Status mysql-server controleren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Developer PHP

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Voor een opdrachtgever in de regio van Geldrop ben ik op zoek naar een Software Developer PHP. Jij krijgt een rol met veel verantwoordelijkheid in een groeiende organisatie. In deze functie werkt je voornamelijk remote en op een vast moment kom je met het team samen, om samen te werken en nieuwe doelen te bepalen. Wat ga je doen? Je wordt verantwoordelijk voor de interne applicatie; Je zorgt voor de doorontwikkeling van de applicatie: zowel back-end, front-end; De basis van het werk betreft front-end technieken; Periodiek bepaal je samen met

Bekijk vacature »

Teamlead PHP Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de buurt van Middelburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde teamlead PHP developer met affiniteit met Symfony/Laravel. Een enthousiast persoon die het ontwikkelteam komt versterken met het aanpakken van uitdagende projecten. Ben jij op zoek naar een uitdaging waar je de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen en je eigen IT-team aan te sturen? Lees dan snel verder! Die ga je doen: Bijdragen aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de PHP based applicaties; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Voor jou als junior .NET ontwikkelaar staat er een flinke uitdaging klaar bij dit bedrijf waar jij veel van kan gaan leren. Zo willen zij een flinke uitbreiding doen op het webbased gedeelte dat zij nu hebben en willen zij het standaard deel gaan moderniseren. Jouw team is dan ook op zoek naar een junior .NET ontwikkelaar die het leuk vindt om op basis van research en development aan de slag te gaan. Jouw mening telt mee als het gaat om hoe en met wat deze applicaties gebouwd en herschreven gaan worden. Jouw functie bij dit bedrijf gaat dan

Bekijk vacature »

PHP ontwikkelaar

Functie Jij komt te werken in een development team van 9 man. Het grootste deel doet back end development en daarnaast is er 1 teamlead en 1 tester in het team. Dit Agile team is van groots belang voor de organisatie omdat zij voornamelijk alle eigen systemen in-house ontwikkelen. Naast het door ontwikkelen van het bestaande platform en de software die daarbij komt kijken, zul jij je ook bezighouden met het realiseren en opzetten van nieuwe projecten binnen het bedrijf. Je staat nauw met de klant in contact om zo hun wensen zo goed mogelijk te kunnen realiseren. Daarnaast ontwikkel

Bekijk vacature »

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van Software Developer! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van ervaren

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een uitdagende werkgever in omgeving Waalwijk zijn wij op zoek naar een enthousiaste softwareontwikkelaar met kennis of ervaring met C# en SQL. In een uitdagende rol als C#.NET Developer werk je samen met een enthousiast en informeel team aan het bouwen van maatwerk software voor variërende klanten. Verder ziet jouw takenpakket er als volgt uit: Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je houdt je bezig met het ontwikkelen

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe stap? Voor een softwarebedrijf in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer met kennis of ervaring met C# en SQL. Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om ze vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Oracle Developer / PL SQL

Dit ga je doen Software ontwikkeling aan een internationaal gebruikt pakket; Werken met technieken als Oracle 19c, Toad, PL/SQL, Oracle Forms, Reports en Designer; Meedraaien in internationale projecten; Meedenken over technisch en functioneel ontwerp; Samenwerken met collega's als Informatie Analisten, Testers en Release Managers; Soms wensen en eisen afstemmen met de business. Hier ga je werken Onze klant, een internationaal bekend bedrijf dat essentiële producten maakt waar iedereen graag gebruik van maakt, zoekt versterking in het Software Development team. Samen met 3 developers, een release manager, een informatie analist en 3 testers werk jij aan een systeem waarmee complexe producten

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Jij komt te werken in een team van 5 developers. het product is continue in beweging. Nieuwe en bestaande klanten vragen om vaak nieuwe features. Hierin ben jij zeer belangrijk om te zorgen dat de functionaliteiten goed opgezet worden op technisch vlak. Designs krijg je aangeleverd van een externe partij zodat jij je primair kan focussen op de techniek! Je hebt daarbij alle vrijheid om je eigen creativiteit toe te passen en mee te denken over de gebruikte technieken. Het gezamenlijke doel is een product dat functioneel zeer gebruiksvriendelijk is en het bedrijfsproces van de gebruikers versneld en kwalitatief

