stempagina aanpassen

Overzicht

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

SQL database ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij niet bang voor complexe algoritmes? Schikt het schrijven van procedures in T-SQL jouw niet af en heb jij al de nodige informatie in SQL, dan is functie precies wat voor jou! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat werken aan de complexere projecten waar jij van A tot Z bij betrokken bent. Je gaat zorg dragen voor het ontwerp, de ontwikkeling en het updaten van SQL databases. Dit doe je op basis van T-SQL. Jij bent van start tot finish betrokken bij de projecten die jij leidt. Je houdt contact met klanten en

Bekijk vacature »

Microsoft Acess Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Software Developer, en komen de volgende kennisgebieden jou niet vreemd voor: MS Acces, C# & SQL? Vind jij het daarnaast leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een bijzondere branche? Lees dan snel verder! Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te

Bekijk vacature »

Typescript Developer / Cloud platform

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het cloud platform; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het cloud platform; Sparren met de business. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Eindhoven, levert een compleet dienstenpakket op het gebied van IT. Zij pakken verschillende (complexe) vraagstukken van grote organisaties op. De sfeer intern is gezellig en informeel. Men houdt van hard werken maar gezelligheid door middel van een borrel of gezamenlijke lunch komt er veel voor. Als Typescript ontwikkelaar word je onderdeel van het team gericht op de (door)ontwikkeling van hun eigen cloud platform welke wordt

Bekijk vacature »

Applicatie Ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving DUO verzorgt als uitvoeringsorganisatie, zijnde onderdeel van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de uitvoering van complexe wet- en regelgeving en heeft een uitgebreid dienstenpakket. DUO financiert en informeert onderwijsdeelnemers en onderwijsinstellingen. Voor verdere informatie zie www.duo.nl Functieomschrijving Wie zoeken we? Jij bent een enthousiaste, flexibele OPS’er die het leuk vindt om het bestaande examenlandschap te vernieuwen. Je bent leergierig en hebt interesse in cloud- en containertechnieken zoals OpenShift, Docker en Helm. Je gaat een uitdaging niet uit de weg en wil je nieuw opgedane kennis graag delen met de collega’s binnen en buiten het team. Doordat de

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als C# ontwikkelaar ben jij de spin in het web bij deze organisatie. Jij begeleidt en traint de field engineers die bij de klanten machines leveren en installeren. Daarnaast ondersteun jij de field engineers als zij bij de klant vastlopen bij het installeren van de machine m.b.t. software matige vragen. Jouw doel is dan ook om de technische kennis van de field engineers door middel van training zoveel mogelijk uit te breiden. Dit om ervoor te zorgen dat zij zelfstandiger software matige problemen kunnen oplossen. Ook ben jij verantwoordelijk voor het bedenken van software oplossingen voor klanten en dit

Bekijk vacature »

Back-end Programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een ambitieuze werkgever in de regio van Breda zijn wij op zoek naar een Back-end programmeur met affiniteit met C#.NET, SQL en MS Access. Samen met team bestaand uit ware ICT professionals ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Belangrijk is dat je kennis of ervaring hebt van C#.NET en SQL. Je toont een flexibele en sociale houding naar klanten toe. Je denkt in nieuwe mogelijkheden & gaat graag de uitdaging aan. Bedrijfsprofiel De

Bekijk vacature »

Developer Front-end

Functie omschrijving Front-end Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een front-end developer voor een organisatie in de regio Veenendaal die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. Je hebt in deze functie een adviserende rol hiervoor moet je beschikken over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Je creëert unieke concepten door samen met collega’s en klanten te overleggen over aangeleverde designs. Hiermee draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Jij wordt het vaste aanspreekpunt voor klanten wanneer het gaat over planningen, hierin is het jouw taak om alle betrokkenen goed

Bekijk vacature »

Java Developer

Functieomschrijving Are you an experienced Java Developer who wants to be challenged? Then this is your job! As a Java Developer, you are co-responsible for building custom applications within our extensive IT landscape. Development takes place on both the back-end side (Spring/JEE). Together with the IT department, you are responsible for the daily adjustments and expansions of our IT systems. In addition, you will work in small scrum teams using the Agile methodologies. Besides the realization of our in-house systems, you are responsible for the roll-out of the application (version) as well as the operational support after going live. Team

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Modern, innovatief en Informeel bedrijf waar veel mogelijk is Werken met diverse robot merken Meehelpen met inbedrijfstellingen bij de klant De organisatie Hier ga je aan de slag Dit groeiende bedrijf van totaaloplossingen in de automatisering van productieprocessen, is hoofdzakelijk actief in de Benelux. Vanuit het kantoor in regio Amersfoort worden veel oplossingen geboden in de vorm van robotica. Geen project is hetzelfde wat garant staat voor bijzonder veel afwisseling. De bedrijfsgrootte is ongeveer 80 man. Van gerobotiseerde machinebeladingen tot aan assemblage automatiseringen wordt vanuit krachtige engineering maatwerk equipment geleverd.

