stempagina aanpassen

Overzicht

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior PHP developer

Functie Jouw werkzaamheden zullen grotendeels bestaan uit het in teamverband ontwerpen, vernieuwen en door ontwikkelen van het systeem. Het is echt back-end werk (bijvoorbeeld het doorontwikkelen van een API) en dit moet je dan ook liggen. Ze zijn niet persee gebonden aan talen of tools maar gebruiken graag de technieken die het beste aansluiten op de gegeven oplossing. Voor nieuwe (versies van) componenten maken ze veelal gebruik van Go(lang). Bij aanpassingen aan bestaande onderdelen gebeurt dit in PHP en C++. Het team is heel divers, er hangt een relaxte sfeer en ze organiseren regelmatig leuke music nights, game nights e.d.

Bekijk vacature »

C# Developer

Dit ga je doen De requirements in kaart brengen van de klant; Implementeren van functionele en technische specificaties bij opdrachtgevers; Oplossen van bugs; Meewerken aan maatwerksoftware voor nieuwe opdrachtgevers; Het testen en uitleveren van nieuwe functionaliteiten naar de acceptatie en productieomgeving De database ontwikkelen en onderhouden; Hier ga je werken Onze klant is gevestigd in het westen van Nederland en is gespecialiseerd in het ontwikkelen van software voor de levensmiddelen industrie. De software die het team maakt optimaliseert voornamelijk de administratieve processen, maakt deze meetbaar en zorgt ervoor dat de data zo goed mogelijk gebruikt kan worden. Binnen een van

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Als Senior Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende best-gecertificeerde Java community. Deze bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Aval en de Nationale Politie. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We

Bekijk vacature »

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Java (Java EE) Developer

In het kort Werken als Java developer betekent werken aan complexe IT projecten bij onder meer een internationaal containeroverslag bedrijf. Zo sturen we apparaten en eindgebruikers aan d.m.v. onze custom-made software oplossing, die dagelijkse vele duizenden containers verwerkt. Denk aan systemen die volautomatische kranen aansturen en op afstand bedienen, de volledige afhandeling van containernummerherkenning bij het laden en lossen van zeeschepen of het tonen van instructies aan de chauffeurs van ruim 300 straddle carriers. En dat allemaal redundant, robuust en in een dynamische 24/7 omgeving! Jij versterkt ons ontwikkelteam en gaat aan de slag met oa. Java i.c.m. Spring (Boot),

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript developer (ReactJS, NodeJS, T

Functie Het team bestaat momenteel uit ruim 15 collega’s, waarvan ruim de helft in het ontwikkelteam werkzaam is. Er zijn gave plannen om het platform ook te gaan toepassen op bijv. vliegvelden, maar ook internationale groei zit in het verschiet en daarom zijn ze op zoek naar versterking. Als Fullstack JavaScript developer werk je nauw samen met 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creeren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld

Bekijk vacature »

SQL database ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij niet bang voor complexe algoritmes? Schikt het schrijven van procedures in T-SQL jouw niet af en heb jij al de nodige informatie in SQL, dan is functie precies wat voor jou! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat werken aan de complexere projecten waar jij van A tot Z bij betrokken bent. Je gaat zorg dragen voor het ontwerp, de ontwikkeling en het updaten van SQL databases. Dit doe je op basis van T-SQL. Jij bent van start tot finish betrokken bij de projecten die jij leidt. Je houdt contact met klanten en

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jouw team van vier collega .NET developers is verantwoordelijk voor het bouwen van de ETL processen van jouw nieuwe werkgever. Op dit moment wordt de front-end gedaan door een extern team van professionals. Echter wilt jouw nieuwe werkgever graag intern deze kennis uitbreiden en heeft dan ook de ambitie om dit voor het eind van het jaar intern te gaan aanpakken. Dit betekend dat jij als .NET ontwikkelaar de ideale kans krijgt om jezelf samen met jouw collega’s te ontwikkelen als full stack developer. Als .NET ontwikkelaar werk jij bij deze gave werkgever met C# .NET, SQL, JavaScript, REST

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer

Functie Jij als Senior Python developer hebt al ruime ervaring opgedaan. Bedrijven komen bij de organisatie om technische vraagstukken op te lossen. Jij als specialist bent dus de representatie van deze kwaliteit. Je zult de keuze krijgen tussen lange of korte projecten waarin je komt te werken in multidisciplinaire teams. Projecten die je gaat uitvoeren zijn zeer uitlopend. Zodoende kun je aan de ene kant kiezen voor een greenfield project en stroom je bij een ander project midden in een migratietraject in. Voor de ene klant ontwikkel je ene nieuwe portal en voor het andere project duik je veel meer

Bekijk vacature »

Webshop beheerder / Fullstack developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig gaat houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator

Bekijk vacature »

Java Developer (Training And Simulation)

Wat jij doet Je zou onze Java Developer zijn en nauw samenwerken met je Product Owner, Software System Engineer, Scrum Master en andere Developers. Samen draag je bij aan een multidisciplinair en zelf organiserend Agile team. De rol is zeer afwisselend en bestaat uit, maar is zeker niet beperkt tot: de-risk en prototype onbewezen simulatietechnologieën; simulatiekaders ontwikkelen voor gebruik door andere teams; je bent goed in het begrijpen van ingewikkelde ideeën; heeft de mogelijkheid om nauw samen te werken met grote internationale klanten, leveranciers en overheden om onze oplossingen, vastleggingsvereisten, enz. te definiëren en te presenteren. Ben jij het? Wij

Bekijk vacature »

