stored procedure selectbox

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed

Bekijk vacature »

Senior Software developer PHP

Functie Jij als senior PHP ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 developers binnen onze organisatie Jij gaat de brug zijn tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je je taken op voor de dag. Een greep van jouw taken zijn: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden met Security & Privacy Eisen • Minimaal 4

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

.NET Developer Senior

Dit ga je doen Het ontwikkelen van backend applicaties in C#; Het maken van vele koppelingen met andere ERP-applicaties zoals JD Edwards en SAP; Je bent (mede) verantwoordelijk voor het opstellen van technisch ontwerpen voor de te ontwikkelen software oplossingen; Je bent gemiddeld 90% van je tijd inhouse oplossingen aan het ontwikkelen en testen. De overige 10% van je tijd ben je bij klanten op locatie om oplossingen te implementeren, klanten te begeleiden en de software verder te innoveren; Naast het zelfstandig ontwikkelen van software oplossingen ben je ook bezig met het waarborgen van je contacten bij de klant, het

Bekijk vacature »

Software developer - senior

Functie omschrijving Voor een echt softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking voor de afdeling Software Development! Ben jij op zoek naar een werkgever waar meerdere software developers werken aan interessante projecten? Ben jij op zoek naar een werkgever waar je onderdeel wordt van een team dat echt passie heeft voor het ontwikkelen van software? Dan ben je hier aan het juiste adres! Als softwareontwikkelaar kom je terecht bij een onafhankelijk, door kwaliteit gedreven, doortastend en daarbij op een Agile wijze werkend bedrijf. Ben jij een expert in het vertalen van Componenten van Functionaliteit naar Business lagen?

Bekijk vacature »

WordPress & Azure Developer

Dit ga je doen Zowel front- als back-end development aan de online website omgeving; Het up-to-date houden van alle WordPress-sites; Koppelingen maken tussen applicaties; Meedenken en adviseren over verbeteringen; Development door middel van WordPress, Javascript, HTML en CSS; Werken binnen Scrum/Agile team. Hier ga je werken Voor een grote overheidsinstelling in Den Haag zijn wij opzoek naar een WordPress developer, met kennis en ervaring op het gebied van Azure. De organisatie zit in een grote transitie waarbij de gehele website/online omgeving vernieuwd zal gaan worden. Binnen dit Scrum/Agile team ben je verantwoordelijk voor deze grote migratie/ombouw van de omgeving. De

Bekijk vacature »

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Voor een opdrachtgever, met een prachtig kantoor in omgeving Wateringen zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind jij het leuk om in een Agile/Scrum omgeving te werken? Wil jij

Bekijk vacature »

Product Developer (M/F), Fulltime 40 h/week

A global Plantbased revolution – that is our dream. Maximising the protein transition – that is our mission. Producing and developing sustainable and delicious products – that is what we do. Ojah is a fast growing company with a mission and has the ambition to be the world leader in its field. To support this growth we are hiring new colleagues. People that would like to make a difference and dare to dream big. With currently a 150 colleagues proudly working on our exceptional products. Working in a dynamic surrounding that runs full speed ahead. We need you! Product Developer

Bekijk vacature »

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

Software developer (PHP) - Utrecht centrum

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

C#.NET ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf in de omgeving van Veghel zijn we op zoek naar een C# developer. Word jij blij van ontwikkelen in C# en .NET? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit gaan zien: Op basis van de wensen van de klant ga je samen met je collega's ga je op zoek naar de juiste oplossingen en je gaat dit uitwerken tot een mooi eindproduct. Je bouwt webshops, webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Framework en C#. Je zorgt voor de optimalisering van bestaande software en de automatisering van

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Capelle ad Ijssel Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Een deel van jouw werkzaamheden: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps en Power BI.