Bekijk vacature »

Junior Front-End Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale oplossingen van Coolblue. Wat doe je als Junior Front-End Developer bij Coolblue? Als Junior Front-End Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen. Op dat moment komt je wil om te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan goed van pas! Ook Junior Front-End Developer worden bij Coolblue?

Bekijk vacature »

Front-end (Angular) developer - remote werken

Functie Als Front-end (Angular) developer ga je aan de slag met het uitbouwen van hun webapplicatie, als één van de front-end experts ga je samen met collega’s in een devops team werken aan een nieuw front-end voor hun calculatie oplossing. Binnen de calculatiesoftware kunnen meerdere professionals tegelijk samenwerken, 3D calculaties uitvoeren en ook inzien met de benodigde specifieke details. Deze software wordt veel ingezet om projectbeschrijvingen en kosten in kaart te brengen, en tijdens de uitvoering te bewaken. Maar hiernaast liggen er in de toekomst veel meer plannen op het gebied van front-end in de andere applicaties. Genoeg te doen

Bekijk vacature »

Senior, Medior and Junior SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12696 Introductie Our client is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. Wat verwachten we van jou? SAP Certified Application Associate - SAP HANA Cloud Modeling (training and/or certification) Bachelor degree or higher Excellent understanding of SAP HANA (2.0 / Cloud), Data Modelling and writing

Bekijk vacature »

Dynamische Oracle/APEX Ontwikkelaar in de logistie

Bedrijfsomschrijving De organisatie in de regio Rotterdam is gespecialiseerd in het ontwikkelen van moderne webbased software voor de ERP branche. In totaal is er 20FTE aan specialisten actief binnen de organisatie. De ICT afdeling bestaat momenteel uit 15FTE. Ze groeien ontzettend hard en daarom zoeken zij een Oracle/APEX Developer die het reeds sterke team nog sterker komt maken. Hier werken ze op projectbasis voor verschillende grote organisaties in de logistieke sector. Het is een informele organisatie waarbinnen een fijne werksfeer heerst. Zoals aangegeven willen ze het team nog sterker maken en daarvoor zoeken ze bij voorkeur medior of senior Oracle/APEX

Bekijk vacature »

.NET Developer Medior Senior

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Herbruikbare componenten maken; Testen; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als .NET Developer kom jij terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als .NET Developer werk jij aan het ontwikkelen van verbeterde software voor

Bekijk vacature »

Senior Java Ontwikkelaar

Dit ga je doen Werken aan uiteenlopende interne projecten voor grote (internationale) organisaties; Ontwikkelen van diverse (web)applicaties en platformen met technieken als Java, Azure en ASP.NET; Complexe vraagstukken tackelen met jouw expertise en ervaring; Waar nodig help jij je collega's om samen tot de juiste oplossing te komen. Hier ga je werken Als Java Developer kom je te werken bij een internationale organisatie in regio Amsterdam die zich richt op procesoptimalisatie door middel van zeer complexe IT oplossingen. Dit doen zij op het allerhoogste niveau met vestigingen over heel de wereld en met een groot aantal aansprekende, maatschappelijk betrokken klanten.

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2 3 4 5 6 volgende »

Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

13/11/2018 18:09:32
Anchor link
Nee, die <variabelen> is maar om aan te geven wat er in deze placeholders thuishoort.

Uhm, je moet natuurlijk ook je queries uitvoeren he, met mysqli_query() :p.