Junior Outsystems developer

Functie Als junior Outsystems developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van 23 software engineers. Ons team werkt agile en termen als Continuous Integration en Continuous Delivery zijn bij ons dagelijkse koek. Wij werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel onze klanten een totaal oplossing aan te bieden. Als junior Outsystems developer krijg jij bij ons de kans om jezelf te ontwikkelen naar een volwaardige ervaren en gecertificeerde Outsystems developer. Jij een team met ervaren mensen (10+ ervaring) om je heen. Zo heb jij niet het gevoel dat jij meteen in het diepe wordt gegooid en uiteraard

Bekijk vacature »

Randstad - Freelance Backend Developer/ Data Engin

Starting date: 10.05.2023 Salary range: €67,00 - €77,00 Duration: 6 months Hours: 40 Working model: Hybrid* MUST be NL based Job description: Our vision is to have a consistent and data driven experience for all sales across all our operating companies. Our mission is to enable our salespeople to be able to reach out to the right company at the right time. We do this by creating data driven micro services and solutions. We mainly focus on implementation in the Google Cloud but also integrate with local systems and other cloud solutions. A typical day: As a back-end developer you

Bekijk vacature »

Lead developer (PHP, Symfony, DDD)

Functie Als Lead developer zorg je ervoor dat het team (bestaande uit zowel junior als ervaren developers) in staat is om de kwaliteit van de software (en code) verder te verhogen. In samenwerking met het team, de product owner en de andere lead developers zet je technische lijnen uit en bepaal je de prioriteiten per sprint. Lijkt het jou interessant om complexe problemen op te lossen en bijvoorbeeld een nieuwe applicatiestructuur in Symfony op te zetten? Dan komen wij graag met je in contact. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar papieren, maar naar denkniveau, motivatie en

Bekijk vacature »

Full Stack Developer/ Applicatie Ontwikkelaar

Wat jij doet Als Applicatie Ontwikkelaar ben je onderdeel van het team die de Rimote omgeving ontwikkeld en onderhoud. Hierbij kan je denk aan de cloud, on premise en webapplicaties welke worden gebruikt in bijvoorbeeld industriële bakkerijen, biogasinstallaties en kwekerijen. Deze applicaties verzorgen (remote) de aansturing en monitoring van processen, machines en robots. Van a tot z ben je betrokken bij projecten. Dit betekent vanaf ontwerp tot oplevering. Je moet samen met jouw team een goed product neer zetten. Dit begint met het opzetten van het ontwerp. De basis van de software moet staan als een huis. Daarvoor moet jij

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2 3 4 5 6 volgende »

Ben van Velzen

Ben van Velzen

14/11/2018 12:46:24
Anchor link
Als je geen query uitvoert, zoals met de vorige code die je postte krijg je ook geen foutmelding.
Anyhow, het lijkt erop dat je id $user['id'] niet (correct) gevuld wordt.
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 22:39:18
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

14/11/2018 13:42:38
Anchor link
Heb nog even zitten nadenken over mijn eerdere code. Je wilt sowieso expliciet controleren of iemand niet gestemd heeft (gestemd = 0). En na afloop van stemmen zet je gestemd op 1. Het ophogen van "gestemd" lijkt mij niet zinnig, want het is toch zaak dat iemand maximaal 1x stemt? gestemd kan dus enkel 0 of 1 zijn, de naam "gestemd" impliceert ook een "ja/nee variabele", niet een teller.

Uit optiek van database-ontwerp is dit verder verre van ideaal, want door deze opzet is het slechts éénmalig mogelijk om te stemmen.

Maar even over het voorgaande: je bent hier een heleboel technieken aan het combineren (webformulieren + de verwerking, database-bewerkingen en een hoop applicatielogica o.a. in PHP voor een stemsysteem) maar dit gaat allemaal niet zo fantastisch.

Ik denk dat dit voor een groot deel komt (naast een gebrek aan ervaring wellicht) omdat het niet duidelijk is wat er precies fout gaat. Zoals @Ben en @Ariën al aangaven helpt het enorm als je voor jezelf debugging-informatie kunt oproepen, deze geven je namelijk inzicht in de "toestand" van je applicatie en leggen meestal direct de vinger op de zere plek. Want nu krijg ik de indruk dat je eigen applicatie een soort van black box voor jou is waar je af en toe een duw tegen geeft en dan rolt er weer iets uit dat niet doet wat jij wilt. Dat is niet echt een optimale manier om te ontwikkelen.

Hierbij helpt het ook als je vantevoren een beeld hebt van wat je met je eerstvolgende stap wilt bereiken, en hierbij bedoel ik niet simpelweg het eindresultaat. Ontwikkelen is een iteratief proces. Als je nu bijvoorbeeld eerst zorgt dat je formulier op orde is, en de verwerkingsstap alle informatie in de juiste vorm ontvangt (dus ook je sessie-data), dan heb je een werkende uitgangssituatie voor de volgende stap. En dump die informatie ook eens naar je scherm. Wat zit er initieel in deze verwerkingsstap in $_POST en $_SESSION, hoe ziet deze data er uit en hoe is deze gestructureerd? Als jij dit niet duidelijk kunt maken naar jezelf en anderen, hoe moeten wij daar dan chocola van kunnen maken?

Nu lijk je met alle geweld alles in één keer te willen doen. Deel dit gewoon op in stappen en zorg voor inzicht door debugging, dit werkt echt stukken makkelijker.
Gewijzigd op 14/11/2018 13:43:35 door Thomas van den Heuvel
 
Hans Zijlstra

Hans Zijlstra

14/11/2018 14:30:07
Anchor link
Thomas (ook Ben en Arien) dank uberhaupt voor het meekijken. Wordt zeer gewaardeerd en kan niet vaak genoeg benadrukt worden.