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functieomschrijving In deze uitdagende functie als Software Developer ga je de volgende taken uitvoeren: Maatwerk back-end software programmeren; API koppelingen bouwen; Software optimaliseren voor klanten; Bouwen maatwerk applicaties; Werken met Microsoft stack zoals C#, .NET (Core) en Entity framework; Bedrijfsprofiel Je gaat werken bij een klein softwareontwikkelingsbureau, die maatwerk software bouwt voor klanten door heel Nederland. Dit doen zij al meer dan 20 jaar. Het is van oorsprong een familiebedrijf, opgezet door de eigenaar, die er nog steeds werkt. Het team bestaat vooral uit back-end developers en één systeembeheerder. Je krijgt veel kans om jezelf te ontwikkelen en krijgt tevens

Bekijk vacature »

Magento2 Developer

Functie Ben jij een ontwikkelaar en wil jij een volgende stap zetten en als teamlead aan de slag? Lees dan snel verder! Voor een gewilde opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een programmeur die als meewerkend voorman aan de slag wilt gaan. Een developer die een team van twee man aan zal sturen. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien; Ontwikkelen en ontwerpen van API's; Maatwerkoplossingen; Databeveiliging; Optimalisatie webshops; Ontwikkelen technische implementaties voor verbetering database; Aanspreekpunt voor de organisatie en verantwoordelijk voor de aansturing van externe developers. Zoek je veel uitdaging en veelzijdigheid in je werk dan

Bekijk vacature »
Gerhard timmerman

gerhard timmerman

12/04/2012 09:38:26
Quote Anchor link
Ik heb al eerder gevraagt op dit forum hoe ik een selectbox met database items maak. dit lukt nu volledig ook een normaale select query die geen value nodig heeeft lukt ook goed. maar nu ga ik met een stored produre het doen maar dat lukt nog niet. wat is hier fout aan.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
<?php
error_reporting(-1);
ini_set('display_errors', 1);

include '/verbinding.php';
include '/logincheck.php';
$db->setAttribute(PDO::ATTR_ERRMODE, PDO::ERRMODE_EXCEPTION);
?>



<html>

<form method="post" action="adresversturen.php">



<p>land:
<select name="landid">
<?php
$sql
= "{CALL spOpdrachtgeverBox (@Opdrachtgeverid=:opdrachtgever)}";
$stmt = $db->prepare($sql);
    
$opdrachtgeverid = $_SESSION['relatie'];    
    
$stmt->bindParam(':opdrachtgever',$opdrachtgeverid, PDO::PARAM_STR);
$stmt->execute();

    
    foreach ($db->query($sql) as $row) {
    echo printf('<option value="%d">%s</option>', $row['id'], $row['naam']);
}

?>

 </select>
 </p>

 <p><input type="submit" value="verzenden" ></p>
</form>


</html>


stored procedure is:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
- =============================================
ALTER PROCEDURE [dbo].[spOpdrachtgeverBox]
    -- Add the parameters for the stored procedure here
     @Opdrachtgeverid int=0

AS
BEGIN
    -- SET NOCOUNT ON added to prevent extra result sets from
    -- interfering with SELECT statements.
    SET NOCOUNT ON;
SELECT id, naam FROM contactpersonen where opdrachtgever_id = @Opdrachtgeverid
    order by naam
    
END

nu heb ik er ook eentje gemaakt met een gewone select query er in en zonder paramater voor een andere select box maar deze werkt perfect deze execute ik dan ook inplaats van hem een call te laten doen daar gebruik ik dit script voor.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
$sql = "execute spLandBox";

foreach ($db->query($sql) as $row) {
    echo printf('<option value="%d">%s</option>', $row['id'], $row['naam']);
}


maar nu wil ik die graag werken hebben die met die call het hoeft van mij geen call te wezen mag ook execute maar dan zit je met de bindparam na mijn weten.
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 06:47:02
 
Jurgen B

Jurgen B

12/04/2012 12:10:13
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$stmt
= $dbh->prepare("CALL sp_takes_string_returns_string(?)");
$value = 'hello';
$stmt->bindParam(1, $value, PDO::PARAM_STR|PDO::PARAM_INPUT_OUTPUT, 4000);

// call the stored procedure
$stmt->execute();

print "procedure returned $value\n";
?>


[Bron: http://php.net/manual/en/pdo.prepared-statements.php (Voorbeeld #5)]
Gewijzigd op 12/04/2012 12:10:52 door Jurgen B
 