Mijn code/voorbeelden gingen alleen over de (schematische) vorm van de queries, verder gelden natuurlijk de normale spelregels.
Gewijzigd op 13/11/2018 18:10:46 door Thomas van den Heuvel
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 03:42:21
 
Hans Zijlstra

Hans Zijlstra

13/11/2018 18:47:12
Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
      if(isset($_POST['stem'])){
        $kandidaat = $_POST['kandidaat'] ;
        echo $_POST['kandidaat'];
        $sql = "SELECT * FROM ".$SETTINGS["kandidaat"]." WHERE id=".$kandidaat['id']"";
        $sql_result = mysql_query ($sql, $connection ) or die ('request "Could not execute SQL query" '.$sql);
        $gekozene = mysql_fetch_assoc($sql_result);
        if(!empty($kandidaat)){
        $query = " UPDATE ".$SETTINGS["kandidaat"]." SET aantal = aantal+1 WHERE id=".$_POST['id'];
        $query = " UPDATE ".$SETTINGS["USERS"]." SET gestemd = gestemd+1 WHERE id=".$_SESSION['id'];
        mysql_query ($query, $connection ) or die ('request "Could not execute SQL query" '.$query);

        //header("Location: vote.php");
      }
      else{
        $kandidaat = NULL;
        echo "kies uw kandidaat";
      }
    }

?>


als het goed is nu de normale regels :-)(nog geen msqli)
Gewijzigd op 13/11/2018 18:48:47 door Hans Zijlstra
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

13/11/2018 19:23:22
Anchor link
Maar... Er moet toch al een initieel record zijn met kandidaat-informatie, anders kun je die later niet updaten... En deze wordt niet geupdate, want je controleert of er geen record is met die gegevens. Dus geen wonder dat je maar één stem kunt uitbrengen :/.

En je controleert dus ook niet expliciet van tevoren of iemand al gestemd heeft. Je verhoogt gestemd simpelweg met 1...

Wat je achtereenvolgens zou moeten doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
als er een geldige waarde gekozen dan
    als de huidige gebruiker nog niet gestemd heeft dan
        hoog gekozen stem op met 1
        markeer huidge gebruiker dat deze gestemd heeft
    einde als
einde als


En zoals aangegeven, dit hele bovenstaande stuk code zou in zijn geheel, of in zijn geheel niet moeten worden uitgevoerd, dus in een transactie, want stel nu dat er dubbel gesubmit wordt dan kan iemand dus meerdere stemmen ontvangen van één stemgerechtigde.
 
Hans Zijlstra

Hans Zijlstra

13/11/2018 19:31:29
Anchor link
ok dit gaat nog iets te snel. ik heb de post kandidaat info toch? deze weet welke kandidaat er is gedrukt.

de controle of er iemand gestemd heeft kan pas nadat ik voor elkaar heb dat de stemming werkt en de kolom gestemd van 0 naar 1 gaat.

met een stem bedoel je dan dat de teller van kandidaat 1 omhoog gaat. Deze gaat overigens met deze laatste code niet meer omhoog :-(
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

13/11/2018 21:46:31
Anchor link
Dat is niet vreemd:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$query
= " UPDATE ".$SETTINGS["kandidaat"]." SET aantal = aantal+1 WHERE id=".$_POST['id'];
$query = " UPDATE ".$SETTINGS["USERS"]." SET gestemd = gestemd+1 WHERE id=".$_SESSION['id'];
mysql_query ($query, $connection ) or die ('request "Could not execute SQL query" '.$query);
?>

Regel 3 overschrijft $query in regel 2, en alleen die laatste query wordt uitgevoerd.

Waarden rechtstreeks in een query-string stoppen lijkt mij ook onverstandig. Dit werkt mogelijk SQL-injectie in de hand. De bovenstaande code is daardoor nogal foutgevoelig. Je zou de formulierdata op zijn minst moeten valideren om vast te stellen of $_POST['id'] een geldige waarde bevat.
 
Hans Zijlstra

Hans Zijlstra

13/11/2018 21:55:26
Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
<?php
session_start();

error_reporting(0);
include("config.php");


?>


    <html>
    <head>
      <title>MR stempagina</title>
    </head>
    <body>

      <?php echo $_SESSION['user_info']['name']  ?>, u kunt hier stemmen.
      <form action="stemmen.php" method="POST">
        <p>Welke ouder wilt u als vertegenwoordiger van de ouders van de HBK afdeling in de medezeggenschapsraad?</p>
        <input type="radio" name="kandidaat" value="piet"> piet<br>
        <input type="radio" name="kandidaat" value="hein"> hein<br>
        <p><input type="submit" name="stem" value="stem"></p>