Bekijk vacature »

Intern - Junior PHP ontwikkelaar in fris en jong t

Bedrijfsomschrijving Werk jij graag een in fris, flexibel en jong team? Bij ons ben jij vrij om te bepalen waar jij het liefst werkt en op de vrijdag komen wij gezellig bij elkaar op kantoor. Flexibiliteit en vrijheid zijn bij ons de norm en dat geeft jou de ruimte en energie om het beste uit jezelf te halen! Ons team bestaat uit vijf enthousiaste collega's die jou graag ondersteunen in zowel je persoonlijke als professionele ontwikkeling. Met twee ervaren Senior Developers als mentoren ben jij in goede handen. Wij zien onszelf als een vriendengroep die gezamenlijk werken aan iets moois

Bekijk vacature »

PHP developer

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een PHP developer die affiniteit heeft met C++. Ben jij reeds afgestudeerd of heb je al een paar jaar ervaring? Lees snel verder en kijk of dit iets voor jou is! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van

Bekijk vacature »

C# ontwikkelaar

Functie omschrijving Werk jij graag met C# en het .NET framework in een leuk familiebedrijf? Lees dan snel verder! Jouw takenpakket hierbij is: Je gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving (ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de omgeving van Best en is een echt familiebedrijf. Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met

Bekijk vacature »

OutSystems developer

Dit ga je doen Klanten adviseren over de mogelijkheden van OutSystems; OutSystems oplossingen ontwikkelen en implementeren; Stakeholdermanagement; Kennis en expertise up to date houden en delen met het team. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Amsterdam, is een innovatieve dienstverlener die zich richt op grote corporates in verschillende sectoren. Doordat je bij veel verschillende klanten aan de slag zal gaan is geen enkel project hetzelfde. De organisatie kenmerkt zich door hoge mate van professionaliteit en innovatieve oplossingen. In de rol van OutSystems developer zal jij verschillende grote klanten helpen om efficiënte OutSystems oplossingen te ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »
Jan H

Jan H

11/08/2007 15:57:00
Quote Anchor link
hey,

Hoe kan ik ervoor zorgen dat als de mysql-server van mijn website platligt, er een alternatieve index.php op mijn website terechtkomt? Want nu is de hele layout verpest met foutmeldingen als deze server platligt.

Bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 20:13:02
 
TJVB tvb

TJVB tvb

11/08/2007 16:03:00
Quote Anchor link
je kunt als je in je index.php een verbinding maakt of die wel succesvol gemaakt is, als dat niet het geval is laat je een andere pagina zien (dit kan zowel met een include als een forward met een header)
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

11/08/2007 16:03:00
Quote Anchor link
Je mysql_connect() afvangen met een if/elseje zou voldoende moeten zijn toch?
 
Marco PHPJunky

Marco PHPJunky

11/08/2007 16:04:00
Quote Anchor link
dat kan je doen in de foutafhandelingen van je webstie en in deze kan je dat doen in je connectie script...

Als je probeerd verbinding te maken naar je database kan je controleren of de verbinding tot stand is gekomen of niet.. Zo ja ga je naar de 1ne index.php toe en zo niet ga je naar de andere index.php toe.....
 
Hipska BE

Hipska BE

11/08/2007 16:19:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?  
//logingegevens en standaard connectie met de database

$host = "localhost"; //meestal localhost
$user = "***";  
$pass = "***";  
$db   = "b3cz2d";  

$connection = mysql_connect( $host, $user, $pass );

// connection made ?
if( $connection )
{

    // select the database
    if( !mysql_select_db( $db, $connection ) )
    {

        // could not select database!
        die('Kon de database niet selecteren! Error: ' . mysql_error() );
    }
}

// could not connect to the database
else{
    header('Location: ../error.htm');
}

 

?>
 
Jan H

Jan H

11/08/2007 16:26:00
Quote Anchor link
tnx, Hipska, maar ik krijg volgende foutmelding:

Parse error: syntax error, unexpected T_VARIABLE in /opt/www/heuninckr/web/www.aczele.be/config/dbconnect.php on line 4
 
Joren de Wit

Joren de Wit

11/08/2007 16:30:00
Quote Anchor link
Hoe ziet jouw code er nu uit? Je zult waarschijnlijk ergens een ; oid vergeten zijn...

ps. Begin je php code liever altijd met
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php, shorttags staan niet altijd standaard ingeschakeld op iedere server.
 