Quote:
Hierbij helpt het ook als je vantevoren een beeld hebt van wat je met je eerstvolgende stap wilt bereiken, en hierbij bedoel ik niet simpelweg het eindresultaat. Ontwikkelen is een iteratief proces. Als je nu bijvoorbeeld eerst zorgt dat je formulier op orde is, en de verwerkingsstap alle informatie in de juiste vorm ontvangt (dus ook je sessie-data), dan heb je een werkende uitgangssituatie voor de volgende stap. En dump die informatie ook eens naar je scherm. Wat zit er initieel in deze verwerkingsstap in $_POST en $_SESSION, hoe ziet deze data er uit en hoe is deze gestructureerd? Als jij dit niet duidelijk kunt maken naar jezelf en anderen, hoe moeten wij daar dan chocola van kunnen maken?


ik heb het formulier werkend en de S_SESSION data voor de tweede stap is bekend die wordt op deze pagina ook gebruikt. de tweede stap is de keuze welke keuze ook wordt gedumpt op de pagina ($_POST). Ook het optellen van de kolommen werkt alleen wordt de info uit de S_SESSION en $_POST niet goed verwerkt in de query om het gestemd met 1 te verhogen.

ook moet ik tegelijk met de gestemd kolom ook het aantal kolom van de kandidaten met een ophogen na een stem.

ook de check of een ingelogde user al een keer heeft gestemd werkt, alleen dan moet de teller voor gestemd wel werken :-).

misschien het iteratieproces van een beginner met weinig ervaring maar ik doe mijn best om het zelf uit te vinden en op te lossen, maar soms is een zetje zeer welkom.



Toevoeging op 14/11/2018 18:56:43:

ik heb de volgende debug info
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
Array
(
    [username] =>
    [user_info] => Array
        (
            [id] => 2
            [email] => [email protected]
            [password] => pass
            [name] => Demo 2
            [phone] => +9876543210
            [content] => another text content for Demo2 user
            [last_login] => 2018-11-14 18:01:57
            [pogingen] => 18
            [gestemd] => 0
        )

)


verder heb gezocht naar $_SESSION variabele in query en kwam op de volgende notatie.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$query = " UPDATE php_users_login SET gestemd = gestemd+1 WHERE id='{$_SESSION['id']}'";


Met deze notatie krijg ik idd geen foutmelding, maar ook deze doet niet de gestemd kolom van de betreffende id verhogen?
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

14/11/2018 19:07:27
Anchor link
Dus, wat heb je nu precies? Alleen een query is een beetje zinloos.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/11/2018 19:54:51
Anchor link
Hoe een query werkt....

In $query zit enkel de vraag die je aan MySQL wilt stellen:
"Kan je in tabel 'php_users_login' het veld 'gestemd' aanpassen door de waardes te verhogen met 1 waarbij het veld 'id' gelijk is aan...(waarde van 'id' index in je sessie die (hopelijk) eerder bekend gemaakt is in je code)

Met mysql(i)_query() vraag je dus of of die vraag gesteld kan worden. Hierop krijg je terug dat er antwoord kan worden gegeven (zie volgende stap), of dat het niet kan waarbij je moet doorvragen met mysql(i)_error().

En met mysql(i)_fetch_assoc / -array vraag je dus wat de antwoorden zijn, als je in de vorige stap die bevestiging kreeg.
Gewijzigd op 14/11/2018 19:56:17 door - Ariën -
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

14/11/2018 21:37:10
Anchor link
10 tegen 1 dat $_SESSION['id'] leeg is. Dat zou in dit geval nog steeds een werkende query opleveren als MySQL niet op strict mode staat (en dat is ongetwijfeld niet het geval).
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

15/11/2018 00:26:27
Anchor link
Het user id staat waarschijnlijk in $_SESSION['user_info']['id'], niet in $_SESSION['id'].

Het is niet nodig en ook onverstandig om andere profielinformatie op te slaan in de sessie, dit is echt nergens voor nodig. Het enige wat daar eigenlijk in thuishoort qua user informatie is het user id, de rest is opvraagbaar uit de database op het moment dat daar behoefte aan is.

Dit om enerzijds te voorkomen dat sessies "rijdende archieven" worden en anderzijds omdat wanneer deze profielinformatie aangepast wordt op de website (als daar functionaliteit voor is) dat je deze op twee plaatsen moet gaan bijhouden of in ieder geval elke keer zal moeten updaten in de sessie als hier iets op de website iets in wordt veranderd wat onwijs onpraktisch is...
Gewijzigd op 15/11/2018 00:26:38 door Thomas van den Heuvel
 
Hans Zijlstra

Hans Zijlstra

15/11/2018 00:47:22
Anchor link
- Ariën - op 14/11/2018 19:54:51:
Hoe een query werkt....

In $query zit enkel de vraag die je aan MySQL wilt stellen:
"Kan je in tabel 'php_users_login' het veld 'gestemd' aanpassen door de waardes te verhogen met 1 waarbij het veld 'id' gelijk is aan...(waarde van 'id' index in je sessie die (hopelijk) eerder bekend gemaakt is in je code)

Met mysql(i)_query() vraag je dus of of die vraag gesteld kan worden. Hierop krijg je terug dat er antwoord kan worden gegeven (zie volgende stap), of dat het niet kan waarbij je moet doorvragen met mysql(i)_error().