<?php

$error
= '';
  if(isset($_POST['kandidaat'])){
    $sql = "SELECT * FROM ".$SETTINGS["kandidaat"]." WHERE `kandidaten` = '".($_POST['kandidaat'])."'";
    $sql_result = mysql_query ($sql, $connection ) or die ('request "Could not execute SQL query" '.$sql);
    $gekozene = mysql_fetch_assoc($sql_result);
    if(!empty($gekozene)){
      $_SESSION['user_info'] = $user;
      $_POST['kandidaat'] = $GK;
      $query = " UPDATE ".$SETTINGS["kandidaat"]." SET aantal = aantal+1 WHERE id =".$GK['id'];
     //$query = " UPDATE ".$SETTINGS["USERS"]." SET pogingen = pogingen+1 WHERE id=".$user['id'];
      mysql_query ($query, $connection ) or die ('request "Could not execute SQL query" '.$query);
      
    }

    else{
      $error = 'u heeft niet gestemd';
    }
  }

      /*if(isset($_POST['kandidaat'])){
        echo $_POST['kandidaat'];
         //header("Location: vote.php");
      }
      else{
        $kandidaat = NULL;
        echo "kies uw kandidaat";
      }
?>

<?php
  $error = '';
  if(isset($_POST['kandidaat'])){
    $sql = "SELECT * FROM ".$SETTINGS["kandidaat"]."";
    $sql_result = mysql_query ($sql, $connection ) or die ('request "Could not execute SQL query" '.$sql);
    $gekozene = mysql_fetch_assoc($sql_result);
    if(!empty($gekozene)){
      $_SESSION['user_info'] = $user;
      $_POST['kandidaat'] = $GK;
      $query = " UPDATE ".$SETTINGS["kandidaat"]." SET aantal = aantal+1 WHERE id =".$GK['id'];
     //$query = " UPDATE ".$SETTINGS["USERS"]." SET pogingen = pogingen+1 WHERE id=".$user['id'];
      mysql_query ($query, $connection ) or die ('request "Could not execute SQL query" '.$query);
      
    }
    else{
      $error = 'u heeft niet gestemd';
    }
  }
 */

?>


          </form>
    </body>
    </html>


Thomas, los van sql inj maar hij update nog niet en dat begrijp ik niet. lijkt veel op count van inlogs die wel werkt.

dank voor het kijken. hoop dat ik de count werkend krijg. zoek ondertussen zelf ook hoor. 3e stemmen .php al :-)
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

13/11/2018 23:49:32
Anchor link
Dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$sql
= 'SELECT * FROM lala WHERE blabla';
?>

Is simpelweg een toekenning van een lap tekst aan de variabele $sql die toevallig SQL-instructies bevat .

Als je vervolgens deze SQL als query aan de database wil voeren zul je dus $sql als argument aan mysql(i)_query() moeten meegeven om de query ook echt uit te voeren.

Vervolgens kun je $sql best hergebruiken om een andere query op de database uit te voeren, maar dan zul je dus opnieuw deze SQL-opdracht aan de database moeten voeren door middel van nog een aanroep van mysql(i)_query().

Regel 26 t/m 41 zal dus zoiets worden. Hierbij doe je er verstandig aan om niet eindeloos variabelen te kopieren onder een andere naam, dit is echt hopeloos verwarrend. Het onderstaande verdient nog steeds geen schoonheidsprijs en is nog steeds zeer foutgevoelig en je zult deze uit moeten breiden met meer controles zodat alles goed gaat, maar dat zou op zijn minst moeten werken... misschien.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
    // voer hier eerst je controles uit...
    // ...

    // aanname: $_POST['id'] bevat een geldig kandidaat id
    // aanname: het record met id gelijk aan $_POST['id'] bestaat reeds

    $query = "UPDATE ".$SETTINGS["kandidaat"]." SET aantal = aantal + 1 WHERE id = ".$_POST['id'];
    mysql_query($query, $connection) or die('[error] database error '.$query);

    // aanname: sessie loopt, gebruiker is ingelogd, heeft nog niet gestemd en hier is op gecontroleerd...
    // aanname: $_SESSION['id'] bevat het user id van de huidige (ingelogde) gebruiker

    $query = "UPDATE ".$SETTINGS["USERS"]." SET gestemd = 1 WHERE id = ".$_SESSION['id'];
    mysql_query($query, $connection) or die('[error] database error '.$query);
}

?>
Gewijzigd op 13/11/2018 23:50:04 door Thomas van den Heuvel
 
Hans Zijlstra

Hans Zijlstra

14/11/2018 10:31:12
Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php

$error
= '';
  if(isset($_POST['kandidaat'])){
      echo $_POST['kandidaat'];
      //$query = " UPDATE ".$SETTINGS["kandidaat"]." SET aantal = aantal+1";
      $query = " UPDATE ".$SETTINGS["USERS"]." SET gestemd = gestemd+1";
      mysql_query ($query, $connection ) or die ('request "Could not execute SQL query" '.$query);
      
      
    }

    else{
      $error = 'u heeft niet gestemd';
    }

  
?>


Thomas,

echt super dat je zo meedenkt. Heb jouw server==post meegenomen maar kreeg geen echo waardoor is weer teruggegaan ben naar de isset.