Jan H

Jan H

11/08/2007 16:33:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php
//logingegevensenstandaardconnectiemetdedatabase

$host="mysqlhost";
$user="lalala";
$pass="lalalala";
$db="lalala";

$connection=mysql_connect($host,$user,$pass);

//connectionmade?
if($connection)
{
//selectthedatabase
if(!mysql_select_db($db,$connection))
{
//couldnotselectdatabase!
die('Kondedatabasenietselecteren!Error:'.mysql_error());
}
}
//couldnotconnecttothedatabase
else{
header('Location:error_db.php');
}


?>


juist hetzelde als die van hipska
 
Joren de Wit

Joren de Wit

11/08/2007 16:35:00
Quote Anchor link
Hmm, ik krijg geen syntax error hoor als ik jouw code uitvoer. Ik krijg alleen een error op de mysql_connect, maar dat is logisch...
 
Jan H

Jan H

11/08/2007 16:41:00
Quote Anchor link
raar raar,

deze code (die ik normaal gebruik) werkt wel:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
$db_host
= 'mysqlhost';
$db_user = 'lala';
$db_pass = 'lala';
$db_db = 'lala';

$link = mysql_connect($db_host, $db_user, $db_pass);
if (!$link) {
    printf(mysql_error($link));
}
else {
    mysql_select_db($db_db, $link);
}

?>
 
Joren de Wit

Joren de Wit

11/08/2007 16:45:00
Quote Anchor link
Tja, verwijder anders regels 2 en 3 eens uit de code van Hipska, maak van de dubbele quotes eens enkele quotes...

Het zou allemaal niet mogen uitmaken, maar proberen kan geen kwaad.
 
Jan H

Jan H

12/08/2007 15:49:00
Quote Anchor link
nope, lukt allemaal niet, echt heel raar. iemand tips?
 
Marco PHPJunky

Marco PHPJunky

12/08/2007 15:58:00
Quote Anchor link
oke wat heb je nu staan in dat script als ik vragen mag?
 
Jan H

Jan H

12/08/2007 16:01:00
Quote Anchor link
nu gebruik ik dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
$db_host
= 'mysqlhost';
$db_user = 'lala';
$db_pass = 'lala';
$db_db = 'lala';

$link = mysql_connect($db_host, $db_user, $db_pass);
if (!$link) {
    printf(mysql_error($link));
}
else {
    mysql_select_db($db_db, $link);
}

?>


De error-afhandeling zit hier echter niet in. Indien ik het script van hipska gebruik, kan ik mijn website niet meer bekijken (geeft hij error's weer, vb. Parse error: syntax error, unexpected T_VARIABLE in /opt/www/heuninckr/web/www.aczele.be/config/dbconnect.php on line 4)
 
Marco PHPJunky

Marco PHPJunky

12/08/2007 16:03:00
Quote Anchor link
en wat wil je nou precies berijken of heb je het al berijkt.....
 
Jan H

Jan H

12/08/2007 16:05:00
Quote Anchor link
Marco schreef op 12.08.2007 16:03:
en wat wil je nou precies berijken of heb je het al berijkt.....


wat ik wil bereiken: Dat het scriptje van hipska werkt bij mij :/
Dit zorgt ervoor dat als de mysql-server down is, de gebruiker geen ver***** layout ziet, maar een nette error-pagina (http://www.aczele.be/error_db.html).
 
Marco PHPJunky

Marco PHPJunky

12/08/2007 16:09:00
Quote Anchor link
Heb je alle spaties al uit het script gehaald
 
Joren de Wit

Joren de Wit

12/08/2007 16:11:00
Quote Anchor link
Hmm, je kunt toch ook gewoon zelf in jouw scriptje een melding inbouwen als de verbinding mislukt? Lijkt me dat regel 9 daar uitermate geschikt voor is... :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.