En met mysql(i)_fetch_assoc / -array vraag je dus wat de antwoorden zijn, als je in de vorige stap die bevestiging kreeg.


wat ik vreemd vind is dat dit wel werkt met aantal pogingen incrementen maar niet met gestemd zelfs al gebruik ik de fetch?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php

$error
= '';
  if(isset($_POST['stem'])){
    echo $_POST['kandidaat'];
    $sql = "SELECT * FROM ".$SETTINGS["USERS"]." WHERE `email` = '".mysql_real_escape_string($_POST['email'])."' AND `password` = '".mysql_real_escape_string($_POST['password'])."'";
    $sql_result = mysql_query ($sql, $connection ) or die ('request "Could not execute SQL query" '.$sql);
    $user = mysql_fetch_assoc($sql_result);
    if(!empty($user)){
      $_SESSION['user_info'] = $user;
      $query = " UPDATE ".$SETTINGS["USERS"]." SET gestemd = gestemd+1 WHERE id=".$user['id'];
      //$_SESSION['user_info'] = $user;
      //$query = " UPDATE ".$SETTINGS["USERS"]." SET gestemd = gestemd+1 WHERE id=".$_SESSION['id'];
      //$query = " UPDATE ".$SETTINGS["USERS"]." SET gestemd = gestemd+1";
      //$query = " UPDATE ".$SETTINGS["kandidaat"]." SET aantal = aantal+1";
      //$query = " UPDATE php_users_login SET gestemd = gestemd+1 WHERE id='{$_SESSION['id']}'";
      //$query = "UPDATE {$SETTINGS["USERS"]} SET gestemd = gestemd+1 WHERE id={$_SESSION['id']}";

      mysql_query ($query, $connection ) or die ('request "Could not execute SQL query" '.$query . ': ' . mysql_error());
      
      
    }
  }


?>


deze werkt niet terwijl deze op de index pagina wel werkt?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
if(isset($_POST['is_login'])){
        $sql = "SELECT * FROM ".$SETTINGS["USERS"]." WHERE `email` = '".mysql_real_escape_string($_POST['email'])."' AND `password` = '".mysql_real_escape_string($_POST['password'])."'";
        $sql_result = mysql_query ($sql, $connection ) or die ('request "Could not execute SQL query" '.$sql);
        $user = mysql_fetch_assoc($sql_result);
        if(!empty($user)){
            $_SESSION['user_info'] = $user;
            $query = " UPDATE ".$SETTINGS["USERS"]." SET last_login = NOW(), pogingen = pogingen+1 WHERE id=".$user['id'];
            //$query = " UPDATE ".$SETTINGS["USERS"]." SET pogingen = pogingen+1 WHERE id=".$user['id'];
            mysql_query ($query, $connection ) or die ('request "Could not execute SQL query" '.$query);
            header("Location: stemmen.php");
        }
        else{
            $error = 'Wrong email or password.';
        }
    }
    
    if(isset($_GET['ac']) && $_GET['ac'] == 'logout'){
        $_SESSION['user_info'] = null;
        unset($_SESSION['user_info']);
    }
?>










Toevoeging op 15/11/2018 01:25:49:

Ben van Velzen op 14/11/2018 21:37:10:
10 tegen 1 dat $_SESSION['id'] leeg is. Dat zou in dit geval nog steeds een werkende query opleveren als MySQL niet op strict mode staat (en dat is ongetwijfeld niet het geval).


ik deed een echo $_SESSION['id'] maar kreeg geen respons.

heb de query veranderd
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$query = " UPDATE ".$SETTINGS["USERS"]." SET gestemd = gestemd+1 WHERE id={$_SESSION['user_info']['id']}";
maar nog steeds geen respons

haal ik where eraf:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$query = " UPDATE ".$SETTINGS["USERS"]." SET gestemd = gestemd+1";
worden beide users incremented
Gewijzigd op 15/11/2018 00:48:24 door Hans Zijlstra
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

15/11/2018 02:03:24
Anchor link
Doe dan eens een print_r($_SESSION); vlak voor je de query opstelt. Kijk wat daar in staat.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

15/11/2018 02:24:08
Anchor link
Ter inspiratie.

SQL
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
CREATE TABLE poll_polls (
    pol_id INT UNSIGNED NOT NULL AUTO_INCREMENT PRIMARY KEY,
    pol_active BOOL NOT NULL DEFAULT 0,
    pol_name VARCHAR(255) NOT NULL,
    pol_description TEXT NOT NULL
) ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=utf8;

CREATE TABLE poll_options (
    pop_id INT UNSIGNED NOT NULL AUTO_INCREMENT PRIMARY KEY,
    pop_poll_id INT UNSIGNED NOT NULL,
    pop_description VARCHAR(255) NOT NULL,
    pop_order INT UNSIGNED NOT NULL
) ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=utf8;

ALTER TABLE poll_options ADD FOREIGN KEY (pop_poll_id) REFERENCES poll_polls (pol_id) ON DELETE CASCADE;

CREATE TABLE poll_votes (
    pvo_poll_id INT UNSIGNED NOT NULL,
    pvo_option_id INT UNSIGNED NOT NULL
) ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=utf8;

ALTER TABLE poll_votes ADD FOREIGN KEY (pvo_poll_id) REFERENCES poll_polls (pol_id) ON DELETE CASCADE;
ALTER TABLE poll_votes ADD FOREIGN KEY (pvo_option_id) REFERENCES poll_options (pop_id) ON DELETE CASCADE;

CREATE TABLE poll_participants (
    ppa_id INT UNSIGNED NOT NULL AUTO_INCREMENT PRIMARY KEY,
    ppa_poll_id INT UNSIGNED NOT NULL,
    ppa_email VARCHAR(255) NOT NULL,
    ppa_token VARCHAR(255) NOT NULL,
    ppa_voted BOOL NOT NULL DEFAULT 0
) ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=utf8;

