aansturen van een team bestaande uit 5-6 talentvolle en gedreven ontwikkelaars; Het adviseren en meedenken over nieuwe (technische) oplossingen en te gebruiken tools/frameworks; Het meedenken over de architectuur en de juiste implementatiebeslissingen maken; De doorontwikkeling van huidige applicaties. Hier ga je werken Als je inderdaad een ervaren Lead React Developer bent die zichzelf graag nog verder wil ontwikkelen dan is het goed

Bekijk vacature »

Front end ontwikkelaar

Functie Het huidige team bestaat uit momenteel uit 5 back end developers verdeeld van senior tot junior. Omdat de gehele front end van applicaties anders gaan insteken zijn ze op zoek naar een ervaren Front end developer die hen kan helpen de juiste keuzes te maken. Je krijgt veel vrijheid om te bepalen hoe je dit wilt ontwikkelen en vrijheid in welke techniek je hiervoor wilt gebruiken. Je zult je dus bezighouden met architectuur, documentatie en natuurlijk ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten binnen de verschillende applicaties. natuurlijk heb jij ook mogelijkheden om te sparren binnen het team, maar ze gaan uit

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer Games

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met hardware en wil jij kleuren binnen een Qt framework? Spreek jij de talen C en of C ++? Dan ben ik wellicht opzoek naar jou! Voor een super gave opdrachtgever in omgeving Delft is er namelijk plek voor een nieuwe kracht! Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke game industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen en buitenland? Je zult in een team, samen met vier ontwikkelaars, de mooiste

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar start jij in een multidisciplinair team met 7 ontwikkelaars. Dit team is verdeeld onder Front-end ontwikkelaars en backend developers. De backend developers werken voornamelijk aan desktop applicaties in combinatie met backend systemen. Hier ga jij dus ook mee aan de slag! Hierbij wordt voornamelijk gebruik gemaakt van C# .NET, WPF, UWP, XAML en MVVM. WPF, UWP, .NET Core, Azure Devops en Entity Framework. WPF en UWP worden dan ook voornamelijk gebruikt voor de user interface van de desktop applicatie. Het development team is dan ook erg gedreven m.b.t. het ontwikkelen van vooruitstrevende en innovatieve horeca automatiseringsoplossingen.

Bekijk vacature »

Developer (One Data)

Do you have experience with managing IT Teams in a service delivery organization? Are you keen to bring the team and our platform to a higher level? Then Nutreco has a very interesting role for you! As a One Data developer you are responsible for the management, running and functional use of our integration landscape and processes within Nutreco. Nutreco is using at this time BizTalk 2016, and Apigee for its API management, to be replaced by Azure Integration Services as of 2023. You will be part of a virtual teams of 11 people (own and outsourced) working in an

Bekijk vacature »

Java Developer / Sociaal domein

Dit ga je doen Nieuwbouw en doorontwikkeling; Beheer en wanneer nodig onderhoud; Bijdrage leveren in het functioneel- en technisch ontwerptraject; Analyseren van productie verstoringen; Meedenken over vernieuwingen en verbeteringen. Hier ga je werken De organisatie waar jij komt te werken focust zich op software development met een maatschappelijk tintje. De afdeling software ontwikkeling bestaat uit vijf verschillende scrum teams, met allen hun eigen focus gebied. Zo zijn er een aantal teams die zich focussen op specifieke applicaties, maar is er ook een team gericht op projecten. Binnen de organisatie staat innovatie en kwaliteit voorop. Een aantal applicaties draait nog op

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed leesbaar is. Je maakt voor bedrijven op maat

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en werk je graag en goed in C++ en C#? Dan zijn we op zoek naar jou! Dit bedrijf is dé specialist op het gebied van automatiseringssoftware voor een specifieke branche en ze zijn per direct op zoek naar versterking in hun development team. Wat jij gaat doen binnen jouw rol als C++ ontwikkelaar; Je vertaalt de wensen van gebruikers naar een functioneel ontwerp. Je houdt je bezig met het ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen. Je gaat nieuwe product releases implementeren in de projectteams. Je gaat de effecten van nieuwe

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

Junior Java Developer

Dit ga je doen Full stack web- en appdevelopment; Vertalen van de functionele wensen naar de technische specificaties; Sturing geven aan/klank board zijn voor de software teams; Trainen van de software teams; Sparren met klanten; Meedenken over architectuur. Hier ga je werken De organisatie is een bureau welke websites en mobiele applicaties bouwt voor verschillende toonaangevende organisaties. Hierbij richten zij zich voornamelijk op de sectoren leisure, overheid en zorg. De sfeer intern kenmerkt zich door informaliteit, gezelligheid en ambitie. Ze werken dag in dag uit samen om mooie producten op te leveren voor hun klanten. Op dit moment zijn er

Bekijk vacature »
Ozzie PHP

Ozzie PHP

28/03/2012 20:04:48
Quote Anchor link
Hallo mensen,

Een simpele vraag, met waarschijnlijk een minder simpel antwoord.
Ik vraag me af wanneer je een class eigenlijk volledig statisch behoort te maken. Ik heb mijn Registy volledig statisch gemaakt, vanuit de gedachte dat er maar 1 Registry is.

