StickyFooter -- Verticale scrollbar bij Chrome, Opera & Safari

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jur Joosten

Jur Joosten

16/07/2011 19:14:43
Quote Anchor link
Hey allemaal!

Ik ben een bezig met een stabiele basis te maken voor toekomstige websites. Waar o.a. een StickyFooter in verwerkt zit.

Helaas krijg ik bij Chrome, Opera & Safari een scrollbalk voor ±15 pixels.

Aangezien ik redelijk perfectionistisch ingesteld ben wil ik deze kreukel er even uitstrijken.. Maar helaas zie ik de oorzaak van deze scrollbalk over het hoofd.

De desbetreffende pagina is te vinden op http://www.exonero.nl

Ik hoop dat jullie er even willen naar kijken en misschien de oorzaak van m'n probleem terug vinden.

Thanks in advance!
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 10:21:05
 
Tele text

Tele text

16/07/2011 19:15:43
Quote Anchor link
Ik krijg bij firefox geen scrollbar hoor. Als ik de pagina groter of kleiner maar blijft de footer even groot en komt er geen scrollbar.
Gewijzigd op 16/07/2011 19:15:56 door Tele text
 
Jur Joosten

Jur Joosten

16/07/2011 19:16:41
Quote Anchor link
Nee, Firefox staat ook niet in de lijst :P IE & Firefox werken prima idd..
 
Victor -

Victor -

16/07/2011 21:04:34
Quote Anchor link
gewoon min-height op 99% doen, of met javascript, zo heb ik het opgelost.
 
Marc Hagen

Marc Hagen

16/07/2011 21:50:54
Quote Anchor link
ik heb hier een mooi java / jquery script voor.
Ooit gevonden op het internet :D
Zover ik weet werkt het bijna op alle browsers

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<script language="javascript" type="text/javascript">
$(document).ready(function() {
    positionFooter();
    $(window).scroll(positionFooter).resize(positionFooter);

    function positionFooter() {
        var docHeight = $(document.body).height() - $("#sticky-footer-push").height();
        if(docHeight < $(window).height()){
            var diff = $(window).height() - docHeight;
            if (!$("#sticky-footer-push").length > 0) {
                $("#footer").before("<div id='sticky-footer-push'></div>");
            }
            $("#sticky-footer-push").height(diff);
        }
    }
});
</script>
Gewijzigd op 16/07/2011 21:51:30 door Marc Hagen
 
Jur Joosten

Jur Joosten

19/07/2011 11:15:50
Quote Anchor link
Goedemiddag!

Zoals ik al zei ben ik nog al een perfectionist en wil alles 100% valid en ik vind min-height: 99%; toch een beetje messy/dirty.

Gelukkig ben ik er wel achter wat het probleem was. Namelijk de UL in m'n navigatie. Was simpel weg te verhelpen door midden van een float: left; en/of fixed width en height op m'n sidebar div.

Overigens is de site nu (voor de geïnteresseerden) te vinden op http://test.exonero.nl

thanx anyway!
Gewijzigd op 19/07/2011 11:16:54 door Jur Joosten
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

19/07/2011 11:29:58
Quote Anchor link
ik heb nog steeds een scrollbar hoor
 
Jur Joosten

Jur Joosten

19/07/2011 11:31:16
Quote Anchor link
Klopt, heb hem nu in m'n localhost bewerkt. nog niet geupload ;) Speel zelf maar eens met de CSS. (>firebug 4chrome?<)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.