ALTER TABLE poll_participants ADD FOREIGN KEY (ppa_poll_id) REFERENCES poll_polls (pol_id) ON DELETE CASCADE;


test data
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
insert into poll_polls (pol_active, pol_name, pol_description) values (1, 'Test poll', 'This is a test poll. To be able to cast votes you need to create records in the poll_participants table with generated tokens and then distribute these amongst the participants.');
insert into poll_options (pop_poll_id, pop_description, pop_order) values (1, 'the first option', 1), (1, 'the second', 2), (1, 'and the third', 3);
insert into poll_participants (ppa_poll_id, ppa_email, ppa_token, ppa_voted) values
(1, '[email protected]', '46108d84a11db44b2a95190a2d0dba1570a7321b', 0),
(1, '[email protected]', '60671281ffcb0bf0e6493fed8c2a12965e84610c', 0),
(1, '[email protected]', '07ad975599881d2f61b7b55a290772983f444a0a', 0);

insert into poll_polls (pol_active, pol_name, pol_description) values (1, 'Another test poll', 'This is another test poll.');
insert into poll_options (pop_poll_id, pop_description, pop_order) values (2, 'apples', 1), (2, 'oranges', 2);
insert into poll_participants (ppa_poll_id, ppa_email, ppa_token, ppa_voted) values
(2, '[email protected]', '400f2f57f30c7eb18ddf770d7644d403cfe94748', 0),
(2, '[email protected]', '0c27e4a6598c8b870c3d88aa37e8e2e6ebb9e538', 0);


/pagetype/poll.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
222
223
224
225
226
227
228
229
230
231
232
233
234
235
236
237
238
239
240
241
242
243
244
245
246
247
248
249
250
251
252
253
254
255
256
257
258
259
260
261
262
263
264
265
266
267
268
269
270
271
272
273
274
275
276
277
278
279
280
281
282
283
284
285
286
287
288
289
290
291
292
293
294
295
296
297
298
299
300
301
302
303
304
305
306
307
308
309
310
311
312
313
314
315
316
317
318
319
320
321
<?php
require_once './pagetype.php';

class Pagetype_Poll extends Pagetype
{
    protected function init() {
        // define the actions that do not produce output
        if (in_array($this->action, array(
            'voteProcess',
        ))) {

            $this->hasOutput = false;
        }
    }


    protected function actionDefault() {
        $this->title = 'Poll overview';

        ?>
<div class="wrapper">
            <h1>Poll overview</h1><?php
            $res
= $this->db->query(
                'SELECT pol_id AS id, pol_name AS name, pol_description AS description
                FROM poll_polls
                WHERE pol_active = 1
                ORDER BY pol_id DESC'

            );
            if ($res->num_rows > 0) {
                while ($pollData = $res->fetch_object()) {
                    ?>
<h2><?php echo $this->escape($pollData->name); ?></h2>
                    <p><?php echo $this->escape($pollData->description); ?></p>
                    <p><a href="?action=show&amp;poll=<?php echo $this->escape($pollData->id); ?>">&gt; show details</a><?php
                }
            }
else {
                ?>
<p>There currently are no active polls.</p><?php
            }
            $res->free();
        ?>
</div><?php
    } // actionDefault

    protected function actionShow() {
        if (isset($_GET['poll']) && Helper::isIndex($_GET['poll'])) {
            $pollId = $_GET['poll'];
        }
else {
            throw new Exception('Poll.show: required poll id not found or not valid');
        }


        $this->title = 'Poll details';

        ?>
<div class="wrapper">
            <h1>Poll details</h1><?php

            // get all the poll data
            $res = $this->db->query(
                "SELECT pol_active AS active, pol_name AS name, pol_description AS description
                FROM poll_polls
                WHERE pol_id = '"
.$this->db->real_escape_string($pollId)."'"
            );
            if ($res->num_rows == 1) {
                $pollData = $res->fetch_object();
                if ($pollData->active == 1) {
                    ?>
<h2><?php echo $this->escape($pollData->name); ?></h2>
                    <p><?php echo $this->escape($pollData->description); ?></p><?php

                    // vote data
                    ?>
<h2>Votes</h2><?php
                    $res2
= $this->db->query(
                        "SELECT pop_description AS description, COUNT(pvo_option_id) AS votes
                        FROM poll_options
                        LEFT JOIN poll_votes ON (pvo_option_id = pop_id)
                        WHERE pop_poll_id = '"
.$this->db->real_escape_string($pollId)."'
                        GROUP BY pop_id
                        ORDER BY pop_order"

                    );
                    ?>
<table border="1">
                        <thead>
                            <tr>
                                <th>option</th>
                                <th>votes</th>
                            </tr>
                        </thead>
                        <tbody><?php
                            while ($optionData = $res2->fetch_object()) {
                                ?>
<tr>
                                    <td><?php echo $this->escape($optionData->description); ?></td>
                                    <td align="right"><?php echo $this->escape($optionData->votes); ?></td>
                                </tr><?php
                            }
                        ?>
</tbody>
                    </table>
                    <p>If you have received a voting token, copypaste it here to cast a vote:</p>
                    <form action="<?php echo $this->escape($_SERVER['SCRIPT_NAME']) ?>" method="get" accept-charset="UTF-8">
                        <input type="hidden" name="action" value="vote">
                        <input type="hidden" name="poll" value="<?php echo $this->escape($pollId); ?>">
                        <input type="text" name="token" size="50" autocomplete="off"> <button type="submit">to the voting page</button>
                    </form><?php
                } else {
                    // inactive poll
                    ?>
<h2>Poll inactive</h2>
                    <p>The poll you are trying to look up is no longer active.</p><?php
                }
            }
else {
                // non existing poll
                ?>
<h2>Poll not found</h2>
                <p>The poll you are trying to look up does not exist (anymore).</p><?php
            }
            $res->free();
            ?>
<p><a href="<?php echo $this->escape($_SERVER['SCRIPT_NAME']) ?>">&lt; back to overview</a></p>
        </div><?php
    } // actionShow

    protected function actionVote() {
        // this action requires at least a valid (correctly formatted) poll id
        if (isset($_GET['poll']) && Helper::isIndex($_GET['poll'])) {
            $pollId = $_GET['poll'];
        }
else {
            throw new Exception('Poll.vote: required id not found or not valid');
        }