Het werkt nu zo dat als de stem knop gedrukt wordt dat beide kandidaten in aantal worden verhoogd. hetzelfde geld voor de andere query dat alle users een 1 krijgen bij gestemd.

Dit ligt eraan omdat ik geen where gebruik. maar elke keer als ik dat probeer voert hij de sql niet uit.

ik heb de $_SESSION['user info']['name'] welke van de ingelogde gebruiker is. Ook kan ik zien dat de $_POST['kandidaat'] degene is op wie is gestemd.

toch lukt het mij niet om deze info in de where te gebruiken om dus een rij ipv alle te updaten.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$query = " UPDATE ".$SETTINGS["USERS"]." SET gestemd = gestemd+1 WHERE id=".$user['id'];


bij deze krijg ik de "die" foutmelding
Gewijzigd op 14/11/2018 10:36:26 door Hans Zijlstra
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

14/11/2018 11:06:31
Anchor link
Bouw dan gelijk eens wat foutafhandeling in zodat je kan zien *welke* foutmelding dat precies is. Zie in jouw geval mysql_error().
 
Hans Zijlstra

Hans Zijlstra

14/11/2018 11:47:58
Anchor link
Ben,

dank je voor jou tip. Ik heb boven in de pagina error_reporting(0) staan. is dat niet juist?

ik bedoelde
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
or die ('request "Could not execute SQL query" '.$query)
foutmelding

ondertussen heb ik de query aangepast en krijg geen foutmelding meer maar ook dan gaat de teller niet omhoog.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$query = " UPDATE ".$SETTINGS["USERS"]." SET gestemd = gestemd+1 WHERE name='{$_SESSION['user_info']}'";


De tellers van beide users gaan zonder foutmelding omhoog bij de volgende query
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$query = " UPDATE ".$SETTINGS["USERS"]." SET gestemd = gestemd+1";
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/11/2018 11:51:38
Anchor link
Foutafhandeling in MySQL is anders dan in PHP. Wat meldt mysql_error() ?
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

14/11/2018 11:54:48
Anchor link
En error_reporting(0) is nooit juist. Hooguit zet je display_errors uit als je in productie bent, maar je blijft wel fouten loggen.
 
Hans Zijlstra

Hans Zijlstra

14/11/2018 11:58:32
Anchor link
msql geeft het volgende
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
Fout

Statische analyse:

3 fouten zijn gevonden tijdens de analyse.

    Eindquote " werd verwacht. (near "" at position 92)
    Een alias was eerder al gevonden. (near ""]."" at position 25)
    Onverwacht token. (near ""]."" at position 25)

SQL-query:

UPDATE ".$SETTINGS["USERS"]." SET gestemd = gestemd+1 WHERE name='{$_SESSION['user_info']}'"

MySQL meldt: Documentatie
#1064 - Er is iets fout in de gebruikte syntax bij '".$SETTINGS["USERS"]." SET gestemd = gestemd+1 WHERE name='{$_SESSION['user_info' in regel 1
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/11/2018 12:08:00
Anchor link
Nederlandse MySQL debugging?
Anyway, echo eens $query, wat wat is nu de werkelijke opdracht?
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

14/11/2018 12:08:55
Anchor link
Zucht. Waarom dump je de query uit je code rechtstreeks in phpMyAdmin? Nogmaals: bouw de afhandeling *in* je code. Zie mysql_error().
 
