stoppen van een script

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jeroen

Jeroen

21/11/2006 23:13:00
Quote Anchor link
ok ik heb een vraag,
ik heb een beveiliging in mijn script zitten dat alleen users met een bepaalde gebruikers name kunnen inlogen op de admin page van mijn site,
nou is het geval, als ze gebanned zijn wil ik dat de rest van de pagina niet laat, maar ik wil dit ook niet in een echo zetten ik heb nu dit

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
<?
    include('db/db.inc');
    
    $ip = GetHostByName($REMOTE_ADDR);
    
    $result = mysql_query("SELECT * FROM hack");
    $com = mysql_fetch_assoc($result);
    
    if($com['ip'] == $ip)
        {

            echo 'You Are Banned From This Server IP: '.$ip;
        }

    else
    {
     session_start();
}
?>

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">
<html>
<head>
<title>Untitled Document</title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">
<style type="text/css">
<!--
body,td,th {
    color: #00FF00;
}
body {
    background-color: #000000;
}
.style5 {font-size: 36px}
-->
</style></head>

<body>


hoe kan ik er voor zorgen dat als hij constateerd dat je gebanned ben dat hij dan de rest van de pagina niet laad?
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 19:38:58
 
Lasse

Lasse

21/11/2006 23:15:00
Quote Anchor link
die() of exit()
 
Eris -

Eris -

21/11/2006 23:17:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
    include('db/db.inc');
    
    $ip = GetHostByName($REMOTE_ADDR);
    
    $result = mysql_query("SELECT * FROM hack");
    $com = mysql_fetch_assoc($result);
    
    if($com['ip'] == $ip)
        {
            echo 'You Are Banned From This Server IP: '.$ip;
            die();
        }
 
Stefan van Iwaarden

Stefan van Iwaarden

21/11/2006 23:18:00
Quote Anchor link
dit
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
if($com['ip'] == $ip)
{

    echo 'You Are Banned From This Server IP: '.$ip;
}

else
{
    //pagina die weergegeven moet worden als hij niet gebanned is.
}
?>


of inderdaad met die() of exit() na de melding en binnen de if.
 
Jeroen

Jeroen

21/11/2006 23:18:00
Quote Anchor link
ok toch exit, ik dagt nml dat deze alleen bij headers werdt gebruikt :P, \
maarjah dat krijg je als je php pas mee begonnen ben :P

EDIT:

thanks anyway dudes!!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jeroen
 
Frank -

Frank -

21/11/2006 23:26:00
Quote Anchor link
die() en exit() gebruik je niet om een script bot af te kappen wanneer een user op de verkeerde pagina is. Stuur hem door naar een alternatieve pagina en toon daar evt. een foutmelding.

In een net script, eindigt de bezoeker altijd op een fraaie pagina. Al dan niet met een foutmelding.
 
CrawlBackwards

CrawlBackwards

21/11/2006 23:39:00
Quote Anchor link
aanvulling op frank:
je moet altijd aan de gebruiker laten zien wat voor geweldige scripter/programmeur/designer je bent door te zorgen dat je een veilige goed uitziende site laat zien en niet meer en minder dan dat zonder uitzonderingen..
tenmisnte.. als je nog een beetje mee wil gaan in de webdesign wereld..

en om jezelf gezeik te besparen is het altijd handig om de gebruiker wel een error te laten zien zodat die weet wat er aan de hand is. dan krijg je minder mailtjes van "waarom doet jullie site het niet" en dat soort onzin..


edit: vergeet niet ook te blocken op userid oid en email adres..
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door CrawlBackwards
 
Eris -

Eris -

22/11/2006 09:36:00
Quote Anchor link
Zelf ben ik sowiso tegen die()/exit() want zelfs bij Mysql errors is een goede afhandeling perfect mogelijk. Het kost alleen wel wat regels meer..
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.