        // check token - later on you could enforce more strict checking, for example with a function like Helper::checkToken($token)
        $votingToken = false;
        if (isset($_GET['token'])) {
            $votingToken = $_GET['token'];
        }


        $this->title = 'Poll vote';

        ?>
<div class="wrapper">
            <h1>Poll vote</h1><?php
            if (isset($_GET['errors'])) {
                ?>
<div class="error">Something went wrong. Please review and resubmit your data.</div><?php
            }

            // check if poll exists
            $res = $this->db->query(
                "SELECT pol_active AS active, pol_name AS name, pol_description AS description
                FROM poll_polls
                WHERE pol_id = '"
.$this->db->real_escape_string($pollId)."'"
            );
            if ($res->num_rows == 1) {
                $pollData = $res->fetch_object();
                if ($pollData->active == 1) {
                    // check if token is valid
                    $res2 = $this->db->query(
                        "SELECT ppa_id AS id, ppa_voted AS voted
                        FROM poll_participants
                        WHERE ppa_poll_id = '"
.$this->db->real_escape_string($pollId)."'
                        AND ppa_token = '"
.$this->db->real_escape_string($votingToken)."'"
                    );

                    if ($res2->num_rows == 1) {
                        $tokenData = $res2->fetch_object();
                        if ($tokenData->voted == 1) {
                            ?>
<h2>Invalid token</h2>
                            <p>The token you supplied has already been used for voting.</p><?php
                        } else {
                            // we finally made it to the part where you can actually vote - whee~
                            $res3 = $this->db->query(
                                "SELECT pop_id AS id, pop_description AS description
                                FROM poll_options
                                WHERE pop_poll_id = '"
.$this->db->real_escape_string($pollId)."'
                                ORDER BY pop_order"

                            );
                            ?>
<h2><?php echo $this->escape($pollData->name); ?></h2>
                            <p><?php echo $this->escape($pollData->description); ?></p>
                            <p>Submit your vote with the form below:</p>
                            <form action="<?php echo $this->escape($_SERVER['SCRIPT_NAME']); ?>?action=voteProcess" method="POST" onsubmit="return confirm('Since this is an anonymous vote, this vote cannot be undone.\nAre you sure?');">
                                <input type="hidden" name="poll" value="<?php echo $this->escape($pollId); ?>">
                                <input type="hidden" name="token" value="<?php echo $this->escape($votingToken); ?>">
                                <table border="1">
                                    <tbody><?php
                                        while ($optionData = $res3->fetch_object()) {
                                            $fieldId = 'vote_'.$optionData->id;
                                            ?>
<tr>
                                                <td>
                                                    <input type="radio" name="vote" id="<?php echo $this->escape($fieldId); ?>" value="<?php echo $this->escape($optionData->id); ?>">
                                                    <label for="<?php echo $this->escape($fieldId); ?>" style="padding-right: 50px;"><?php echo $this->escape($optionData->description); ?></label>
                                                </td>
                                            </tr><?php
                                        }
                                    ?>
</tbody>
                                </table>
                                <p><button type="submit">Cast vote</button></p>
                            </form><?php
                            $res3
->free();
                        }
                    }
else {
                        // invalid token
                        ?>
<h2>Invalid token</h2>
                        <p>The token you supplied is not valid.</p><?php
                    }
                    $res2->free();
                }
else {
                    // inactive poll
                    ?>
<h2>Poll inactive</h2>
                    <p>The poll you are trying to look up is no longer active.</p><?php
                }
            }

            $res->free();
            ?>
<p>
                <a href="<?php echo $this->escape($_SERVER['SCRIPT_NAME']) ?>?action=show&amp;poll=<?php echo $this->escape($pollId); ?>">&lt; back to poll</a><br>
                <a href="<?php echo $this->escape($_SERVER['SCRIPT_NAME']) ?>">&lt; back to overview</a>
            </p>
        </div><?php
    } // actionVote

    protected function actionVoteProcess() {
        if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
            // Helper::dump($_POST);
            // exit;

            // some checks

            if (isset($_POST['poll']) && Helper::isIndex($_POST['poll'])) {
                $pollId = $_POST['poll'];
            }
else {
                throw new Exception('Poll.voteProcess: missing poll id');
            }

            if (isset($_POST['token'])) {
                $votingToken = $_POST['token'];
            }
else {
                throw new Exception('Poll.voteProcess: missing token');
            }

            if (isset($_POST['vote']) && Helper::isIndex($_POST['vote'])) {
                $voteId = $_POST['vote'];
            }
else {
                // oh dear, someone forgot to vote - if we got this far, just send them back to the form...
                $this->redirect($_SERVER['SCRIPT_NAME'].'?action=vote&poll='.$pollId.'&token='.$votingToken.'&errors=1');
            }


            // now we need to do some final checks during which nothing may be modified
            // this is why we need transactions: to guarantee that all these checks are performed as one atomic (undivisible) operation

            $this->db->autocommit(false); // effectively starts a transaction
                // first check if the poll is active

                $res = $this->db->query(
                    "SELECT pol_id
                    FROM poll_polls
                    WHERE pol_id = '"
.$this->db->real_escape_string($pollId)."'
                    AND pol_active = 1
                    FOR UPDATE"

                );
                if ($res->num_rows == 1) {
                    // next check if the token is active
                    $res2 = $this->db->query(
                        "SELECT ppa_id
                        FROM poll_participants
                        WHERE ppa_poll_id = '"
.$this->db->real_escape_string($pollId)."'
                        AND ppa_token = '"
.$this->db->real_escape_string($votingToken)."'
                        AND ppa_voted = 0
                        FOR UPDATE"