Hans Zijlstra

Hans Zijlstra

14/11/2018 12:10:10
Anchor link
Arien

je bedoeld deze?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$query = " UPDATE ".$SETTINGS["USERS"]." SET gestemd = gestemd+1 WHERE name='{$_SESSION['user_info']}'";


Toevoeging op 14/11/2018 12:11:16:

sorry Ben, beginner ik dacht dat dit bedoeld werd.

ik ga kijken naar msql_error().
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/11/2018 12:23:55
Anchor link
Ik zei niks over phpMyAdmin. ;)
Hans Zijlstra op 14/11/2018 12:10:10:
ik ga kijken naar mysql_error().
Gewijzigd op 14/11/2018 12:24:39 door - Ariën -
 
Hans Zijlstra

Hans Zijlstra

14/11/2018 12:24:51
Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php

$error
= '';
  if(isset($_POST['kandidaat'])){
      echo $_POST['kandidaat'];
      $_SESSION['user_info'] = $user;
      $query = " UPDATE ".$SETTINGS["USERS"]." SET gestemd = gestemd+1 WHERE id=".$user['id'];
      //$query = " UPDATE ".$SETTINGS["USERS"]." SET gestemd = gestemd+1";
      //$query = " UPDATE ".$SETTINGS["kandidaat"]." SET aantal = aantal+1";
      //$query = " UPDATE ".$SETTINGS["USERS"]." SET gestemd = gestemd+1 WHERE name='{$_SESSION['user_info']}'";

      mysql_query ($query, $connection ); /*or die ('request "Could not execute SQL query" '.$query);*/
      
      
    }
    else{
      echo mysql_error();
    }


?>


ik heb de code aangepast en de DIE weggelaten. nu krijg ik geen foutmelding maar er wordt ook niet geupdate

Toevoeging op 14/11/2018 12:28:07:

haal ik WHERE en de rest erna weer uit de query worden bij beide users gestemd met 1 verhoogd.
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

14/11/2018 12:30:51
Anchor link
Waar denk je dat een foutmelding vandaan moet gaan komen als er geen query uitgevoerd wordt?
Daar gaan we dan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php

$error
= '';
  if(isset($_POST['kandidaat'])){
      echo $_POST['kandidaat'];
      $_SESSION['user_info'] = $user;
      $query = " UPDATE ".$SETTINGS["USERS"]." SET gestemd = gestemd+1 WHERE id=".$user['id'];
      //$query = " UPDATE ".$SETTINGS["USERS"]." SET gestemd = gestemd+1";
      //$query = " UPDATE ".$SETTINGS["kandidaat"]." SET aantal = aantal+1";
      //$query = " UPDATE ".$SETTINGS["USERS"]." SET gestemd = gestemd+1 WHERE name='{$_SESSION['user_info']}'";

      mysql_query ($query, $connection ) or die ('request "Could not execute SQL query" '.$query . ': ' . mysql_error());
      
      
    }


?>
Gewijzigd op 14/11/2018 12:31:59 door Ben van Velzen
 
Hans Zijlstra

Hans Zijlstra

14/11/2018 12:40:02
Anchor link
Ben,

met jouw toevoeging krijg ik de volgende error

You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '' at line 1

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
<?php
session_start();


error_reporting(0);
include("config.php");


?>


    <html>
    <head>
      <title>MR stempagina</title>
    </head>
    <body>

      <?php echo $_SESSION['user_info']['name']  ?>, u kunt hier stemmen.
      <form action="stemmen.php" method="POST">
        <p>Welke ouder wilt u als vertegenwoordiger van de ouders van de HBK afdeling in de medezeggenschapsraad?</p>
        <input type="radio" name="kandidaat" value="piet"> piet<br>
        <input type="radio" name="kandidaat" value="hein"> hein<br>
        <p><input type="submit" name="stem" value="stem"></p>

<?php

$error
= '';
  if(isset($_POST['kandidaat'])){
      echo $_POST['kandidaat'];
      $_SESSION['user_info'] = $user;
      $query = " UPDATE ".$SETTINGS["USERS"]." SET gestemd = gestemd+1 WHERE id=".$user['id'];
      //$query = " UPDATE ".$SETTINGS["USERS"]." SET gestemd = gestemd+1";
      //$query = " UPDATE ".$SETTINGS["kandidaat"]." SET aantal = aantal+1";
      //$query = " UPDATE ".$SETTINGS["USERS"]." SET gestemd = gestemd+1 WHERE name='{$_SESSION['user_info']}'";

      mysql_query ($query, $connection ) or die ('request "Could not execute SQL query" '.$query . ': ' . mysql_error());
      
      
    }


?>


          </form>
    </body>
    </html>


Toevoeging op 14/11/2018 12:44:46:

Ben van Velzen op 14/11/2018 12:30:51:
Waar denk je dat een foutmelding vandaan moet gaan komen als er geen query uitgevoerd wordt?

deze begrijp ik niet Ben
 

Pagina: « vorige 1 2 3 4 5 6 volgende »

 

Dit topic is gesloten.



Overzicht

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.