Stoeien met date()

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

J C

J C

08/02/2016 00:20:48
Quote Anchor link
Stel ik heb een datum en wil daar handmatig een tijd aan toevoegen is dit dan toegestaan?

$evenement['inschrijfdatum'] = 2016-02-12

$maxinschrijfdatum = date("Y-m-d 16:00", strtotime($evenement['inschrijfdatum']));

En kan ik er dan ook nog mee aan de slag?

Zoals
if($maxinschrijfdatum) <= now() )
{
}else{
}
of zoiets:

$maxinschrijfdatum = date_add($evenement['inschrijfdatum'],date_interval_create_from_date_string("16 hours"));



of zijn er betere manieren om hier mee te werken.
Gewijzigd op 08/02/2016 00:29:45 door J C
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 17:52:56
 
Eschwin Moerkerken

Eschwin Moerkerken

08/02/2016 00:47:12
Quote Anchor link
Ja dat kan, je kan gewoon van de datum een string maken en hier een andere string met tijd eraan vast plakken. Deze haal je vervolgens door de date([format], [timestamp]) heen met de strtotime functie. Dus op de volgende manier:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
$datum
= '2016-02-12';
$tijd = '00:45';
$date_string = $datum . ' ' . $tijd;

// converteer je string naar een timestamp, dit kan eventueel ook in de date functie maar ik heb het hier even apart van elkaar laten zien.
$timestamp = strtotime($date_string);

// maak nu van je timestamp weer een datum.
$date_format = date('d-m-Y H:i:s', $timestamp);

if ($date_format <= date())
{

// voer hier je code uit
}
?>


Ik heb dit niet getest maar dit is volgens mij wel dè manier. Succes in ieder geval :)
Gewijzigd op 08/02/2016 00:48:30 door Eschwin Moerkerken
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

08/02/2016 12:29:07
Quote Anchor link
Het lijkt erop dat TS gegevens uit de database met PHP aan het filteren is.
Dit gaat ook in met SQL, en SQL is daar beter geschikt voor dan PHP.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
SELECT
    titel
FROM
    evenementen
WHERE
    inschrijfdatum >= IF(CURRENT_TIME <= '16:00:00', CURRENT_DATE, CURRENT_DATE + INTERVAL 1 DAY)
 
Mc music

mc music

08/02/2016 22:14:35
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT TIMESTAMPADD(SECOND,86400,tijd uit de databank) AS eendagmeer,* FROM evenementen

86400 seconden is 24 uur.

Meer info te vinden op http://www.tutorialspoint.com/sql/sql-date-functions.htm
Gewijzigd op 09/02/2016 00:11:36 door mc music
 
Ivo P

Ivo P

09/02/2016 12:58:29
Quote Anchor link
maar minstens 2 dagen per jaar bestaan niet uit 24 uur / 86400 seconden.

En waarom zou je tijden middels aantallen seconden willen aanpassen:

datum + INTERVAL 1 DAY

is toch veel eenvoudiger?
 
Mc music

mc music

09/02/2016 17:25:30
Quote Anchor link
Correct,

Ik was met een countdowntimer bezig en dan gebruik je in mijn geval seconden.
Je kan inderdaad de MSQL functie DATE_ADD() gebruiken en dan is het eenvoudiger.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT DATE_ADD(datum uit databank, INTERVAL 1 DAY); AS eendagmeer,* FROM evenementen


http://www.tutorialspoint.com/sql/sql-date-functions.htm#function_adddate
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.