                    );
                    if ($res2->num_rows == 1) {
                        // finally check if the vote was valid
                        $res3 = $this->db->query(
                            "SELECT pop_id
                            FROM poll_options
                            WHERE pop_id = '"
.$this->db->real_escape_string($voteId)."'
                            AND pop_poll_id = '"
.$this->db->real_escape_string($pollId)."'
                            FOR UPDATE"

                        );
                        if ($res3->num_rows == 1) {
                            // the stars align - cast the vote and update the participants table
                            $this->db->query(
                                "INSERT INTO poll_votes (
                                    pvo_poll_id,
                                    pvo_option_id
                                ) VALUES (
                                    '"
.$this->db->real_escape_string($pollId)."',
                                    '"
.$this->db->real_escape_string($voteId)."'
                                )"

                            );
                            $this->db->query(
                                "UPDATE poll_participants
                                SET ppa_voted = 1
                                WHERE ppa_poll_id = '"
.$this->db->real_escape_string($pollId)."'
                                AND ppa_token = '"
.$this->db->real_escape_string($votingToken)."'"
                            );
                        }
else {
                            // invalid vote - we are done
                            $this->db->rollback();
                            throw new Exception('Poll.voteProcess: invalid option');
                        }
                    }
else {
                        // not an active token - we are done
                        $this->db->rollback();
                        throw new Exception('Poll.voteProcess: inactive or invalid token');
                    }
                }
else {
                    // not an active poll - we are done
                    $this->db->rollback();
                    throw new Exception('Poll.voteProcess: inactive poll');
                }

            $this->db->autocommit(true); // commit transaction
            $this->redirect($_SERVER['SCRIPT_NAME'].'?action=voteComplete&poll='.$pollId);
        }
    }
// actionVoteProcess

    protected function actionVoteComplete() {
        $pollId = false;
        if (isset($_GET['poll']) && Helper::isIndex($_GET['poll'])) {
            $pollId = $_GET['poll'];
        }


        $this->title = 'Vote cast!';

        ?>
<div class="wrapper">
            <h1>Vote cast!</h1>
            <p>Your vote has been successfully cast.</p>
            <p>
                <a href="<?php echo $this->escape($_SERVER['SCRIPT_NAME']) ?>?action=show&amp;poll=<?php echo $this->escape($pollId); ?>">&lt; back to poll</a><br>
                <a href="<?php echo $this->escape($_SERVER['SCRIPT_NAME']) ?>">&lt; back to overview</a>
            </p>
        </div><?php
    } // actionVoteComplete

    protected function actionGenerateTokens() {
        ?>
<pre><?php
            for ($i=0; $i < 10; $i++) {
                echo Helper::getRandomToken()."\n";
            }

        ?>
</pre><?php
    } // actionGenerateTokens
} // Pagetype_Poll
?>


/debug.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
$development
= true; // true for development, false for production

if ($development) {
    // write errors directly to output
    error_reporting(E_ALL);
    ini_set('display_startup_errors', true);
    ini_set('display_errors', 'stdout');
    // log_errors: whatever is default
    // error_log: whatever is default

} else {
    // write errors to separate logfile
    error_reporting(E_ALL);
    ini_set('display_startup_errors', false);
    ini_set('display_errors', false);
    ini_set('log_errors', true);
    ini_set('error_log', '/absolute/path/to/poll.log');
}

?>


/helper.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php
class Helper
{
    public static function escape($in) {
        return htmlspecialchars($in, ENT_QUOTES, 'UTF-8');
    }


    public static function dump($in) {
        if (is_array($in)) {
            $in = print_r($in, true);
        }

        echo '<pre>'.self::escape($in).'</pre>';
    }


    public static function isIndex($in) {
        return preg_match('#^[1-9][0-9]*$#', $in) == 1;
    }


    public static function getRandomToken() {
        if (function_exists('openssl_random_pseudo_bytes')) {
            return bin2hex(openssl_random_pseudo_bytes(20, $strong));
        }
else {
            return sha1(uniqid(mt_rand(), true));
        }
    }
}

?>


/index.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
require_once './debug.php';
require_once './helper.php';
require_once './pagetype/poll.php';

try {
    $poll = new Pagetype_Poll();
    $poll->execute();
}
catch (Exception $e) {
    echo 'Exception: '.$e->getMessage();
    // echo '<br><pre>'.$e->getTraceAsString().'</pre>'; // extra info
}
?>


/pagetype.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
<?php
abstract class PageType
{
    protected $action;
    protected $hasOutput;
    protected $title;
    protected $db;

    public function __construct() {
        $this->action = 'default';
        if (isset($_GET['action']) && method_exists($this, 'action'.$_GET['action'])) {
            $this->action = $_GET['action'];
        }

        $this->hasOutput = true;
        $this->title = '';
        $this->db = new mysqli('127.0.0.1', 'test', 'test', 'test');
        $this->db->set_charset('utf8');
    }


    protected function init() {}

    public function execute() {
        $this->init();
        $action = 'action'.$this->action;

        if ($this->hasOutput) {
            ob_start();
                $this->$action();
            $contents = ob_get_clean();

            $this->__printHeader();
                echo $contents;
            $this->__printFooter();
        }
else {
            $this->$action();
        }
    }


    abstract protected function actionDefault();

    protected function __printHeader() {
?>
<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
<meta charset="UTF-8">
<title><?php echo $this->escape($this->title); ?></title>
<style type="text/css">
div.wrapper     { font-family: sans-serif; }
div.error       { width: 500px; background-color: #ffcccc; padding: 10px; margin: 10px 0px; text-align: center; }
</style>
</head><?php
    }

    protected function __printFooter() {
?>
<body>
</body>
</html><?php
    }

    // shorthand
    protected function escape($in) {
        return Helper::escape($in);
    }


    public function redirect($link) {
        header($_SERVER['SERVER_PROTOCOL'].' 303 See Other');
        header('Location: '.$link);
        exit;
    }
}

?>

Uiteraard even de database credentials in /pagetype.php aanpassen, alsmede het pad naar je logfile in /debug.php.
Gewijzigd op 15/11/2018 16:58:42 door Thomas van den Heuvel
 
Hans Zijlstra

Hans Zijlstra

15/11/2018 16:39:27
Anchor link
Ben van Velzen op 15/11/2018 02:03:24:
Doe dan eens een print_r($_SESSION); vlak voor je de query opstelt. Kijk wat daar in staat.