Echer, nu ben ik dus een Router aan het maken. Deze hebt ik niet statisch gemaakt, maar eigenlijk vraag ik me nu af of ik dat wellicht wel had moeten doen. Je hebt immers ook maar 1 router.

Mijn vraag is dus wanneer je een class volledig statisch maakt.
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 19:59:58
 
Bas  van de Steeg

Bas van de Steeg

28/03/2012 21:43:34
Quote Anchor link
Wat is je vraag?
"Mijn vraag is dus wanneer je een class volledig statisch maakt."???
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

28/03/2012 21:48:36
Quote Anchor link
Bas... wat bedoel je????

Ik wil weten wanneer je uitsluitend statische functies in een class gebruikt.
Gewijzigd op 28/03/2012 22:09:33 door Ozzie PHP
 
Wouter J

Wouter J

28/03/2012 23:18:05
Quote Anchor link
Ik denk dat Bas zijn vraag komt omdat a) hij OO (nog) niet begrijpt b) je een vraagteken vergeten bent. Maar toch stelt hij een goede vraag. Een statische klasse kan namelijk niet in PHP, in JAVA bijv. wel.

Ik ga dus maar even gokken dat je met statische klasse een klasse bedoelt die alleen uit statische properties bestaat en dus eigenlijk meer een verzameling functies is dan een object.

In dat geval haal je 2 dingen door elkaar:
- Statische klasse gebruik je als je meer een verzameling functies wilt. Een statische klasse heeft geen eigenschappen en wordt niet gezien als objecten. Het is meer een functie met een namespace ervoor, met als enige uitbouw dat de methods van deze klasse wel toegang hebben tot protected/private static variabele van de klasse en andere methods niet.
- Een klasse 1 keer aanroepen doe je met een singleton pattern, dit heeft totaal niks te maken met static klassen.

Je maakt een klasse dus volledig statisch als de klasse geen object is, maar een verzameling. Een registery bijv. je kan niet echt spreken over een object, een Registery is meer een wrapper of globale variabele en methods om die aan te passen.
Een route is wel een echt object en geen verzameling. Deze hoort dus niet volledig static te maken.
 
Pim -

Pim -

28/03/2012 23:48:41
Quote Anchor link
Ik neem aan dat je het hebt over objecten die in elk geval, bij elke request hetzelfde moeten zijn. Ik zou zeggen: nooit.

Waarom zou je jezelf ooit die beperking opleggen als dat (via DI) niet nodig is en ook onhandig kan zijn. Neem bijvoorbeeld het SF framework. Daar kan je heel mooi request doorsturen van kernel naar kernel (HTTP kernel interface) die compleet verschillend (of hetzelfde) kunnen zijn en toch op dezelfde manier een request in een response omzetten. Elke kernel kan dan zijn eigen componenten opzetten, evt op basis van dezelfde klassen.
Ook kan je zo met functionele tests heel goed herhaaldelijk een echte request nabootsen. Dit alles kan niet wanneer je statische velden of singletons gebruikt.

Soms kunnen statische velden heel nuttig zijn, maar probeer zo veel mogelijk eigenschappen aan de instance te binden, niet aan het object.

Dit alles is op 'schoonheid', op een soort purisme gebaseerd en niet altijd relevant. Soms (/vaak/altijd) wil je van je code geen kunstwerk maken, maar wil je het simpel houden en gewoon laten werken. Dan hoeft er helemaal niets mis mee te zijn. Er zijn bijvoorbeeld hele nuttige microframeworks die veel gebruikmaken van statische velden/methods en in die context is er eigenlijk niets mis mee. Ik vind het alleen niet zo mooi ;)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

29/03/2012 00:23:29
Quote Anchor link
Haha.. mooi die laatste alinea van jou Pim. Bedankt voor de reacties. Ik denk dat ik het wel een beetje begrijp. Eigenlijk dus altijd met instances werken en uitsluitend statische classes maken als zijnde een soort van verzameling van functies.

Wel leuk, ik begin het allemaal steeds beter onder de knie te krijgen. Toen ik ooit begon met programmeren en met OOP toen dacht ik altijd dat alles maar op 1 manier kon. Maar inmiddels weet ik wel beter. Als jullie en ik dezelfde class zouden maken, bijv. een Registry dan zou het (daar ga ik van uit) prima werken, maar toch zouden alle 3 de classes verschillend zijn. Ik vergelijk het wel eens met het schrijven van een boek. De hoofdlijn van het boek is duidelijk (pietje wordt vermoord door keesje en uiteindelijk wordt keesje door jantje gearresteerd en in de cel gestopt) maar iedere schrijver zal het verhaal op zijn eigen manier schrijven. Zo is het met programmeren ook vaak. Interessant :)
 
Wouter J

Wouter J

30/03/2012 14:52:00
Quote Anchor link
Ik vind het altijd ook leuk dat je die verschillen ook kunt zien in frameworks. ZF bevat bijv. heel wat singletons, terwijl SF Framework juist is opgebouwd via Unit Testing en daardoor bevat het geen één singleton.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.