Gerhard timmerman

gerhard timmerman

12/04/2012 13:04:49
Quote Anchor link
dat weet ik het kan op meerdere maniers je kan namelijk ook op naam koppelen. dat heb ik bij deze gedaan maar dan krijg je hem nog niet de uitslag in sellectbox en daar gaat het om
 
Erwin H

Erwin H

12/04/2012 13:13:00
Quote Anchor link
Volgens mij zit het probleem in hoe je met de database objecten om gaat:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
$sql
= "{CALL spOpdrachtgeverBox (@Opdrachtgeverid=:opdrachtgever)}";
$stmt = $db->prepare($sql);

//dit is ook overbodig overigens, kan je direct in de bindparam zetten...    
$opdrachtgeverid = $_SESSION['relatie'];    
    
$stmt->bindParam(':opdrachtgever',$opdrachtgeverid, PDO::PARAM_STR);
$stmt->execute();
    
foreach ($db->query($sql) as $row) {
    echo printf('<option value="%d">%s</option>', $row['id'], $row['naam']);
}

?>

$db is een PDO object. Daar doe je een prepare op en die geeft een PDOStatement terug. Met dat PDOStatement object ($stmt) voer je de rest uit (bindparam en execute), maar dan opeens probeer je de gegevens uit het PDO object te halen... dat gaat niet werken. Wat je zou moeten doen is
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
foreach ($stmt->fetch(PDO::FETCH_ASSOC) as $row) {
    echo printf('<option value="%d">%s</option>', $row['id'], $row['naam']);
}

?>
 
Gerhard timmerman

gerhard timmerman

12/04/2012 13:37:33
Quote Anchor link
ik heb hem nu zo opgebouwt maar krijg nu de volgende 2 errors
PHP Warning: Illegal string offset 'id' in C:\inetpub\wwwroot\login1\test.php on line 28
PHP Warning: Illegal string offset 'naam' in C:\inetpub\wwwroot\login1\test.php on line 28

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<select name="landid">
<?php
$sql
= "{CALL spOpdrachtgeverBox (@Opdrachtgeverid=:opdrachtgever)}";
$stmt = $db->prepare($sql);
    
$opdrachtgeverid = $_SESSION['relatie'];    
    
$stmt->bindParam(':opdrachtgever',$opdrachtgeverid, PDO::PARAM_STR);
$stmt->execute();
foreach ($stmt->fetch(PDO::FETCH_ASSOC) as $row) {
    echo printf('<option value="%d">%s</option>', $row['id'], $row['naam']);
}


    
?>

 </select>

waar zit dit hem in ik heb namelijk nog nooit waring gehad met php moet ik nu iets in me php zelf te veranderen. als ik mijn php versie uit ontwikkelings mode haal dan krijg ik wel wat er in maar dat is alleen een 1 of niets

Toevoeging op 12/04/2012 14:07:47:

probleem gevonden het is fetchall weer bedankt
Gewijzigd op 12/04/2012 13:54:39 door gerhard timmerman
 
Erwin H

Erwin H

12/04/2012 15:06:19
Quote Anchor link
Hmm, dat laatste was inderdaad een domme vertikking van mijn kant.... Als je fetchAll gebruikt dan kan je er met een foreach doorheen. Als je fetch gebruikt dan heb je een while loop nodig.

Anyway, het werkt nu dus wel, daar ging het om :-)
 
Gerhard timmerman

gerhard timmerman

12/04/2012 15:19:36
Quote Anchor link
ja alleen me database acepteert het nog niet ik heb de boel nu zo opgebouwt

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
<?php
error_reporting(-1);
ini_set('display_errors', 1);

include '/verbinding.php';
include '/logincheck.php';
$db->setAttribute(PDO::ATTR_ERRMODE, PDO::ERRMODE_EXCEPTION);
?>



<html>

<form method="post" action="adresversturen.php">

<p>straatnaam: <input type="text" name="straat" /></p>
<p>huisnummer: <input type="text" name="huisnummer" /></p>
<p>postcode: <input type="text" name="postcode" /></p>
<p>plaats: <input type="text" name="plaats" /></p>