Ben,

dit was de uitkomst van de print_r$_SESSION);

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Array ( [user_info] => Array ( [id] => 1 [email] => [email protected] [password] => pass [name] => Demo 1 [phone] => +0123456789 [content] => text content for Demo1 user. [last_login] => 2018-11-15 01:11:46 [pogingen] => 22 [gestemd] => 0 ) )


Toevoeging op 15/11/2018 16:43:16:

Thomas, bedankt voor de inspiratie.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

15/11/2018 16:53:08
Anchor link
En om mijzelf dan maar te quoten :).
Thomas van den Heuvel op 15/11/2018 00:26:27:
Het user id staat waarschijnlijk in $_SESSION['user_info']['id'], niet in $_SESSION['id'].
 
Hans Zijlstra

Hans Zijlstra

15/11/2018 16:59:08
Anchor link
Thomas, ik had deze info gisteren om 18.56 ook al gepost. Helaas heb je dat toen niet gezien. Ik ben echter na jou opmerking verder gegaan met de user_info en ben net tot de volgende query gekomen waarmee het werkt.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$query = " UPDATE ".$SETTINGS["USERS"]." SET gestemd = gestemd+1 WHERE id={$_SESSION['user_info']['id']}";


nu alleen de $POST['kandidaat'] met 1 verhogen.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

15/11/2018 17:13:44
Anchor link
Het hele idee van SQL-code eerst in een variabele stoppen ($query) in plaats van deze rechtstreeks voeren aan mysql(i)_query() is bedoeld om te kunnen zien welke query er uiteindelijk wordt uitgevoerd. Maak hier gebruik van (door $query weer te geven op je scherm) en controleer of alles in de goede vorm richting database gaat.

Tevens, ook zoals al eerder aangehaald, als het de bedoeling is dat er twéé (of X) queries daadwerkelijk worden uitgevoerd dan zullen er ook evenveel (X) aanroepen van mysql(i)_query() moeten zijn. Zoals gezegd, $query is simpelweg een "string" (een lap tekst). Deze doét verder niets van zichzelf.
 
Hans Zijlstra

Hans Zijlstra

15/11/2018 17:17:26
Anchor link
Thomas,

er zullen twee query's uitgevoerd moeten worden als de stemknop wordt ingedrukt. maar omdat jullie schreven dat als er twee query's achter elkaar komen alleen de laatste wordt uitgevoerd.

of heb ik dit verkeerd begrepen?
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

15/11/2018 17:40:20
Anchor link
Toch alleen als je maar 1x een aanroep van mysql(i)_query() doet...

Misschien wordt het op de volgende manier duidelijker:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$sql
= 'xxx'; // <-- hier wordt een waarde toegekend aan de variabele $sql
mysql_query($sql); // <-- hier wordt een SQL-query - die in $sql is gedefinieerd - uitgevoerd
$sql = 'yyy'; // <-- hier overschrijf je de inhoud van $sql met een andere waarde
mysql_query($sql); // <-- hier wordt een tweede query uitgevoerd met de nieuwe waarde van $sql
?>


Niets weerhoudt je er trouwens ook van om simpelweg het volgende te doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
mysql_query('xxx');
mysql_query('yyy');
?>

Beide codefragmenten hebben hetzelfde effect.
Gewijzigd op 15/11/2018 17:42:17 door Thomas van den Heuvel
 
Hans Zijlstra

Hans Zijlstra

15/11/2018 17:46:03
Anchor link
ow ok, dat had ik niet zo begrepen.

ik was al bezig met een query

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$query = " UPDATE ".$SETTINGS["USERS"].", ".$SETTINGS["kandidaat"]." SET gestemd = gestemd+1, aantal = aantal+1 WHERE id={$_SESSION['user_info']['id']} AND kandidaten={$_POST['kandidaat']}";


alleen krijg ik weer een error

heinArray ( [kandidaat] => hein [stem] => stem ) request "Could not execute SQL query" UPDATE php_users_login, kandidaten SET gestemd = gestemd+1, aantal = aantal+1 WHERE id=2 AND kandidaten=hein: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'de Jong' at line 1

ik zal jouw manier eens proberen.
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

15/11/2018 17:52:59
Anchor link
Je mist quotes om je waarden. Ongetwijfeld dus ook escaping. Alle waarden vereisen quotes EN escaping om het veilig te houden.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

15/11/2018 17:54:09
Anchor link
>> ik zal jouw manier eens proberen.

Dat heeft er niks mee te maken. De fout zit in het gebruik van de aanhalingstekens. Is het niet slim om eerst eens wat basis-beginselen van het programmeren te leren?
 
Hans Zijlstra

Hans Zijlstra

15/11/2018 18:03:08
Anchor link
Hallo Ozzie,

dat is wel slim.

maar omdat ik exact dezelfde quoting gebruik bij beide queries en toch een fout krijg vraag ik mij af of het niet met Array ( [kandidaat] => hein [stem] => stem ) met stem te maken hebben?

heb nu bijna alle variaties quoting wel gehad maar de foutmelding blijft :-(
Gewijzigd op 15/11/2018 18:03:50 door Hans Zijlstra
 

Pagina: « vorige 1 2 3 4 5 6 volgende »

 

Dit topic is gesloten.



Overzicht

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.