stored procedure schijven voor copy regel in mysql

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pascal Schuffelers

Pascal Schuffelers

01/07/2020 16:10:21
Quote Anchor link
Via w3schools zou je een bestaande regel met een uniek id in je table kunnen kopiëren met de volgende syntax code.:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
INSERT INTO table2 (column1, column2, column3, ...)
SELECT column1, column2, column3, ...
FROM table1
WHERE condition;


Als ik dit dus in dezelfde table wil doen maak je dus dit ervan.:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
INSERT INTO table1 (column1, column2, column3, ...)
SELECT column1, column2, column3, ...
FROM table1
WHERE condition;


Als ik dan even verder kijk op die site bij stored procedure en je zou een select willen doen, moet je dit doen.:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
CREATE PROCEDURE SelectAllCustomers
AS
SELECT * FROM Customers
GO;


Maar hoe maak je dan een stored procedure als je de laatste id zou willen kopiëren? zo?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
CREATE PROCEDURE CopyAllCustomers
AS
INSERT INTO table1 (column1, column2, column3, ...)
SELECT column1, column2, column3, ...
FROM table1
WHERE condition
GO;


Of lees ik dat fout ?
 
PHP hulp

PHP hulp

19/03/2024 07:15:07
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

01/07/2020 18:02:10
Quote Anchor link
Waarom zou je hier een stored procedure van willen maken?

Waar je waarschijnlijk naar op zoek bent is LAST_INSERT_ID(), maar de vraag is dus of deze aanpak uberhaupt hout snijdt.

Dit auto_increment id is ook gewoon in PHP opvraagbaar met behulp van insert_id.
Gewijzigd op 01/07/2020 19:06:14 door Thomas van den Heuvel
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.