<p>land:
<select name="landid">
<?php


$sql
= "execute spLandBox";

foreach ($db->query($sql) as $row) {
    echo printf('<option value="%d">%s</option>', $row['id'], $row['naam']);
}

?>

 </select>
 </p>

 <p>Contactpersoon voor adres
 <select name="opdrachtid">
 <?php
$sql
= "{CALL spOpdrachtgeverBox (@Opdrachtgeverid=:opdrachtgever)}";
$stmt = $db->prepare($sql);
    
$opdrachtgeverid = $_SESSION['relatie'];    
    
$stmt->bindParam(':opdrachtgever',$opdrachtgeverid, PDO::PARAM_STR);
$stmt->execute();
foreach ($stmt->fetchall(PDO::FETCH_ASSOC) as $row) {
    echo printf('<option value="%d">%s</option>', $row['id'], $row['naam']);
}


    
?>

 
 </select>
 </p>
 
 
 <p>opmerkingen:</p>
<TEXTAREA Name="opmerking" rows="6" cols="50"></TEXTAREA>


<p><input type="submit" value="verzenden" ></p>
</form>


</html>

en
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
<?php
error_reporting(-1);
ini_set('display_errors', 1);
include '/logincheck.php';

include '/verbinding.php';
$db->setAttribute(PDO::ATTR_ERRMODE, PDO::ERRMODE_EXCEPTION);

$sql = "{call spAdresToevoegen (@Relatieid=:relatieid,@Plaats=:plaats,@Straat=:straat,@Huisnummer=:huisnummer,@Postcode=:postcode,@Landid=:landid,@opmerking=:opmerking,@Contactid=:opdrachtgever)}";
$stmt = $db->prepare($sql);

$relatieid = $_SESSION['relatie'];
$straat = $_POST['straat'];
$huisnummer = $_POST['huisnummer'];
$postcode = $_POST['postcode'];
$plaats = $_POST['plaats'];
$landid = $_POST['landid'];
$opmerking = $_POST['opmerking'];
$opdrachtgever = $_POST['opdrachtid'];
    
    if ( $straat == "" ) {
    echo "<font color='red'>Vul geldige straat in!</font><br>";
header("refresh:5;url=/login/");
    exit ();
    }
    
    
if ( $plaats == "" ) {
    echo "<font color='red'>Vul geldige plaats in!</font><br>";
header("refresh:5;url=/login/");
    exit ();
    }
    
    
$stmt->bindParam(':relatieid',$relatieid, PDO::PARAM_STR);
$stmt->bindParam(':plaats',$plaats, PDO::PARAM_STR);
$stmt->bindParam(':straat',$straat, PDO::PARAM_STR);
$stmt->bindParam(':huisnummer',$huisnummer, PDO::PARAM_STR);
$stmt->bindParam(':postcode',$postcode, PDO::PARAM_STR);
$stmt->bindParam(':landid',$landid, PDO::PARAM_STR);
$stmt->bindParam(':opmerking',$opmerking, PDO::PARAM_STR);
$stmt->bindParam(':opdrachtgever',$opdrachtgever, PDO::PARAM_STR);

$stmt->execute();







?>


fout melding is
PHP Fatal error: Uncaught exception 'PDOException' with message 'SQLSTATE[23000]: [Microsoft][SQL Server Native Client 11.0][SQL Server]The INSERT statement conflicted with the FOREIGN KEY constraint
"FK_adressen_relaties1". The conflict occurred in database "SluisWWW", table "dbo.relaties", column 'id'.' in C:\inetpub\wwwroot\login1\adresversturen.php:42
Stack trace:
#0 C:\inetpub\wwwroot\login1\adresversturen.php(42): PDOStatement->execute()
#1 {main}
thrown in C:\inetpub\wwwroot\login1\adresversturen.php on line 42
 
Erwin H

Erwin H

12/04/2012 15:27:23
Quote Anchor link
Dan moet je dus uitzoeken wat precies die foreign key is en waarom je er een violation op krijgt, dubbele waardes?
 
Gerhard timmerman

gerhard timmerman

12/04/2012 15:42:28
Quote Anchor link
probleem gevonden was in database een verkeerde relatie gelegt
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.